10 Ocak 2021

Wella SP Men Refresh Şampuan İncelemesi ve Le Petit Marseillais Duş Jeli

Wella SP Men Refresh Şampuan İncelemesi ve Le Petit Marseillais Duş Jeli

Wella markası Almanya merkezli Wella AG şirketine ait olup Alman saç bakım şirketidir. 1880 yılında kurulan şirketin genel merkezi Darmstadt, Almanya'dır. Wella şampuanlarını genelde market raflarında pek göremezsiniz. Şampuanın arkasında profesyonel bir ürün olduğu ve sadece yetkili salonlarda satıldığı yazmaktadır. Genelde iyi bir erkek kuaförüne gittiğinizde bu markayı görebilirsiniz hatta saç kesiminden sonra saç yıkama işleminde Wella şampuanlarını genelde kullanırlar. Kuaförünüze danışarak saç tipinize uygun Wella şampuan size önerebilir.

İnternet üzerinden tüm saçlar için geçerli olan ve Wella'nın standart erkek şampuanı olan canlandırıcı özellikli Wella SP (System Professional) Men Refresh Şampuanını almıştım. Aldığım Wella Sp Men Refresh ürününün hacmi 250 ML olup fiyatı 69 TL idi. Wella ürünlerinin 1000 ML hacminde satılan ürünleri de vardır hatta pompası bile ayrı satılmaktadır fakat ben deneme amaçlı önce ufak olanını sipariş ettim. Özünde canlandırıcı bir şampuan olup rengi turkuazdır ve günlük kullanıma uygundur. Hem saç hem de vücut için kullanabileceğiniz bir şampuandır. Şampuan saçınıza ekstra nem yükleyerek derinlemesine temizler ve saçın direncini artırır.

Günlük kullanımda saçınızı iki defa yıkamanız yeterli olacaktır. Turkuaz renkteki şampuandan az miktar dökmeniz ve saçınıza 2-4 dakika fraksiyon yaptıktan sonra durulamanız kafidir. Saçınızı yıkadıktan sonra duştan çıkıp ekstra saç bakımı için Wella SP Men Refresh Tonik ürününü de saçınıza şekil vermek ve bakımlı tutmak için kullanabilirsiniz. Ben henüz denemedim fakat Refresh canlandırıcı ürün için bu tavsiyeyi ekstradan Wella markası bilgi olarak vermiştir.

Wella SP Men Refresh Şampuan İncelemesi ve Le Petit Marseillais Duş Jeli

Wella ile Toni&Guy Men Deep Clean Shampoo ürününü karşılaştıracak olursam Wella şampuanı saçımda kepek yapmadı ve saçımı sert ve kuru yerine daha yumuşak ve canlı tuttu. Oysa Toni&Guy ürünü kömür özünden dolayı saçı biraz daha sert yapıyordu. Sonuç olarak ben memnun kaldım ama diğer marketlerde satılan orta üst kalite şampuanlardan çok bir farkı var mı derseniz pek bir fark göremedim. Sadece Toni&Guy deneyiminden sonra Wella'nın daha iyi olduğunu söyleyebilirim.

Wella SP Men Şampuan Ürünleri
* Wella SP Men Maxximum Şampuan (1000 veya 250 ML)
* Wella SP Men Refresh Canlandırıcı Şampuan (1000 veya 250 ML)
* Wella SP Men Silver Beyaz Saçlara Özel Şampuan (250 ML)
* Wella SP Men Sensitive Hassas Baş Derisi Şampuanı (1000 veya 250 ML)
* Wella Sp Men Remove Kepek Şampuanı (250 ML)

Wella şampuan almışken bir de duş jeli olarak Le Petit Marseillais markasının yeni ürünü olan Le Petit Marseillais Organik Karpuz ve Fesleğen 400 ML Duş Jeli ürününden Migros marketten almıştım. Kokusu oldukça güzel ve yapısı kremsi bir yapıda olmayıp şeffaf ve hafif bir jel yapısına sahiptir. Köpürme oranı da yeterli derecede iyi olup indirime girdiğinde alınabilecek uygun fiyatlı bir üründür.

Rebul Dark Spice Duş Jeli 500 ML

Duş Jeli ürünlerinden bahsetmişken Le Petit Marseillais duş jeli ürünü bitince farklı bir marka olan ve Kolonyaları ile ünlü Rebul Dark Spice Duş Jeli 500 ML ürününden aldım. Rebul kolonyaları arasında baharat özlü erkek duş jeli olan Dark Spice versiyonunu çok beğendiğimi söyleyemem. Fiyatı 23 TL olup köpürme oranı çok fazla değildir hatta Le Petit Marseillais Organik Karpuz ile hemen hemen aynıdır diyebilirim. Şeffaf ve hafif bir jel yapısına sahip olup Rebul'un Dark Spice özlü duş jeli ürününü tekrar almayı düşünmüyorum.

Burak AVCI - Update: 08.02.2021

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.