4 Ocak 2023

Winston Sigara Markası, Çeşitleri ve Güncel Fiyatları

Winston Sigara Markası

Winston marka sigara bir Amerikan sigara markası olup Amerika'da R.J. Reynolds veya diğer adı ile RJR Nabisco Tobacco Company tarafından üretilmektedir. Türkiye’de uzun yıllardır piyasada olan ve Tekel tarafından da üretilip günümüzde satışı yapılan markanın üretimini İzmir’deki fabrikalarında JTI Türkiye (Japan Tobacco International) üretmektedir. Genelde fiyat ve performans sigarası olarak bilinir. Çok eskiler belki bilir kırmızı Winston Soft Box paketi o zamanların en popüler sigaralarından biriydi. Winston markası ilk kez 1954 yılında Amerika’da piyasaya çıkmıştır. Dünya’da en çok Porto Riko’da popüler olan sigara sonrasında Japonya pazarına geçti ve Amerika’dan sonra ikinci en büyük tütün üreticisi olarak merkezi Japonya oldu. Zaten bugün de üretimi JTI firması yapmaktadır. Eski Winston kutularını hatırlayanlar bilir üzerinde altın renkte bir kartal simgesi vardı ve bu çok havalı bir marka imajı yaratırdı. Genelde pazarda Camel ile adı konulmamış bir rekabet içerisindeydi. Tabii günümüzde yeni siyah sigara paketlerinin gelmesi ve düzenlemeden sonra hem paketler üzerindeki o havalı simgeler hem de tütün kalitesinin biraz düştüğünü söyleyebiliriz. Bu durum sadece Winston markası için değil tüm sigara markaları için geçerlidir. Sigara paketlerinde eski ruh ve tütün kalitesi pek kalmadı diyebiliriz.

Winston markasının tarihçesi ve kökenlerinden bahsettiğime göre Türkiye'de satılan güncel Winston sigara çeşitlerini ve onların hakkındaki fiyat, barkod ve tütün içeriği hakkında sizlere bilgiler vermeye çalışacağım. Winston markasının günümüzde normal yani standart sigara paketleri boyutu dışında Slender ve Super Slim paketlerde mevcuttur. Oldukça geniş bir ürün yelpazesine sahiptir.

Winston Sigara Markası

1) Winston Slender Gray
Açıklama: Winston Slender Gray sigarası hafif bir sigara olup adından da anlaşılabileceği gibi Slender boyutlarında bir sigara markasıdır. Paket olarak (KS BOX) şeklinde tanımlanmıştır. Blue yani mavi versiyonu daha ağır içime sahip olup Gray versiyonu daha hafiftir. Beyaz renkte klasik Slender filtre yapısına sahiptir. Uygun fiyata hafif içimli fiyat ve performans Slender bir sigara içmek isteyenlere önerebilirim.
Fiyat: 33 TL
Barkod: 86940580 (EAN 8)

2) Winston Dark Blue & Winston Dark Blue Long
Açıklama: Winston Dark Blue sigarası standart (KS RC BOX) pakette satılan orta ağır içim hissiyatına sahip ortalama bir sigaradır. Tütün kalitesi çok iyi değildir ve ben pek beğenmediğimi söyleyebilirim. Klasik içi tamamen dolu olmayan beyaz filtre yapısına sahiptir. Aslında filtre yapısı güzeldir ama tütün kalitesi çok iyi olmadığından dolayı bir daha tercih edeceğimi düşünmüyorum. Aynı sigaranın uzun yani Long versiyonu olan Winston Dark Blue Long paketi (RC BOX) olarak uzun pakette satılmaktadır. Piyasaya daha çok Camel ve LARK ile yarışması için çıkarılmış fiyat performans sigaralardan biridir diyebiliriz.
Fiyat: 33 TL
Barkod: 86937870 (EAN 8 & Winston Dark Blue)

Winston Xsence Gray Sigara

3) Winston Xsence Gray
Açıklama: Winston Xsence Gray sigarası Winston markasının en pahalı sigarasıdır. Super Slim bir sigara olup Winston Slim sigarasına göre biraz daha kalitelidir. Kaliteli olmasının sebebi sadece tütün değil filtre yapısı Kent Slim sigarasında olduğu gibi çift deliklidir. Aslında bir nevi Kent Slim sigarasına rakip olarak üretilmiş Premium Winston versiyonudur diyebiliriz. Super Slim beyaz filtresi ile birlikte (KS BOX) Super Slim paket içerisinde satılmaktadır. Gray versiyonu diğer Gray sigaralara göre aslında çok hafif değil biraz daha orta ağır ve Blue versiyona yakın doyurucu bir sigaradır diyebilirim. Aynı sigaranın Winston Xsence Black versiyonda bulunmaktadır. Özetle Kent Slims sigaraya alternatif sigara arayanlara önerebilirim.
Fiyat: 36 TL
Barkod: 86940566 (EAN 8)

4) Winston Slender Dark Blue
Açıklama: Winston Slender Dark Blue sigarası Winston’un yeni çıkan Slender sigaralarından biri olup beyaz filtrelidir ve Kent sigarası filtresine benzemektedir. Blue versiyon olduğu için çok hafif değildir fakat boğucu bir ağırlığı da yoktur. Orta içim hissiyatına sahip doyurucu bir sigaradır. Kendi kulvarında başarılı bir Slender sigarasıdır diyebiliriz.
Fiyat: 33 TL
Barkod: 86941938 (EAN 8)

5) Winston Slim Gray CPB
Açıklama: Winston Slim Gray CPB sigarası Super Slim bir sigara olup Winston’un Slim sigarasıdır. Bayanlar için önerebileceğim hafif içimli en fiyat performans Slim sigaralardan biridir diyebilirim. Slim kutular TAPDK sitesinde (BOX) olarak tanımlanmıştır. Klasik içerisinde 20 adet Slim ince sigara bulunan kutulardandır. Beyaz Super Slim filtreye sahiptir. Winston Slim Blue CPB versiyonu ise biraz daha içimi ağırdır ve doyurucu olabilir. Hafif içimli Slim sigara arayanlar Gray versiyonunu deneyebilir.
Fiyat: 35 TL
Barkod: 86939560 (EAN 8)

JTI Türkiye Sigaralar

Winston sigara çeşitlerini güncel olarak bu başlıkta tutmaya çalışacağım. Ayrıca beğenmediğim sigaraları daha önce yazdığım Tavsiye Etmediğim Sigara Markaları makaleme ekliyorum. Örneğin JTI Türkiye'nin ürettiği Monte Carlo ve LD sigara markalarını asla satın alıp denemem. Eğer denersem büyük olasılıkla tavsiye etmediğim sigara markaları adlı makaleme eklerim ve oradan güncel olarak takip edebilirsiniz. Yukarıdaki JTI güncel Türkiye listesini paylaşıyorum. Fiyatlar değişebilir bu yüzden ürün çeşidini görmeniz açısından listeyi ekledim. Winston markası yeni sigara çeşidi çıkardıkça güncel olarak burayı da güncel tutmaya çalışacağım.

Burak Avcıoğlu - Update: 13.01.2023

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.