26 Aralık 2022

Honda Civic Arka Tampon Difüzör Montajı, Orijinal Boya Rengi ve Akü Değişimi

Honda Civic Arka Tampon Difüzör

Honda Civic aracım ile ilgili uzun bir süredir paylaşım yapmamıştım. Bir süredir düşündüğüm Honda Civic Eco Elegance model aracımın arka tampon kısmında bulunan Difüzör yerini değiştirmeyi sonunda gerçekleştirdim. Bildiğiniz gibi fabrika çıkışlı onuncu jenerasyon Elegance modellerde Difüzör bulunmuyor. Sadece arka tampon bölgesinde bulunan o kısım siyah bir plastik plaka ile kaplı oluyor. Executive modellerde ise standart tek egzozlu ve arasında ızgara bulunan şık bir Difüzör hazır takılı oluyor. Eğer sizin de sedan modeliniz Elegance ise benim gibi İnternet üzerinden Difüzör modellerini inceleyip sonradan sanayide kolayca taktırabilirsiniz. Etrafta gördüğüm kadarıyla sonradan Difüzör takanlar genelde çift egzozlu sportif ve yarış arabalarına benzer bir parça takmışlar. İnternet üzerinden Honda Civic FC5 Difüzörü 2016-2020 olarak aratırsanız tüm modelleri bulabilirsiniz. Ben arka tampona bağlı olan Difüzör seçiminde abartı egzoz seçimi yerine aracın daha şık ve ağır durması için Karbon Difüzör modelini seçtim. Bu sayede araç hem daha havalı oldu hem de çok sportif veya gösterişli olmak yerine ağır durdu diyebilirim. Tabii bu biraz zevk meselesidir. Kimi modifiye tutkunları Batman ayna ve çift egzozlu tampon seçerek aracı daha sportif bir nevi yarış arabasına benzetmektedir. Benim tercih aracın daha ağır olmasından yanadır. Difüzör modelini seçtikten sonra İnternet üzerinden parçayı sipariş etmeniz yeterli olacaktır.

Honda Civic FC5 Karbon Difüzör ürününü İnternet üzerinden 10 Aralık 2022 tarihinde 691 TL'ye sipariş ettim. Sonrasında sanayide daha önce yan çıta nikelajlı taktırdığım Pendik Sanayi Eyüp Oto ustaya gittim ve burada 200 TL'ye arka tamponu söktürerek kolayca montajını yaptırdım. İnternet üzerinde arka tamponu komple sökmeden de takılmasını gösteren videolar mevcuttur. Fakat benim aracın Difüzör kısımlarını tutan vidalar çamur sebebiyle sıkıştığı için mecburen arka tamponu usta sökmek durumda kaldı. Bu arada arka tamponu sökmekte çok kolay olup tekerlek kısmında ikişer tane ve iç bagaj kısmında ikişer tane bulunan vidaları çıkararak arka plastik tamponu lego gibi komple kolayca çıkarabilirsiniz. Bu sayede Difüzör montajı daha kolay yapılmaktadır. Eski fabrikasyon siyah düz Difüzörü ise atmayınız ve saklayınız. Aracı satacağınız zaman onu da verirsiniz. Arka tamponu sökerek yapılan bu garanti montaj açıkçası aracıma çok yakıştı ve sizlere de öneririm.

Honda Civic

Honda Civic

Honda Civic

Honda Civic

Honda Difüzör montajı dışında ufak çizikler için Pendik Oto Sanayi içerisinde bulunan kaput tamiri, kaporta, boya, pasta ve cila işlemleri için ayrıca Kaynar Boya Kaporta dükkanını öneririm. Kaskodan hasar ile ufak çizikleri ve göçükleri yaptırmak yerine burada uygun bir fiyata ilk günkü gibi aracınızı Tramer kaydı işletmeden tamir ettirebilirsiniz. Polisaj Makinesi ile kapı yanlarındaki sürtünmelere yaptıracağınız ve ufak yerleri temizleyeceğiniz pasta cila işlemlerini uygun fiyata burada yaptırabilirsiniz. Bu arada aracınızın orijinal fabrikasyon boya numarasını ise ön şoför kapısında bulunan metal etiket üzerinden öğrenebilirsiniz. Örneğin benim aracım siyah renk olup boya kodu NH-731P Kristal Siyah (Crystal Black) olup ufak rötuşlar için bu boyayı kullanabilirsiniz. İnternet üzerinden aracınızın boya koduna bakmadan sadece siyah renk diye standart siyah rötüş boyası bilmeden almayınız bunun yerine direkt aracın boya koduna bakarak doğru boyayı almanız önemlidir. Siyah renk Honda Civic aracım için ufak plastik aksam çizikleri için kullanacağım Pars Honda NH731P Kristal Siyah Rötuş Boya Kalemi satın aldım. Deneyimlerimi zamanla sizlerle paylaşacağım fakat boya alırken dediğim gibi orijinal fabrikasyon kodunu dikkate alarak araç boyası almanızı tavsiye ederim. Eğer hiçbir fikriniz yoksa sanayide bilen birine mutlaka danışın.

Honda Civic Siyah Boya

Son olarak başıma gelen olay ise aracımın marşa bastığımda çalışmaması ve akünün bitmesi durumudur. Geçen günlerde aracımı çalıştırmak için bindiğimde marşa bastım ve bir türlü araç çalışmadı. Yan camların açılıp kapanmasını kontrol ediyim dedim camlar açılıp kapanırken duraklama ve takılma yaptı. Aracın ön konsoldaki ışıkları yandı fakat marşı kapattığımda kırmızı bir ışık gösterge panelinde yanıp söndü. İnternet üzerinden okuduğumda çoğu kişi akünün bittiğini yazmıştı. Akşam vakitleri ve sapa bir yerde olduğum için mecburen Honda Acil Servisi aradım. Yanımda takviye aleti yoktu eğer olsaydı aracı çalıştırabilirdim. Bu arada aracınızda mutlaka kendinden şarjlı bir takviye cihazı bulundurmanızı tavsiye ederim. Honda Acil Servis ve Yol Yardım numarası 0850 733 55 05 olup numarayı aradım ve Honda Mutluhan yetkili servisi yarım saat içerisinde attığım konuma geldi. Aracı takviye yapıp çalıştırdı. Aracım 2018 model olduğu için ve akü değişimi hiç yapılmadığından dolayı 2022 yani 5 sene geçmişti ve akü değişiminin vakti gelmişti. Bu yüzden direkt orada sıfır Mutlu Akü değişimi yetkili servis tarafından yaptırdım. Bildiğiniz gibi araç aküleri 4-5 sene gitmektedir. Aracı takviye yaptık fakat tekrar kontak kapatıp açmayı denediğimde problem yaşarım diye aküyü yeniledim.

Aküyü zaten o gece yenilemezsem birkaç gün sonra mecbur yenileyecektim. Aynı durumu servis yetkilisi de söyledi ve kış aylarında yolda kalma durumu daha kötü olabileceğinden ötürü risk almadım ve 22 Aralık 2022 tarihinde 1500 TL'ye yeni akü değişimini orada gerçekleştirdim. Umarım bu durum sizin de başınıza gelirse kolayca atlatırsınız diyerek yazımı bitirmek istiyorum. Birde aracınızın kaput kısmını temiz tutmak için son zamanlarda aldığım Motor Spreyi Temizleme Susuz ürününden çok az size bahsetmek isterim. Bu ürünü kullanırken kaput kısmını açıp motor aksamlarını temizlemek için kullanabilirsiniz. Motor ve diğer yüzeylere sıktıktan sonra su ile yıkamadan sekiz veya on dakika kadar bekleyin sonra bezle temizleyerek temiz bir motor ve kaput içi temizlik sağlayabilirsiniz.

Burak AVCI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.