10 Ocak 2021

Bitcoin 50.000 ve Ethereum 2000 Dolar Olacak mı? Borsada ve Piyasalarda Düzeltme Ne Anlama Gelir?

Bitcoin 50.000 ve Ethereum 2000 Dolar Olacak mı? Borsada ve Piyasalarda Düzeltme Ne Anlama Gelir?

Kripto para borsasına ilgi ve talep 2021 yılının ilk haftası ile birlikte yoğun şekilde artarak devam etmektedir. Birçok yatırım bankası ve firmaları bu sene içerisinde Bitcoin kripto para biriminde ciddi yükselişler beklemektedir. Kripto para piyasalarının toplam hacmi şu an 1 Triyon Doları geçmiş durumdadır. Birçok firma bunu altından ve endekslerden kaçan kişilerin kripto piyasalarına gelmesi şeklinde yorumlamaktadır. Türkiye piyasalarından da takip ettiğimiz Altın kurunun düşüşü ve aynı seviyelerde kalması sebebiyle ben dahil birçok yatırımcı Altın hesabındaki mevduatını Bitcoin hesaplarına aktarmıştır.

Bugün itibarıyla Bitcoin'in güncel kuru 40.272 $ olup Ethereum'un güncel kur fiyatı ise 1.285 $ olarak fiyatlanmıştır. Benim düşüncem ay sonu veya birkaç ay sonra Bitcoin kurunun 50.000 $ psikolojik sınırına geleceğini ve buradan kar satışlarının yapılıp üzerine bir düzeltme geleceğidir. Aynı yükseliş trendi içerisinde Ethereum kuruda 2000 $ seviyelerine gelebilir.

Kişisel yatırım görüşüm; Bitcoin kuru 50 bin dolar seviyelerine kademeli şeklinde gelirken kar satışı yapmayı düşünüyorum ve 50 bin dolar seviyelerinde düzeltme başlarsa tüm öz sermaye ile birlikte satış yapmayı planlıyorum. Aynı hareketi Ethereum kuru içinde yapabilirim. Daha sonra Bitcoin kuru için ciddi bir düzeltme gelirse ondan sonra Alt Coin'lerin rallisi başlayacağı için alt kripto paralardan da Polkadot'u düşünebilirim. Sanal para borsaları için başlangıç seviye sorularınız için bir önceki makalemi okuyabilirsiniz.

Borsada ve Piyasalarda Düzeltme Ne Anlama Gelir?
Para piyasaları ve borsada düzeltme demek bir hisse oranının tepe değerinden en az %10 oranında bir düşüş görmesi olayı denmektedir. Bu düşüşten sonra hisse yatay bir gidişat izleyip sonra kademeli çıkmaya başlar. Bu düşme sırasında birçok yatırımcı panik yapıp satışa geçebilir fakat düzeltme bittiğinde aslında hisse için alım fırsatı oluşmaktadır. Örneğin Bitcoin şu an 40.000 dolar ve Bitcoin kuruna düzeltme gelmesi demek kurun 36.000 dolara geri gelmesi demektir.

Eğer bu oran %10-15 arası olursa ciddi düzeltme denmektedir. BTC kuru anlık 40 binden 39 bine gerilediğinde panik yapıp hemen satmayın fakat kademeli şekilde 37 bine geldiğinde satışı düşünebilirsiniz. Bitcoin kuru 50 bin psikolojik sınırına geldiğinde büyük ihtimal kar ve toplu satışlar gerçekleşebilir. Buradan yapılan düzeltme ile birlikte BTC kuru 45.000 ve 43.000 dolar seviyelerine kadar inebilir. Belli bir süre sonra kademeli tekrardan artışa geçerek 50 bin dolara kendini zamanla toparlayıp yoluna devam edebilir. Son olarak burada yazılanlar bilgilendirme amaçlı olup bir yatırım tavsiyesi değildir.

Burak AVCI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.