25 Aralık 2022

Mentollü İthal Sigara Markaları İncelemeleri ve Nasıl Bulurum Sorularına Cevaplar

Mentollü İthal Sigara Markaları

Yeni sigara düzenlemesi ile birlikte bildiğiniz gibi mentollü veya aromalı sigaralar artık satılmıyor. Zaman zaman özlediğimiz ve ağızda güzel bir aroma bırakan bu tütün mamullerini genelde Duty Free bölgelerinden temin edip tüketmeniz günümüzde şu an mümkündür. Bu yazımda yeni aldığım bazı mentollü ve aromalı sigaraları size tanıtırken birde bana çok gelen sorulardan biri olan bu sigarayı nereden buluruz sorusunun cevabını vermeye çalışacağım. Tekel bandrollü olarak eskiden Türkiye'de sadece klasik nane aromalı sigaraların satışı bulunurdu. Sigara markaları fark yaratmak için yeni üretim sigaralarda meyve aromalı ikinci bir mentol topu daha ekledi ve bu sayede bu tip  tütün mamulleri daha cazip olmaya başladı. Mentollü sigaralar hakkında şunu belirtmem gerekir; marka ve kalite olarak en iyi mentollü sigara kesinlikle Marlboro Double Fusion serisidir. Karpuzlu, Böğürtlenli, Velvet, Ruby gibi çeşitleri olan Marlboro mentollü sigaralarının hepsi ayrı ayrı güzeldir ve kaliteli tütün mamulünden yapılmıştır diyebilirim. Tabii fiyatı diğer mentollü sigaralara göre daha pahalıdır. Yazımda fiyatı uygun olanları sizlerle paylaşmaya çalıştım. Yeni mentollü sigaralar denedikçe bu makaleme ekleyerek sizleri güncel tutmaya çalışacağım. Yazıma ilk olarak Duty Free kısımda satılan ve Marlboro Double Fusion sigarasına benzeyen Manchester Double Drive sigarasını tanıtarak başlayacağım. Yazımın sonunda ise bu tip sigaraları nasıl temin edebileceğiniz hakkında ufak bir fikir vereceğim.

1) Manchester Double Drive (Mentollü Sigara)
Manchester Double Drive mentollü sigarası filtresinde iki adet Ice Ball yani mentol topu bulunduran bir sigara markası olup Double Click yani çift patlatmalı sigaralardandır. Premium bir paket tasarımı vardır ve oldukça beğendiğimi söyleyebilirim. Metalik kırmızı, yeşil ve siyah karışımı gece mekanda ışık vurunca dikkat çeken güzel bir paket tasarımına sahiptir. Paket üzerinde kraliyet simgesine benzer iki at ikonu ile yazılmış HQ (House of Quality) kalitenin evi ibaresi işlenmiştir. Sigaranın üretimi ise biraz muamma olup Manufactured Under Authority of JSS Tobacco LTD London United Kingdom yazmaktadır. İngiltere Londra merkezli JSS Tobacco (JAMAL S.S LTD) yetkisi ile üretilmiştir yazıyor fakat barkod Birleşik Krallık olarak çıkmaktadır. Hatta BBC haber sitesinde bu markanın geleneksel İngiltere sigara markası gibi görünüp aslında kaçak bir marka olduğuna dair haber bile vardır ilgilenenler okuyabilir. Aslında tam bir lisanslı İngiliz sigara markası değildir diyebiliriz. Hatta paket içerisinde QR kod bile mevcuttur bu kodu okutunca markanın resmi sitesi açılmaktadır. Sitesindeki iletişim adresi Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri olup gözükmektedir. Fakat sigaranın tadı ve içim kalitesi olarak bakacak olursanız fena değildir diyebilirim.

Manchester Double Drive Sigara

Manchester Double Drive sigara paketinin üzerinde Double Drive yani çift mentol topunun olduğu vurgulanmıştır. Yine Amerikan sarım kalitesinde ibaresi olan Premium American Blend sözü bu marka üzerinde de vardır. Drive Your Senses yazısı ile de mentol topları ile duyularınızı harekete geçirin mesajı vermişler. Sadece sigara paketi değil sigaranın kendisi de iyi bir tasarıma sahip olup özellikle filtre kısmı mentol ve böğürtlen toplarını belirten renkli simgeler ile doludur. Böğürtlen koyu pembe ve nane yani mentol ise yeşil mavi karışımı şerit renkler ve ikon ile belirtilmiştir. Filtre üzerinde gümüş renkte Manchester yazmaktadır. Sigaranın Nikotin ve katran oranları ise 5 olup paket üzerinde de ayrıca belirtilmiştir. Benim görüşüm; Marlboro Double Fusion sigarasına çok benzer fakat onun kalitesine yetişemese de fiyat performans olarak kabul edilebilir bir sigaradır. Ayrıca Marlboro Double Fusion bulamazsam bu sigarayı almamazlık yapmam cidden hoşuma gitti diyebilirim. Tekrar görürsem yine alırım dediğim fiyat performans mentol sigaralardan biridir.

Sigara: Manchester Double Drive (Mentollü Sigara & Double Capsule Cigarettes)
Filtre: Mentol ve Böğürtlen Toplu (Ice Ball) Normal Mentollü Filtre.
Tütün İçeriği: Katran (Tar): 5 MG ve Nikotin 0,5 MG ve Karbonmonoksit 5 MG.
Üretim: JSS Tobacco LTD. (Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri)
Paket: Standart Sigara Paketi.
Paket İçeriği: 20 Adet Mentollü Sigara Vardır.
Fiyat: 45-40 TL
Barkod: 6291106143553 (Birleşik Arap Emirlikleri, EAN 13)

TTL 520 2 Ways Green Sigara

TTL 520 2 Ways Green Sigara

TTL 520 2 Ways Green Sigara

2) TTL 520 2 Ways Green (Mentollü Sigara)
Tayvan üretimi olan ve  Tayvan’ın başkenti Taipei'de bulunan TTL Taiwan Tobacco & Liquor Corporation tarafından üretilen sigara markasıdır. TTL 520 sigarasının bir sürü çeşidi olup onları denedikçe sizlerle paylaşacağım. Bu yazımda sizlere 2 Ways Green olarak bilinen yeşil pakette satılan elma mentollü sigaradan bahsedeceğim. Sigaranın boyutu Slender boyutundan biraz daha büyük paket standart boyuttan en olarak biraz ufak ara bir boyuttadır diyebilirim. Sigaranın içerisinde tek bir patlatmalı mentol top vardır ve elma aromalı olup filtre kısmındaki içim yeri kalp şeklindedir ve diğer sigaralara göre farklı bir tasarım olmuştur. Sigaranın tadı ise elma aromalı olup fena bir sigara değildir fakat fiyat olarak bir tercih yapacak olursam Manchester Double Drive sigarasından yana oyumu kullanırdım. Daha uygun fiyatlara bulursanız eğer deneyebilirsiniz. Bu arada TTL 520 sigarasının bir çok çeşidi olup onları da sizlerle denedikçe paylaşmaya çalışacağım.

Sigara: TTL 520 2 Ways Green (Mentollü Sigara)
Filtre: Elma Toplu (Ice Ball) Mentollü Kalpli Filtre.
Tütün İçeriği: Katran (Tar): 7 MG ve Nikotin 0,6 MG.
Üretim: Taiwan Tobacco & Liquor Corporation (Tayvan)
Paket: Slender Sigara Paketi.
Paket İçeriği: 20 Adet Mentollü Sigara Vardır.
Fiyat: 45 TL
Barkod: 4711588701208 (Tayvan, EAN 13)

Milano Strawberry Super Slim Sigara

Milano Strawberry Super Slim Sigara

3) Milano Strawberry (Aromalı Sigara)
Milano Strawberry sigarası çilek aromalı ve Super Slim bir sigara olup tam bir bayan sigarasıdır diyebilirim. Paket tasarımı ve boyutu çakmak boyutlarında olup aşırı ince ve Slim bir sigaradır. Klasik Slim sigaradan bir tık daha ince olduğu için Super Slim olarak adı geçmektedir. Aromalı sigaralarda patlatma mentol topu yoktur onun yerine filtre kısmında meyve esansı yani aroması vardır. Milano Strawberry sigarası ufak paket tasarımına sahip olup paket üzerinde çilek resmi vardır ve beyaz bir paket tasarımına sahiptir. Paket üzerinde Fresh Seal yani taze etiket mühür anlamına taşıyan ibare vardır. Milano sigarası Gulbahar Tobacco International firması tarafından üretilmektedir. Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri merkezli tütün mamulü üretişi olan bu firmanın Mond, Milano, Momento ve Cavallo markaları adında sigara üretimi mevcuttur. Milano Strawberry için konuşacak olursam; bence tam bir bayan sigarası olup fiyatı bakımından da düşünecek olursak bayanlara önerebileceğim harika bir aromalı keyif sigarasıdır bu yüzden alınabilir. Sigaranın üzerindeki barkod Amerika Birleşik Devletleri ülkesine ait olup markanın üretim üssü Birleşik Arap Emirlikleri’dir. Milano Strawberry sigarasının iç paket tasarımda aynı Marlboro Touch Blue sigaralarda olduğu gibi koruyucu iç jelatin kısım içermektedir. Freshness Inside (İçeride Ferahlık) ibaresi bu kısımda yazmaktadır.

Sigara: Milano Strawberry Super Slim (Çilek Aromalı Sigara)
Filtre: Çilek Aromalı Super Slim Filtre.
Tütün İçeriği: Katran (Tar): 5 MG ve Nikotin 0,4 MG.
Üretim: Gulbahar Tobacco International FZE (Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri)
Paket: Super Slim Sigara Paketi.
Paket İçeriği: 20 Adet Aromalı Super Slim Sigara Vardır.
Fiyat: 25 TL
Barkod: 815082004071 (Amerika Birleşik Devletleri, Kanada UPC A)

Milano Gum (Aromalı Sigara)

4) Milano Gum (Aromalı Sigara)
Milano Gum sigarası sakız aromalı bir sigara olup Strawberry sigarasına göre daha çok beğendiğimi söyleyebilirim çünkü size nane benzeri bir ferahlık vermektedir. Boyutu Super Slim olduğu için ve boy olarak da ufak olduğundan dolayı minyatür bir sigaradır ve pek performanslı değildir. Paketin çabuk bitmesi olası olduğundan kahve ile keyif yapmak için daha çok tüketmenizi tavsiye edeceğim. Gün içerisinde normal bir sigara gibi içmeye kalkarsanız paketi hemen bitirebilirsiniz. Milano Gum sigarasının filtresi beyaz mavi renk olup naneli sakız kokusu ve aroması vardır. Filtre de ayrıca Milano yazısı yazmaktadır. İnce zarif Slim sigara olup Makaron üzerinde de desen vardır ve güzel tasarlanmıştır. Daha öncede bahsettiğim gibi filtre içerisinde patlatma topu yoktur sadece aroma vardır. Üretim yeri ve diğer paket içeriğinden zaten yukarıda bahsettim. Çilek (Strawberry) versiyonuna göre Gum (Sakız) versiyonunu daha çok beğendiğimi söyleyebilirim. Aynı markanın Blueberry (Yabanmersini) ve Apple (Elma) aromalı sigaralarıma mevcut olup bunları da deneyimlediğimde sizlerle paylaşacağım.

Sigara: Milano Gum Super Slim (Sakız Aromalı Sigara)
Filtre: Sakız Aromalı Mavi Super Slim Filtre.
Tütün İçeriği: Katran (Tar): 5 MG ve Nikotin 0,4 MG.
Üretim: Gulbahar Tobacco International FZE (Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri)
Paket: Super Slim Sigara Paketi.
Paket İçeriği: 20 Adet Aromalı Super Slim Sigara Vardır.
Fiyat: 25 TL
Barkod: 815082004095 (Amerika Birleşik Devletleri, Kanada UPC A)

Mentollü İthal Sigara Markaları

Duty Free Sigaralar

Yukarıda bahsettiğim mentollü ithal sigaralar dışında fiyatı uygun olan ve piyasada da çokça tüketilen bir başka sigara markası ise Cavallo Sync Süper Slim mentollü sigarası olup bu sigaranın inceleme yazısını yazmıştım. Merak edenler eski yazımı okuyarak bilgi edinebilirler. İthal sigaraları nasıl buluruz sorusuna cevap verecek olursam. Havalimanlarının Duty Free alışveriş kısımlarından bu sigaraları temin edebilir veya yurt dışına çıkacağınız bir tanıdığınız ile birlikte bu sigaraları sipariş ettirebilirsiniz. Onun dışında Ankara ve İstanbul gibi metropol kentlerde birçok tekel bayisine veya Tobacco Shop dükkanlarına bu sigaraları sorabilirsiniz. Bu kısımda biraz araştırma yapmanız gerekecek bu yüzden benim sitemden resimleri telefonunuza indirip sora sora arama yapmalısınız. Eğer Pendik, Kartal ve Tuzla civarında oturuyor iseniz daha önceki yazılarımda da belirtmiştim Doğanlar Market'e giderek bu ürünleri temin edebilirsiniz. Aynı şekilde civar tekel bayilerine de sorabilirsiniz mutlaka aynı marka olmasa da başka bir marka mentollü sigara kesinlikle vardır.

Burak Avcıoğlu - Update: 05.01.2023

1 yorum:

  1. Paylaştığınız değerli bilgiler için çok teşekkürler

    YanıtlaSil

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.