3 Ocak 2023

Hamam, Termal & SPA Tavsiyeleri: İstanbul Kervansaray Hamamı ve Spor Kompleksi

İstanbul Kervansaray Hamamı ve Spor Kompleksi

Türk Hamamı ve Hamam Kültürü ülkemizde yaygın bir kültür olup İstanbul başta olmak üzere; hamam, termal, SPA ve benzeri yerlere gittikçe buradaki mekanları ve deneyimlerimi sizlerle zaman zaman paylaşmaya çalışıyorum. Son gittiğim Türk hamamı İstanbul Sultanbeyli ilçesinde bulunan İstanbul Kervansaray Spor Kompleksi ve Hamamıdır. Aslında burası sadece bir hamam değil aynı zamanda üyelik satın alarak gidebileceğiniz ve egzersiz yapabileceğiniz bir spor kompleksidir. Türk hamamı içinde ayrıca yıllık üyelik satın alabilirsiniz. Pendik'ten buraya araçla gideceklere önerim eğer hafta içi gidecekseniz saat 17:00 veya en geç 17:30 gibi yola çıkmanızı öneririm çünkü altıdan sonra Samandıra Kartal Bağlantısı yolunda iş çıkışına denk geldiğiniz için aşırı trafik oluyor ve yol boyunca araçlar kilit şekilde bekliyor. Kervansaray Hamamı büyük bir hamam olduğu için hafta içi yoğunluk günlerine baktığımda ise en az yoğun günün Çarşamba olduğunu Google Maps analizlerinde gördüm. Eğer gidecekseniz bu bilgiyi de ekstradan söylemek isterim. Ben buraya araçla gittim ve vardığımda ücretsiz geniş bir otopark ile karşılaştım. Bu önemli bir avantaj olup hamama gittiğinizde aracı nereye park edeyim derdi ile uğraşmıyorsanız. Zaten tesis büyük bir kompleks olup aynı zamanda yanında File markette bulunmaktadır. Ücretsiz otopark hem market hem de spor kompleksi için aslında ortak yapılmış bir alandır. Eğer hamamdan sonra dışarıda yemek yemeyi düşünürseniz iş durumunuza göre biraz daha erken saatlerde gitmenizi tavsiye edebilirim.

Kervansaray Hamamı büyük ve içi geniş bir hamamdır. Hamam giriş ücreti, kese ve köpük masajı toplamda 210 TL olup ücreti başta ödüyorsunuz ve size turuncu bileklik veriyorlar. Tesise girerken kapıda ayakkabılarınızı teslim etmiyorsunuz onun yerine galoş geçirerek soyunma ve dinlenme odasına kadar ayakkabılarınız ile gidebiliyorsunuz. Hamamın konseptini aynı bizim Pendik'te bulunan Anadolu Olimpik Hamamı'na benzettim ve sorduğumda bura ile ortak yani şubesi olduğunu öğrendim. Tabii Pendik'teki hamam daha eski olduğundan dolayı Kervansaray Hamamının olanakları ve imkanları daha iyidir diyebilirim. Sanki bir önceki hamama bakıp burada versiyon yükseltmişler. Hamam içerisinde ise klasik büyük bir Türk Hamamı ve kurnalar bulunmaktadır. Yeni dizayna sahip olup oldukça temiz ve büyüktür. Aynı şekilde buhar odası veya diğer adı ile Fin Hamamı, sauna alanları da oldukça geniştir. Ara ara buhar odasına nane atılmaktadır. Mesela buhar odasını pek sevmem ve kalmam fakat buradaki buhar odası daha geniş ve ferah olduğu için gözeneklerinizi açmanıza hem yardımcı oluyor hem de içeride kalma süreniz 10-15 dakika sürebiliyor. Çünkü çok bunaltıcı ve küçük sauna ve buhar odası olmadığından bu bir avantaj olarak bize dönüyor. Türk hamamının hemen yanında keselik bulunmaktadır. Ortada bulunan meydan yani dinlenme kısmında ise masa ve sandalyeler bulunurken üç adet iyi düşünülmüş sıcak taş yani Tepideryum dinlenme taş yatakları vardır. Çoğu hamamda bu konsept olmayıp bunu iyi düşünmüşlerdir diyebilirim.

İstanbul Kervansaray Hamamı ve Spor Kompleksi

İstanbul Kervansaray Hamamı ve Spor Kompleksi

İstanbul Kervansaray Hamamı ve Spor Kompleksi

Hamam içerisinde ayrıca iki adet soğuk su kovası bölümü bulunmaktadır. Soğuk Su Kovası Terapisi aslında şok terapisi olup saunadan çıktıktan sonra veya saunaya girmeden önce vücudu soğuk su ile şok ederek hazır hale getirirsiniz. Bu tür şok kovaları genelde termal tesislerde bulunmaktadır. Kervansaray hamamı için bu sistem güzel düşünülmüş olup artı bir puan verdim diyebilirim. Havuz kısmına gelecek olursak. Normal yarı olimpik yüzme havuzu, aynı havuz içerisinde birleşik ama ayrı bir bölüm olarak dizayn edilmiş jakuzi bölümü ve birde çocuk havuzu vardır. Jakuzi ve yüzme havuzunun suyu 27 derece olup ılıktır ve çok soğuk değildir. Çoğu hamamda genelde havuzlar soğuk olup Kervansaray hamamında havuzun suyu yerindedir diyebilirim. Ayrıca çocuk havuzu birkaç derece daha sıcak olup baba oğul olarak gelenler için burasıda tasarlanmıştır. Hamamın sadece erkeklere hizmeti olup bayanlar bölümü ayrıca yoktur. İstanbul Kervansaray Hamamı hakkında detaylı bilgi almak içinse 0555 078 75 71 veya 0216 504 57 57 numaralarından ulaşarak bilgi alabilir ve güncel fiyatları öğrenebilirsiniz. Genel olarak bir değerlendirme yapmak gerekirse; hamam çok büyük ve geniş olanaklara sahip olup yeni bir dizayna sahiptir. Tek dezavantajı biraz kalabalık olmasıdır. Mesela yüzme havuzuna akşam saatlerinde girmeniz zor olabilir. Ben genelde jakuzide takıldım fakat çok kalabalık olmayan Çarşamba günleri gitmeyi tekrardan düşünüyorum. Birde arkadaşlarınız ile giderseniz daha eğlenceli olacağından üç veya dört arkadaş toplu gitmenizi tavsiye ederim. O zaman daha keyifli oluyor. Ayrıca havuzda aşırı klor veya benzeri bir durumda yoktu yorumlarda görmüştüm ama hiç öyle değil.

İstanbul Kervansaray Hamamı ve Spor Kompleksi

İstanbul Kervansaray Hamamı ve Spor Kompleksi

İstanbul Kervansaray Hamamı ve Spor Kompleksi

Hamam içerisinde ve hamam sonrası yiyecek ve içecekleri ayrı kantin yani mutfak kısmına ödüyorsunuz. Hamam boyunca 2 adet küçük su, soda limon Çörçil, Ballı Yoğurt, Limonata ve Sosisli yedim. Toplamda 70 TL ödedim. 210 ve 70 total olarak 280 TL ödemiş oldum. Mutfak olarak içecek ve aperatif seçeneği çok geniş olup hamam içerisinden telefonla kantini arayarak 11'i tuşlayıp sipariş verebilirsiniz. Özellikle hamam sonrası Atom ve Ballı Yoğurt mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Eğer geç saatlere kaldıysanız hamam sonrası içerde aperatif bir şeyler yiyebilirsiniz eğer dışarda yemek yemek istemezseniz. Bunu söylememin sebebi ise Kervansaray Hamamına yakın en büyük ve alternatif yemek yerleri hemen arkasında bulunan ve Sultanbeyli'nin en büyük AVM'si olan Atlaspark Alışveriş Merkezi oradadır. Akşam saat 22:00 gibi AVM kapandığı için bunu söylüyorum. Kervansaray Hamamı ise gece saat 24:00'e kadar açıktır. Bende zaten saat on bir sularında çıkmıştım bu yüzden mutfak kısmında bir şeyler atıştırıp öyle ayrıldım. Eğer daha erken gitseydim Atlaspark AVM’yi gezip sizle paylaşırdım. İstanbul Kervansaray Hamamı için birde tekrar gittiğimde ayak masajı yaptıracağım. Ayak Masajı 40 TL olup hamam sonrası yaptıracağınız ve içeceğinizi alıp dinlenme koltuklarında dinlenirken yaptırabileceğiniz bir aktivitedir. Özetle Kervansaray Hamamı sizlere anlatmaya çalıştım. Bu arada kese ve köpük masajda başarılı olup Keseci Murat Abiye buradan tekrardan teşekkür ederim.

Kurtköy Baborry Life Club

Hazır hamam, termal ve SPA konusu yazmışken Pendik Yenişehir (Kurtköy) mahallesinde SPA hizmeti için gittiğim Baborry Life Club İstanbul tesisinden çok kısa sizlere bahsedeyim. Grupanya üzerinden indirimli SPA hizmeti ararken burayı buldum. Bu arada Grupanya Mobil uygulamasından araştırma yaparak SPA merkezlerini keşfedebilirsiniz. Hatta gitmeden önce buradaki indirimli fiyatı söyleyip o şekilde gitmenizi tavsiye ederim. Şayet ben aradım ve Grupanya üzerinden indirimli paket satın almadan önce tesisi arayıp orada yazılan fiyata masaj hizmetini aldım. Çünkü tesis Grupanya firmasına ekstra orada yazılan indirimli fiyat üzerinden de komisyon verdiği için bu şekilde onlarında işine gelmiş oluyor. Bir saat masaj ve ıslak alan kullanımı için 250 TL verdim. Masaj hizmeti oldukça iyi olup Sıcak Taş Masajı uygulaması içinde toplamda bir saat klasik yağ masajı hizmeti aldım. Normalde sıcak taş masajını her yer uygulamaz çünkü pahalı ve maliyetlidir. Önceden ısıtılan masaj taşları vücudunuza serilen peştamal benzeri bir örtü ile belden yukarıya yani tüm omurga bölgenize dizilerek uygulanan ve genelde 75 dakika süren uzun bir masaj türüdür. Sıcak taş masajını Kurtköy Baborry Life Club tesisinde deneyimlemiş oldum diyebilirim.

Tesiste Islak alan olarak Buhar Odası, Türk Hamamı ve Sauna mevcuttur. Havuzda vardır. Havuz ortak kullanım olup genelde Aile için daha uygundur. GYM ve Spor için gelenlerde vardır ama bence gereksiz haftada iki sefer sahil yolunda yürüyüş yapsanız veya basket oynasanız daha iyidir. Boşuna MACFit ve benzeri yerlere üyelik almayınız. Temiz hava ve oksijen varken kapalı alanda yürüme bandı ve bisiklet sürmek çok bana göre değil. Haftada iki sefer veya üç bir saatlik postacı yürüyüşü dedikleri yürüyüş temposu, bisiklet binme aktivitesi veya basketbol daha iyi bir ve doğal bir spordur bence. Sadece iş saatlerinize göre haftalık kişisel sporunuzu planlasanız emin olun daha avantajlı ve yararlı olacaktır. Spor hakkında bu kısa öz değerlendirmeden sonra bu tip tesislere gitmeden önce yanınıza alacağınız envanter listesi ise aşağıdaki gibidir.

* Bone (Havuz ve Termal Kaplıcada Gereklidir)
* Plaj Terliği
* Plaj Havlusu ve Baş Havlusu
* Deniz Şortu
* Kirli Poşeti
* Çorap ve İç Çamaşırı (Atlet, Fanila, Boxer)
* Küçük Su

Umarım yararlı bir yazı olmuştur. İstanbul Kervansaray Hamamı ve Spor Kompleksi, SPA Masaj hizmeti olarak İstanbul Kurtköy Baborry Life Club ve doğal spor yapmaktan biraz söz ettik. Dinlenmek ve deşarj olmak için bu tarz tesislere gitmenizi ayda bir sefer kesinlikle öneririm. Özellikle çalışanlar ve beyaz yakalı kişiler için buna benzer deşarj sosyal faaliyetler bedensel ve ruhsal açıdan oldukça önemlidir. Yeni yerler keşfettikçe sizlerle paylaşacağım.

İstanbul Kervansaray Hamamı

İstanbul Kervansaray Hamamı

İstanbul Kervansaray Hamamı

Üç ay sonra İstanbul Kervansaray Hamamı ve Spor Kompleksine gitme fırsatı tekrardan buldum. Ramazan ayında 02.04.2023 tarihinde saat 15:30 gibi gittim ve Ramazan dolayısıyla kimse yoktu diyebilirim. Havuz ilk defa boştu ve Pazar günü olması sebebiyle oldukça sakin bir gündü. Yukarıda daha önce fiyatlar bahsetmiştim fakat fiyatlara güncelleme gelmiş olup kese, köpük, masaj ve hamam toplamda hepsi kişi başı 300 TL olmuştur. Atom, Büyük Su 1 Litre ve Ballı Yoğurt ile birlikte ortalama 80 TL içecek ve yiyeceklere ücret ödedim. Açıkçası ayak masajı yaptıramadım çünkü masajı yapacak arkadaş yokmuş bir dahaki sefere fırsat olursa yaptıracağım. Birde Pendik’ten navigasyon ile buraya gidenlere tavsiyem tabelalarda her zaman Sultanbeyli yazan tabelaları takip etmenizdir. Trafik olmadığı için ortalama 15-18 DK gidişim sürdü. Aynı şekilde dönerken de Kartal istikametini takip ederek File Market tarafından çıkmanızı tavsiye ederim.

* 14 Ekim 2023 tarihinde gittim. Kese, Köpük Masaj ve Hamam hizmeti toplamda 380 TL olmuştur. İçecek ve yiyecek hariçtir. Kese hizmeti diğer hamamlara göre oldukça iyi olup Hafta sonu öğleden sonra 13:00 veya 14:00 gibi gitmenizi öneririm.

Burak AVCI - Update: 17.10.2023

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.