10 Haziran 2020

RUST Oyunu Bölüm 4: Evlere RAİD Atmak ve Sunucu Günlükleri

RUST Oyunu Bölüm 4: Evlere RAİD Atmak ve Sunucu Günlükleri

RUST oyununun dördüncü bölümü ile seriye kaldığımız yerden devam ediyoruz. Bu sezonda evlere RAİD atmak için gerekli malzemeler ve stratejiler, evi nereye kurmalı ve diğer konu başlıklarını da derleyerek bu yazımda bahsedeceğim.

4. Bölüm İçerikler;
* Evlere RAİD Atarken Gerekli Malzemeler
* Gemiler ve Loot Sandıkları
* Loot Sandıkları Nerelerde Çıkmaktadır.
* Haydut Kampı ve Karakol
* Uydu Anteni

1) Evlere RAİD Atarken Gerekli Malzemeler
Evlere saldırı yaparak evi ve TS'yi ele geçirmek oyun başlarında kolay olmasa da ilerleyen seviyeler de yapılması mümkün olan bir Loot toplama çeşididir. RAİD atmanın en zor tarafı RAİD attığınız evdeki ekibin Online olmasıdır. Onun dışında evde kimse yoksa, ev istediği kadar büyük veya tuzaklar ile dolu olsun maksimum 1-2 saat içerisinde evi ele geçirebilirsiniz.

Genelde Taş ve Metal duvarları hatta HQ dediğimiz yüksek kaliteli duvarın normal şartlarda yıkılması kolay değildir. Eğer iyi bir plan yapmazsanız kapılardan gitmeniz gerekecektir. Ev Raid yaparken genelde Patlayıcı Mermi, Satchel Charge veya Roket kullanabilirsiniz. C4 patlayıcı yapmak çok maliyetli olduğu için ve kaynağınız kısıtlı ise Patlayıcı Mermi ve Satchel Charge ile orta ve ufak evlere Raid atabilirsiniz. Genelde bu evler maksimum 3-4 metal kapıdan oluşmaktadır. Aşağıdaki çizelgede metal kapı, garaj kapısı, HQ kapı için ne kadar patlayıcı malzeme gerektiği yazmaktadır.

RUST Oyunu Bölüm 4: Evlere RAİD Atmak ve Sunucu Günlükleri

Örnekle en basiti olan metal kapı için 63 adet Explosive 5.56 Rifle Ammo (5.56 Patlayıcı Tüfek Mermisi) lazımdır. Yarı Otomatik Tüfek ile kapının köşesine 63 adet mermi ile sıkarak kırabilirsiniz. Normal 5.56 mermiler kapıya zarar vermez. Patlayıcı Mermi için 10 adet Eritilmiş Metal, 20 Adet Barut ve 10 Adet Sülfür yeterli olacaktır. 3-4 adet Yarı Otomatik yaparak Metal Kapıları 63 patlayıcı mermi ile kırabilirsiniz.

Rocket (Roket): RAİD yapabilmek için en iyi seçenek Roket ve Bazukadır. Roket üretmek için 2 Metal Boru(Metal Pipe), 150 Barut ve 10 adet Explosives maddelerine ihtiyacınız vardır.

Roket ile saldırı yapabilmeniz için Roketatar'da bulmanız gerekecektir. Aynı zaman da üretim için Explosives dediğimiz Patlayıcı Ham madde de bulup üretmeniz gerekir, bu da aşırı maliyetli bir süreçtir. Aynı ham madde C4 Patlayıcı (Timed Explosive Charge) için de geçerlidir. Sonuç olarak orta çaplı evlere Patlayıcı Mermi ve Satchel Charge ile metal kapılardna girmenizi öneririm. Tuzak ve Taretlere dikkat edin :)

RUST Oyunu Bölüm 4: Evlere RAİD Atmak ve Sunucu Günlükleri

RUST Oyunu Bölüm 4: Evlere RAİD Atmak ve Sunucu Günlükleri

RUST Oyunu Bölüm 4: Evlere RAİD Atmak ve Sunucu Günlükleri

RUST Oyunu Bölüm 4: Evlere RAİD Atmak ve Sunucu Günlükleri

2) Gemiler ve Loot Sandıkları
Oyunda önemli envanterleri kazanmak için Loot Sandığı dediğimiz sandıkları ele geçirmeniz gerekmektedir. Harita da geçen Gemiler buna örnektir. Bunlara Helikopter veya Hücum botlar ile giderek Loot sandıklarını elde edebilirsiniz. Gemi görevi bir önceki yazılarımda belirttiğim Petrol Sondaj Kulesi ve Büyük Petrol Sondaj Kulesi görevi ile aynıdır. Yanınıza Yeşil, Mavi ve Kırmızı Kart alarak botları öldürüp Loot Sandıklarını alabilirsiniz.

3) Loot Sandıkları Nerelerde Çıkmaktadır
Loot Sandıklarının öneminden bahsettik. Peki nerelerde çıkacağını sıralayacak olursak; Gemi, Petrol Sondaj Kulesi, Büyük Petrol Sondaj Kulesi, Havadan Düşen Droplar, Askeri Tünel, Küre'nin Tepesine Düşen Drop oyunda örnek olarak verebilirsiniz.

RUST Oyunu Bölüm 4: Evlere RAİD Atmak ve Sunucu Günlükleri

4) Haydut Kampı ve Karakol
Haydut Kampı ve Karakol genelde market olup buradan Hurda ile alışveriş yapabilirsiniz. Silah alabilir veya başka envanterler alabilirsiniz. Örneğin oyunda LR-300 Assault Rifle tüfeğini 500 Hurda karşılığı Haydut Kampından alabilirsiniz fakat öğrenemezsiniz. Aynı zamanda buralara silahsız girmeniz gerekir çünkü silahla girdiğiniz an vurulursunuz. 

Haydut Kampı için bir ipucu daha belirtmek gerekirse elinizdeki Hurda ile kumar oynayarak Hurda sayınızı 5 veya 20 katına çıkarabilirsiniz. Haydut Kampı içindeki büyük binanın ikinci katında çarkıfelek tarzında bir yer vardır burada şansınızı deneyebilirsiniz.

5) Uydu Anteni
Uydu Anteni bölümünde Mavi kart bulabilirsiniz. Yeşil kart ve Elektrik Sigortası ile buraya giderek hem Mavi kartı alabilir hem de Loot Sandıklarını toplayabilirsiniz. Etrafında hurda toplamak için variller de mevcuttur. Radyasyona dikkat ederek gidiniz.

Burak Avcıoğlu

2 yorum:

  1. Hocam 2x sunucular çok iyi değil, facepunch official sunucularda oynamanızı tavsiye ederim. Oyuncu kapasiteleri, harita büyüklüğü ve oyuncular bakımından daha iyiler. 1 Aylık wipe süreleri de fena değil. İyi oyunlar, klan olarak 13 kişiyiz bir gün discord adresimize bekleriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, İletişim kısmından Discord ve diğer adreslerden ekleyebilirsiniz.

      Sil

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.