11 Nisan 2021

Türkiye'deki Slender Tipi Sigara Markaları, İncelemeleri ve Güncel Fiyatları

Türkiye'deki Slender Tipi Sigara Markaları, İncelemeleri ve Güncel Fiyatları

Türkiye'de sigara paketlerine gelen yeni düzenleme ile birlikte tüm tütün mamülleri tek tip olan siyah paket içerisinde satılmaktadır. Tüm markalar ve onlara ait sigara paketi çeşitlerinin hepsinin üzerinde artık uyarıcı resim ve cümle ibareleri bulunmaktadır. Bu düzenlemeden sonra hem sigara tütünlerinin kalitesinde bir düşüş yaşandı hem de aromalı olarak sigara tüketmek isteyenler için mentollü sigaralara da yasak geldi. Böyle olunca açıkçası kaliteli sigarayı şu an piyasada bulmak biraz zorlaştı. Eskiden normal veya klasik boyut olarak bilinen Regular paket tüketirken bugün tercihim daha çok Slender tipi paketlerden yanadır. Peki Slender paket nedir biraz bilgi verecek olursam. Regular olarak bilinen normal boyuttaki paketten en olarak daha incedir fakat boy olarak hemen hemen aynıdır. Slender sigaralar Slim sigaralar gibi hemen bitmez ve içim sırasında kolayca kırılmaz. Slim sigaraları sevmeme sebebim aşırı dayanıksız ve kırılgan olmalarıdır.

Klasik Regular paketler ise artık aşırı kaba, taşıması pratik olmayan ve tütün kalitesizliği sebebiyle içilesi zevksizleşen sigara paketi tipine dönmüştür. Oysaki Slender paketler hem daha zarif duruyor hem de az ve öz bir içim sağlayarak sigaradan biraz daha keyif alabilmenizi sağlayabiliyor. Slender sigara boyutları genelde standart olup eni 6 MM ve boyu 8.3 - 8.5 CM arasında değişmektedir. Hem Slim sigara gibi kolayca kırılmazlar hem de tutuş ve içim hissiyatı daha kaliteli sigaralardır. Türkiye'de satılan ve ara ara tercih ettiğim veya tavsiye etmediğim bazı Slender tipi sigara markalarını aşağıda güncel şekilde, fiyatları ile birlikte sizlerle paylaşamaya çalışacağım.

Türkiye'deki Slender Tipi Sigara Markaları, İncelemeleri ve Güncel Fiyatları

* Muratti Blu Line: Muratti markasının Slim sigarasıdır. Kent Slim'den daha iyidir. Normal Muratti Rosso yerine bu sigarayı tercih ederim fiyat ve performans olarak.
Özellik: Beyaz Filtre ve Slender Kutu
Fiyat: 15 TL
Barkod: 86936491

* Marlboro Edge Sky: Hafif bir sigaradır. Marlboro Touch Blue eğer ağır geldiyse bu sigaraya deneyebilirsiniz. Sadece filtre kısmı hafif aşınmadan dolayı pamuk olarak bilinen kısım içim sırasında düşebilir.
Özellik: Beyaz Filtre ve Slender Kutu
Fiyat: 16 TL
Barkod: 86937764

* Marlboro Touch Blue: Bence şu an piyasada satılan Marlboro'nın en iyi sigarasıdır. Slender Normal pakette satılan ürünüdür. Slender ürün olarak Touch serisinden bir kalite daha düşük olan Marlboro Edge, Edge Blue ve Edge Sky Slender paket ürünlerini de raflarda görebilirsiniz.
Özellik: Beyaz Kaliteli Filtre, Slender Kutu ve Kalite İç Jelatin.
Fiyat: 17 TL
Barkod: 86935241

* Parliament Midnight Blue: Parliament markasının şu an piyasadaki tek Slender ürünüdür. Muadili olan Marlboro Touch Blue markası daha iyidir. Filtre kısmı Chesterfield Mode Navy ile aynı olup biraz daha ağır içimli bir sigaradır.
Özellik: Beyaz Filtre ve Slender Kutu
Fiyat: 17,50 TL
Barkod: 86940610

* Chesterfield Mode Navy: Fiyat ve performans Slender sigarasıdır.
Özellik: Beyaz Filtre ve Slender Kutu
Fiyat: 14,50 TL
Barkod: 86938198

* Winston Slender Rework: JTI (Japan Tobacco International) tarafından üretilen ve dağıtımı yapılan Winston'un orta hafiflikteki Slender sigarasıdır. Camel markasından daha kaliteli olup fiyat bakımından da kabul edilebilir bir sigaradır. Marlboro Edge serisi yerine düşünebilirsiniz.
Özellik: Beyaz Filtre ve Slender Kutu
Fiyat: 15 TL
Barkod: 86938693

* Winston Slender Blue: JTI (Japan Tobacco International) tarafından üretilen ve dağıtımı yapılan Winston'un orta ağır hafiflikteki Slender sigarasıdır. Slender Rework versiyonuna göre biraz daha ağırdır.
Özellik: Beyaz Filtre ve Slender Kutu
Fiyat: 15 TL
Barkod: 86940573

* Kent D Range Grey: BAT (British American Tobacco) tarafından üretilen ve dağıtımı yapılan Kent'in hafif Slender sigarasıdır. Normal Slender paketlerinden 1-2 MM daha ufaktır fakat Slim sigara değildir onla asla karıştırmayınız.
Özellik: Beyaz Filtre ve Slender Kutu
Fiyat: 15 TL
Barkod: 86940689

* Camel Slender Gray: JTI (Japan Tobacco International) tarafından üretilen ve dağıtımı yapılan sigara markasıdır. İç kutu tasarımı ve jelatin kısmını Marlboro Touch Blue gibi yapmışlar, oldukça şık olmuş bu fiyattaki bir sigara için.
Özellik: Beyaz Kaliteli Filtre, Slender Kutu ve Kalite İç Jelatin.
Fiyat: 14,50 TL
Barkod: 86937344

* Camel Slender Blue Line: JTI (Japan Tobacco International) tarafından üretilen ve dağıtımı yapılan sigara markasıdır. Camel Slender Gray'den biraz daha ağırdır fakat iç jelatin ve kutu kısmı Gray ile aynı olmayıp daha kalitesizdir. İç jelatin kutu tasarımı ve filtre kalitesi için Camel Slender Gray sigarasını tercih ederim. Açıkçası çok ağır sigara içmek istemeyen için Gray serisini öneririm, ayrıca aralarında çok bir fark yoktur tadım olarak. Camel markasında tercihim Slender Blue Line yerine Slender Gray olacaktır.
Özellik: Beyaz Filtre ve Slender Kutu
Fiyat: 14,50 TL
Barkod: 86940320

Piyasadan Kalkan veya Denemediğim Slender Tipi Sigara Markası ve Çeşitleri
* Marlboro Edge (Tercih Etmiyorum)
* Marlboro Touch White (Tercih Etmiyorum, Çok Hafif)
* Marlboro Touch Gray (Tercih Etmiyorum, Çok Hafif)
* Marlboro Touch (Tercih Etmiyorum)
* Tekel 2000 D Range Mavi (Tercih Etmiyorum)
* Monte Carlo Slender Night Blue
* Winston Slender Gray (Çok Hafif, Barkod: 86940580)
* Kent D Range Blue
* Camel Slender Gray Line (Camel Slender Gray'den Farklıdır, Tercih Etmiyorum)

Slender sigara tipleri Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu (TAPDK) tarafından KS RC BOX olarak kategorize edilmiştir. Türkiye'de satılan bir sigara markası ürününde bu ibareyi görüyorsanız o sigara tipi Slender sigaradır.

Burak Avcıoğlu - Update: 08.09.2021

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.