28 Aralık 2022

Greenwich Coffee Pendik MarinTürk ve Pendik Marina Mekanlar

Greenwich Coffee Pendik MarinTürk

İstanbul'un sahil bendi bakımından en gözde ilçelerinden biri olan Pendik'in marinası olan Pendik MarinTürk içerisindeki bazı mekanların incelemesini ve özellikle yeni açılan ve benimde en sevdiğim kahve içme, uzaktan çalışma durağı olan Greenwich Coffee Pendik MarinTürk'den sizlere bahsedeceğim. Pendik sahil bölgesinde oturanlar, özellikle Batı ve Doğu mahallesi sakinlerinin uğrak yeri olan Pendik Marinada sadece kafe, yemek yerleri gibi alanlar yok onun dışında alışveriş için dükkanlar ve yatların olduğu harika bir deniz ortamı vardır diyebilirim. Sosyokültürel bakımdan Pendik Marinaya daha yakın ve bazı isim yapmış marka mekanların bulunduğu Kartal İstMarina AVM her ne kadar daha popüler olsa da Pendik Marinada kahve içmek ve bilgisayarınız ile uzaktan çalışmak isterseniz Greenwich Coffee'yi kesinlikle öneririm. Uzun süredir önce uzaktan çalışma için Greenwich Coffee'nin karşısındaki Caribou Coffee Pendik şubesine genelde gelirdim. Fakat buranın yaş ortalaması daha düşük olduğundan ve mekan dizaynı olsun daha basit kaçtığından mütevellit artık Greenwich Coffee'ye geliyorum. Caribou Coffee Pendik'teki ortam biraz daha liselilerin geldiği canlı Tinder benzeri bir ortama benzeyip kahve ve diğer yiyecek seçeneklerinin daha kaliteli olduğu aynı zamanda mekan tasarımının ve genişliğinin de daha başarılı olduğu Greenwich Coffee'yi tercih ediyor ve öneriyorum. Gerçi Pendik Marina’daki Caribou Coffee’de çok kötü bir yer değildir fakat rakibi daha başarılıdır diyebilirim.

Greenwich, Londra'nın güneydoğusunda yer alan bir semt ismidir. Türkiye'de self-servis kahvecilik anlamında Starbucks, Caffe Nero, Caribou Coffee gibi markalara rakip olabilecek Greenwich Coffee oldukça iddialı olup Starbucks olmasa da diğerlerini sollayabilecek bir işletme anlayışına sahiptir diyebilirim. Greenwich Coffee şubeleri şuan Gebze, Pendik Marina, Pendik Viaport AVM, Eyüp Park AVM gibi yerlerde bulunmaktadır. Umarım merkezi yerlere de aynı genişlik ve konsepte bu tarz self-servis mekanlar açılır. Pendik merkezde genelde self-servis kaliteli ve isim yapmış markalar şube açmamaktadır. Onun yerine yerel isimli ve kalitesi düşük mekanlar vardır. Gelişen sosyokültürel yapı ve Z Kuşağının gerçek hayata entegresinin başlaması ile birlikte artık klasik mekancı anlayışı bu tip sosyal kafelere bırakmalıdır. Müşteri içeceğini ve tatlısını alıp rahatça takılabileceği bir garson veya kominin dakika başı bir şey istermisiniz sorusuna maruz kalmayacağı, çeşitli yaş gruplarının buluşup hatta birbirini tanımayan grupların sosyal iletişim kuracağı yerlere biraz ihtiyaç vardır. Ben bu tip mekanlara buluşma noktası diyorum. Bu buluşma noktası terimi iki sevgilinin buluşacağı bir mekan değilde daha çok birbirini tanımayan ve o mekanlarda tanışıp sosyalleştiği ve çevresini genişlettiği bir mekan olarak nitelendiriyorum. Umarım bu tarzda mekanlar daha da çoğalır diyerek Pendik'teki diğer mekanlara geçmeden önce Greenwich Coffee Pendik'teki bazı içecek ve yiyecek fiyatlarını aşağıda sizlerle paylaşarak buraya muhakkak bekliyorum.

Greenwich Coffee Pendik MarinTürk

Greenwich Coffee Pendik MarinTürk

Greenwich Coffee Pendik MarinTürk

Zebra Mocha (Orta Boy Medium Sıcak 48 TL): Greenwich'in Special kahvelerinden biri olup Normal Mocha şurubu ve White Chocolate Mocha şurubunun yarı yarıya kullanıldığı Zebra ya da diğer adıyla Tuxedo Mocha olarak bilinen kahvesidir.

Toffee Nut Latte (Orta Boy Medium Sıcak 47 TL)

Chocolate Almond Latte (Orta Boy Medium Sıcak 47 TL): Greenwich'in Special kahvelerinden biri olup sıcak çikolata ve Latte karşımı harika bir kahve bütünüdür diyebilirim.

Fincan Çay (22 TL)

Magnolia (Magnolya) Tatlı (45 TL): Bardakta satılan çilekli veya mevsim meyveli Magnolia tatlısıdır. Çay ile mükemmel gitmektedir denemenizi tavsiye ederim.

* Hazelnut Spanish (64,50 TL): Orta boy (Medium) fındık parçacıklı sıcak içecek olan Hazelnut Spanish özel kahvesinden tavsiye edebilirim.

Ballı Cevizli Pasta (48 TL): Isıtılarak servis edilen ve içerisindeki karamel sosun dağıldı enfes bir tatlıdır. Yemek sonrası çay ile harika gitmektedir.

Greenwich Coffee Pendik

Greenwich Coffee Pendik ve diğer kafelerin tek dezavantajı içerisinde bağımsız bir lavabo bulunmaması ve Pendik Marina'daki ortak lavaboya yürümeniz gerektiği gerçeğidir. Özellikle uzaktan çalışmak için kişisel bilgisayarınız ile tek geldiyseniz bu bir sorun olabiliyor. İkinci dezavantaj ise Pendik Marinanın tümünü ilgilendirip ücretsiz otopark süresinin üç saat olmasıdır. Oysaki Kartal İstMarina AVM için bu süre ücretsiz olup belki Pendik Marinada ücretsiz otopark süresi beş saate çıkarılabilir. Çünkü buradaki kafeler gece 24:00'de kapandığı için bende saat 21:00 gibi geliyorum eğer akşam uğrayacak isem. Daha erken geldiğim taktirde üç saati geçeceği için otopark ücretli oluyor ve Pendik Marina gibi bir yer için bu pek hoş bir durum değildir. Bu iki genel problemi dile getirdikten sonra Pendik MarinTürk içerisinde bulunan diğer mekanlardan kısa kısa bahsedebilirim.

Caribou Coffee Pendik Marina: Greenwich Coffee ile benzer konsepte self-servis bir kafe olup Marinada oldukça eski bir işletmedir. Daha önce Caribou Coffee Pendik’de uzaktan çalışmıştım, merak edenler yazımı okuyabilir. Artık yeni durağım  Greenwich Coffee Pendik olup burada kahvemi içeceğim.

Diego Coffee Street Foods: Pendik Marinada çift olarak gidip yemek yiyebileceğiniz tek tük mekanlardan biridir. Biraz ufaktır ve aracınız varsa sevgiliniz ile Pendik Marinada yemek yemeye gelmenizi pek önermem. Ufak bir işletmedir ve ortalama bir hizmet sunmaktadır. Paranızı çift olarak daha iyi bir yerde kullanabilirsiniz. Pendik Marinaya hasbelkader geldiniz ve illaki bir yere oturacaksanız çift olarak mecburen burayı seçebilirsiniz. Onun dışında tekrar geleceğim bir mekan değildir. Bu arada çalışanları veya servisi kötü anlamında değil sadece mekan ufak ve çok zevk alacağınızı düşünmediğim için olumlu yazmadım.

Stella Marina Cafe: Pendik Marinanın en iyi yerinde bulunan bir mekan olup aslında modern bir kahvehanedir. İçerideki masa dizaynı bildiğiniz dört kişilik okey takımı konseptinde olup iskele üzerinde olan bu mekan daha güzel değerlendirilebilir. Çift olarak değilde okey oynamak ve nargile tüttürmek için belki erkek grubu olarak gelebilirsiniz. Çift olarak gelmenizi asla tavsiye etmem. Eskiden burası Big Yellow Taxi Benzin olarak bilinirdi fakat şimdi daha kötü olmuştur diyebilirim.

Burak AVCI - Update: 29.01.2023

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.