15 Mart 2022

Kent Sigara Markası, Çeşitleri ve Güncel Fiyatları

Kent Sigara

Kent marka sigara bir Amerikan sigara markası olup Amerika'da R. J. Reynolds Tobacco Company tarafından üretilmektedir. Türkiye'de ise Kent marka sigaralarının üreticisi ve dağıtıcısı British American Tobacco (BAT) şirketidir. Kent markasının ismi Amerika'da bulunan eski tütün şirketi olan Lorillard Tobacco Company firmasının yöneticisi Herbert Kent'ten gelmektedir. Sigara ilk defa 1952 yılında Lorillard firması altında tanıtılmıştır. Günümüz Kent sigara markası ise 2003 yılında BAT tarafından üretilmeye ve dağıtımı yapılmaya başlanmıştır. Türkiye'de de oldukça ilgi gören markanın üretim fabrikası Samsun'da olup buradaki en kaliteli tütünleri kullanarak üretilmektedir. Türkiye'de Kent marka sigarası British American Tobacco Türkiye tarafından üretilmektedir. Tam üretim tesisi ise BAT Samsun Fabrikası olup Türkiye'de satılan Kent marka sigara çeşitleri genelde Kent'in Slim çeşitleri, Slender boyutuna yakın olarak bilinen D-Range çeşitleri ve standart boyutlarda satılan sigara paket çeşitleri mevcuttur. Türkiye'de en çok ilgi gören ve bundan dolayı fiyatı diğer Kent sigara çeşitlerinden de pahalı olan tütün mamülü Kent Slims Grey olup diğer markalar arasında da Slim boyut olarak satılan çeşitler içerisinde en çok tercih edilenidir.

Kent markasının tarihçesi ve kökenlerinden bahsettiğime göre Türkiye'de satılan Kent sigara çeşitlerini ve onların hakkındaki fiyat, barkod ve içeriği hakkında bilgiler vermeye çalışacağım. İlk olarak standart sigara boyutlarında satılan Kent White, Grey ve Blue sigaraları ile yazıma başlamak istiyorum.

Kent Grey Sigara

1) Kent White
Açıklama: Standart sigara boyutunda olan Kent White adından da anlaşılabileceği gibi en hafif sigaradır. İçerisindeki Nikotin ve Katran oranı diğer versiyonlarına göre daha düşüktür. Hatta 0.1 ve 1 olarak bilinen oranlara sahiptir. Filtre yapısı beyaz olup tamamen pamuk ile içi kâplı bir filtre yapısı yoktur. Ortası delikli bir filtre yapısı vardır. Tüm Kent sigara çeşitlerindeki filtre yapısı aynıdır ve beyaz renktedir. Eğer çok hafif ve standart boyutlarda bir sigara çeşidi arıyorum diyorsanız o zaman White sizin için doğru seçim olacaktır.
Fiyat: 34 TL
Barkod: 86938457

2) Kent Grey
Açıklama: Kent Grey sigarası White versiyonuna göre biraz daha ağır olup içimi ise oldukça orta hafif ve boğazı yormayan bir yapıya sahiptir. Özellikle içim hissiyatı benim de favori sigaram olan Camel Slender Gray Line'a çok benzemektedir. Eğer çok çok hafif sigara olmasın fakat sosyal içiciyim ve çok da ağır veya orta sertlikte bir sigara olmasın diyorsanız o zaman Grey versiyonu tam size hitap eder diyebilirim. Kent Grey içerisinde 0.4 MG zifir oranı vardır. Filtresi White ile aynı olup beyazdır.
Fiyat: 34 TL
Barkod: 86938440

3) Kent Blue
Açıklama: Standart Kent sigaralar arasında orta sert olarak en ağır içime sahip tütün mamülüdür. Grey ve White çeşitlerine göre daha ağırdır ve beyaz filtreye sahiptir. Kent Blue sigarası biraz balgam yapabilir ve hafif ağır olduğu için ben Kent Grey tercih ediyorum.
Fiyat: 34 TL
Barkod: 86938433

4) Kent Dark Blue
Açıklama: Kent'in Dark versiyonları normal ve Blue versiyonlarına göre daha ağırdır. Ağızda kötü bir hissiyat bırakabilir fakat klasik varyasyonlarını hafif bulanlar Dark olanını tercih edebilir. Hem standart hem de Long yani uzun paketi mevcuttur. Filtresi beyaz olup Kent filtreleri dışında iç çapı daha ince klasik filtre kullanılmıştır. Biraz maliyetten düşürmek için bunu yapmış olabilirler zaten fiyatından da kendini belli ediyor. Standart pakette satılan bu sigarayı genelde klasik Kent tütün mamüllerini hafif bulup daha sert içimli bir sigara arayanlar tercih ediyor.
Fiyat: 33 TL
Barkod: 86941440

Kent Sigara

Kent Sigara

Kent markasının Slender tipteki sigara modeli ise D-Range isminde satılmaktadır. Kent D-Range sigarasının paketi hakkında şunu belirtmem gerek; Slender tipte bir pakete sahip olup diğer markaların Slender paketlerine göre en olarak 1,3 MM daha kısadır. Sigaraları Slim kategorisinde değildir fakat Camel ve Chesterfield marka Slender sigaralara göre daha az hacme sahip bir kutuda satılmaktadır. Slender tipteki sigaralardan alıyorsanız ve biraz daha incesini arıyorsanız Kent markasını alabilirsiniz. Filtre yapısı ile tüm D-Range sigaralarda aynı olup beyaz ve içi boş bir filtre yapısına sahiptir. Filtrenin içindeki boşluk benzer sigara filtrelerine göre biraz daha azdır. Long olan versiyonu ise uzun D-Range yani Slender tipteki sigaralardır.

4) Kent D-Range Blue
Fiyat: 33 TL
Paket: Slender Kent Kutusu (KS RC BOX)

5) Kent D-Range Blue Long
Fiyat: 33 TL
Paket: Slender Kent Kutusu Long (RC BOX)

6) Kent D-Range Grey
Fiyat: 33 TL
Paket: Slender Kent Kutusu (KS RC BOX)
Barkod: 86940689
Açıklama: Kent markasının Slender boyutundan biraz daha ufak paketi olup yazın taşımak için ideal bir sigaradır. White sigara versiyonlarına göre biraz daha ağır olup hafif içimli bir sigaradır diyebilirim. Filtresi klasik beyaz ve içi delikli Kent filtresi olup tek şeritli duman çıkan delik yapısı mevcuttur.

7) Kent D-Range Grey Long
Fiyat: 33 TL
Paket: Slender Kent Kutusu Long (RC BOX)
Barkod: 86940702
Açıklama: Kent D-Range Grey sigarasının Long yani uzun versiyonudur. Kent'in Slender boyutlarındaki uzun sigarası olup biraz daha fazla içim hissiyatı arayanlar için sunulmuştur. Blue versiyonuna göre daha hafiftir.

8) Kent D Line Grey
Fiyat: 33 TL
Paket: Slender Kent Kutusu (KS RC BOX)
Barkod: 86942652
Açıklama: Kent D Line Grey sigarası Kent markasının aromalı yeni çeşit bir tütün mamulü olup aromalı bir sigaradır. Mentollü veya patlatmalı mentol topu bulunan bir sigara çeşidi değildir çünkü Türkiye’de yasal olarak mentollü sigara üretimi yasak. Onun yerine filtre kısmında daha çok aroma bulunan ve paket boyutu, filtre yapısı ve Makaron olarak Kent D-Range ile aynı olan bir sigaradır. Aroma olarak limon, karanfil karışımı yarı meyvemsi ama karanfil ağırlıklı bir aroma mevcuttur. Sigarasını değiştirmek ve aromalı tütün mamulü tatmak isteyenler için önerebilirim. Grey versiyonu Blue versiyonuna göre daha hafif ve aroması daha ön plana çıkmaktadır.

9) Kent D Line Blue
Fiyat: 33 TL
Paket: Slender Kent Kutusu (KS RC BOX)
Barkod: 86942645
Açıklama: Kent D Line Blue sigarası Grey versiyonuna göre daha ağır içimli olan aromalı bir sigaradır. Benim tercihim Grey çeşidinden yanadır. Çünkü tütün içimi ne kadar orta ağır olursa aroma o kadar çok bastırılmış oluyor.

Kent Sigara

Türkiye'de satılan diğer Kent markasına ait sigara çeşitlerini de aşağıya ekledim. Bu versiyonları da denedikçe sizlere detaylı bilgiler vereceğim. Eğer üretimden ve dağıtımdan kalkan bir tütün mamülü olursa da bunu da listeye ekleyeceğim.

* Kent Dark Blue Long
* Kent Switch (Mentolsüz)
* Kent Slims Black
* Kent Slims Grey

Burak AVCI - Update: 22.01.2023

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.