11 Ocak 2021

Netflix Dizileri: The Punisher, White Lines ve El Camino: A Breaking Bad Movie

Netflix Dizileri: The Punisher, White Lines ve El Camino: A Breaking Bad Movie

Netflix dizi ve filmleri arasında 2021 Ocak ayı içerisinde izlediğim ve izlemekten vazgeçtiğim birkaç yapımı sizlerle paylaşacağım. Yapımlar hakkında detaylı bilgi vermeden önce hangi dizi ve filmler hakkında bilgilendirme yapacağımı makaleye başlamadan önce sıralamak isterim.

1) Marvel's The Punisher (The Punisher)
2) El Camino: A Breaking Bad Movie
3) El Camino Yolu: El Camino: Bir Breaking Bad Filmi'nin Kamera Arkası
4) White Lines
5) Lilyhammer (Excluded)
6) The Adventures of Merlin (Excluded)
7) The Frankenstein Chronicles (Türkçe Altyazılı & 2015)

Netflix Dizileri: The Punisher, White Lines ve El Camino: A Breaking Bad Movie

1) Marvel's The Punisher (The Punisher)
The Punisher dizisi bir Marvel serisine ait olup toplamda 2 sezondur. Diziyi Netflix’de Türkçe Dublaj olarak seyredebilirsiniz. Amerikan yapımı olan dizi 2017 yılında çekilmiştir ve son bölümü 2019 yılında çekilerek sezon tamamlanmıştır. Marvel serisinde genelde süper kahramanlar üzerine konu edinilmiş diziler çekilmektedir. Dizinin ana konusu Marvel kurgusal evreninde yaşayan Frank Castle adlı deniz piyadesinin (The Punisher) hayatını ve aksiyon dolu maceralarını anlatmaktadır. Dizide Amerikan komandosu olan Frank, Afganistan görevinde tanık olmaması gereken bir olaya şahit olmuştur. CIA ve gizli görevdeki bazı üst düzey kişiler Afganistan üzerinden uyuşturucu kaçakçılığı yapmaktadır ve talihsiz şekilde öldürülen Afgan yerel polis olayına şahit olan Frank daha sonra kendini olaylar silsilesinde bulur. Aksiyon, silahlı çatışma ve sürükleyici bir dizi arıyorsanız The Punisher yapımı tam size göre diyebilirim.

Netflix Dizileri: The Punisher, White Lines ve El Camino: A Breaking Bad Movie

2) El Camino: A Breaking Bad Movie
Ünlü dizi Breaking Bad’in devamı niteliğinde olan bir filmdir. Film’de dizide yaşanan olaylar sonrası Jesse Pinkman’ın Alaska’ya kaçışını ve yeni bir hayata başlamak için neler yaptığını anlatmaktadır. Bildiğiniz gibi Jesse Pinkman son sezonda tutsaktı ve Walter White sayesinde kaçmayı başarmıştı. Fakat yeni bir kimlik ve pasaport ile başlangıç yapabilmesi için paraya ihtiyacı vardır. Onu tutsak olarak tutan Todd’un evine giderek parasını alır ve Alaska’ya doğru giderek yeni bir başlangıç yapar. Film 2 saat sürmektedir ve Netflix’de Türkçe Dublaj olarak seyredebilirsiniz. Film pek beklentileri karşılamamıştır ve Breaking Bad dizisinden sonra bana çok sönük gelmiştir.

3) El Camino Yolu: El Camino: Bir Breaking Bad Filmi'nin Kamera Arkası
El Camino: A Breaking Bad Movie filminin 13 dakikalık kamera arasını konu alan ufak bir tanıtım videosudur. Netflix’den izleyebilirsiniz. Dizi ile film arasında zaman farkı çok olduğundan dolayı oyuncular biraz kilo almış ve yaşlanmış gibi duruyor.

Netflix Dizileri: The Punisher, White Lines ve El Camino: A Breaking Bad Movie

4) White Lines
White Lines dizisi 1 sezon ve 10 bölümden oluşmaktadır. Diziyi Netflix'de Türkçe Dublaj olarak izleyebilirsiniz. 2020 yılında yayına girmiş İspanya ve İngiltere ortak yapımı bir dizidir. Dizinin konusu İbiza’da ölen abisinin cinayetini açığa çıkarmak için adaya giden Zoe’nin yaşadıkları ve bir arkadaşlık grubunun zamanla güç ve parayı bulunca ne noktaya gelebildiğini anlatmaktadır. Dizi tam bir uyuşturucu kaçakçısı veya kartelini anlatan bir hikayeye sahip değildir daha çok arkadaş grubu arasındaki ilişkileri ve bir cinayetin aydınlatılması ile ilgili ana konu üzerinde durmaktadır.

Dizide İspanya’nın özgürlükler adası olan İbiza’yı iyi tanıtmışlar. Özellikle gece hayatı, kulüpler, danslar, DJ, uyuşturucu ve alkol kullanımı ve dahasının yaşandığı çılgın ve eğlenceli bir ada olduğu teması işlenmiştir. Zoe’nin abisi Axel’de bir DJ olup İngiltere’nin Manchester kentinden buraya yeni bir hayat kurmaya ve DJ olarak yükselmeyi hedeflemiştir. Dizi ilk birkaç bölüm sıkıcı olabilir fakat izledikçe sizi içine çekiyor ve sarıyor. Başta kötü bir dizi izlenimi verebilir fakat sonunda cidden güzel bir iş çıkarmışlar diyeceksiniz.

White Lines dizisinde o kadar fazla ön planda olan karakter var ki izlerken eminim biri sizi çekecektir. Oyuncu seçimi cidden başarılı olmuş. Dizinin ikinci sezonu gelir mi bilmiyorum fakat gelirse ben izleyeceğim. Dizi biterken Andreu Calafat ve Marcus’un uyuşturucu pazarına girmesi ve sadece kulüpleri yönetmek değil, beyaz ticaretinin yapılması ile ilgili ufak bir konuşma ile kapanmıştır. Büyük ihtimal ikinci sezon gelecektir. Sonuç olarak ben beğendim ve güzel bir dizi olmuş, tavsiye ederim.

Dizinin müziği ise Tom Holkenborg - Live Life olup Remix versiyonunu özellikle dinlemenizi tavsiye ederim; Tom Holkenborg - Live Life [White Lines] (Almaaz Remix).

Lilyhammer Netflix

5) Lilyhammer (Excluded)
Lilyhammer 3 sezon bir dizi olup Norveç-Amerikan ortak yapımı bir dizidir. Netflix'de Türkçe Alt yazı olarak izleyebilirsiniz. Seslendirme olarak sadece İngilizce seçeneği mevcuttur maalesef Türkçe Dublaj yoktur. Dizinin konusu eski New York mafyasına mensup olan bir liderin tanık koruma programı ile Norveç'in Lillehammer kasabasına yerleşmesini ve buradaki yeni yarı gözetim altındaki hayatını anlatmaktadır.
The Adventures of Merlin Netflix

6) The Adventures of Merlin (Excluded)
The Adventures of Merlin dizisi toplamda 5 sezon olup 2008 ve 2012 yılları arasında çekilmiş fantastik ve bilim kurgu bir dizidir. Dizi İngiltere yapımı olup Netflix’den Türkçe Dublaj olarak seyredebilirsiniz. Dizi Kral Arthur efsanesini ve yardımcısı büyücü Merlin'in hikayesini anlatmaktadır. Kral Arthur, Britanya mitolojisindeki efsanevi Camelot kralı olup dizinin sonunda ölmektedir. Ekskalibur (Excalibur) olarak bilinen kavram ise Kral Arthur’un kılıcıdır. Gerçekte böyle bir kral yoktur tamamen İngiliz uydurması bir hikayedir. Bizdeki Türk savaşçı Tarkan ve atıl kurt gibi hikayeler silsilesini düşünebilirsiniz. Dizinin çekimleri olsun, görüntü kalitesi olsun beni 90’lı yılların pembe dizilerine götürmüştür. Hatırlarsanız o yıllarda Kanal D’de ana haber bülteni öncesi efsane diziler vardı; Rosalinda, Vahşi Güzel, Zeyna gibi aynı o kalitede bir dizi olup nostalji yaşamak isteyenlere tavsiye edebilirim fakat eski teknoloji ile çekilmiş bir dizi olduğundan ilk bölümden sizi sarmayıp izlemeyi bırakabilirsiniz. O zamanlar nasıl izlemişiz dediğiniz dizilerden biri de Merlin olup iyi seyirler dilerim.

The Frankenstein Chronicles Netflix

7) The Frankenstein Chronicles (Excluded)
The Frankenstein Chronicles dizisi toplamda 2 sezon olup Netflix’de Türkçe Alt yazı ile izleyebilirsiniz. Dizinin Türkçe Dublajı yoktur ve seslendirme olarak sadece İngilizce seçeneği mevcuttur. Dizi İngiltere yapımı olup 2015 ve 2017 seneleri arasında çekilmiştir.

Burak AVCI - Update: 06.12.2021

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.