3 Ocak 2022

Caribou Coffee Pendik Marina (MarinTürk İstanbul) Uzaktan Çalışma Yerleri 1 (Remote Working)

Caribou Coffee Pendik Marina

Uzaktan çalışma aktivitesinin artması ve bu sürecin kalıcı olmaya doğru gitmesi artık kesinleşirken tüm hafta hatta aylar boyunca evden çalışmak bazen sıkıcı bir hal alabiliyor. Fiziksel olarak iş yerine gittiğimizde yaşadığımız mekân ve hava değişimi insana daha iyi geliyor ve kendini dinç hissettiriyor. Oysaki her gün pijamalar ile sabah kalkar kalkmaz uzaktan işyerine bağlanma ve toplantılar yapma bir müddet sonra bizi uyuşukluğa sevkedebilir. Bu ruh halinde kurtulmak için bazı zamanlar hatta haftada iki kere uzaktan başka mekânlarda çalışmanızı kesinlikle öneririm. O günkü iş yoğunluğunuza göre bunu ayarlayabilirsiniz. Örneğin Cuma günleri genelde beyaz yakalar için işler çok yoğun değildir ve haftanın son günü olduğu için gün biraz daha sakin geçer. Cuma ve başka bir gün plan yaparak öğleden sonra kahvaltınızı da yaptıktan sonra dışarı çıkabilir ve uzaktan çalışma için bir mekân seçerek buradan işlerinize bakabilirsiniz.

Ben uzaktan çalışma için gittiğim bazı yerleri sizlere önereceğim. Genelde öğleden önce evden erken çıkmam gereken bazı günler oluyor fakat bu günler dışında öğlen 12:00'den önce kahvaltımı yapıp dışarı çıkıyorum. Genelde beyaz yakalıların mesaileri hafta içi 17.00 veya 18:00'de bitmektedir. Bu zaman zarfına kadar seçeceğiniz yerlerde uzaktan çalışabilirsiniz. Ben uzaktan çalışma için ilk olarak civarımda bulunan Pendik Marina (MarinTürk İstanbul) içerisindeki Caribou Coffee'yi tercih ediyorum. Bana en yakın bir başka Marina olan Kartal İstMarina'da Kahve Dünyası ve Starbucks kafeleri var fakat buralarda uzaktan çalışma ortamı çok müsait olmadığından, fiş yeri kısıtı, masa azlığı ve alan çok dar olduğundan buraları tercih etmiyorum. Pendik Marina'da bulunan Caribou Coffee'nin iç kısmı oldukça geniş olup tamamen uzaktan çalışmaya müsait olarak tasarlanmıştır. Masa, fiş yerleri, kara tahta alanı gibi oldukça geniş imkânlara sahip bir yerdir. Ayrıca denize sıfır bir yer olduğu içinde oldukça ferah ve açık bir alana sahiptir. Kışın içerde yazın ise bahçe tarafında rahatlıkla Laptop ile çalışabilirsiniz.

Caribou Coffee Pendik Marina

Pendik Marina'nın tek dezavantajı otoparkın sadece üç saat ücretsiz olmasıdır. Plaka tanıma sistemi olduğu için üç saati geçen otopark hizmeti için 25 TL ücret alınmaktadır. Kapalı otopark bölümüne girip A2, A1 kısmına aracınızı park ederek yukarı ki merdivenlerden çıkıp Caribou Coffee'ye rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Lavabo ihtiyacı için Marina içindeki alanları kullanabilirsiniz, Caribou Coffee'ye özel bir tuvalet yoktur. Genelde öğleden sonra 15:00 veya 16:00 gibi gelip gün sonu da Remote bağlandığım oluyor ve çalışma için oldukça ideal bir mekândır. Civardaki çoğu insan uzaktan çalışma, kitap okuma gibi aktiviteler için burayı sıkça kullanmaktadır. Hafta sonu ise aşırı yoğun olup hafta içi genelde gelmeyi tercih ediyorum.

Auto Club Pendik

Pendik Marina'da aynı zamanda aracınız için iç ve dış yıkama hizmetini Auto Club Pendik'den alabilirsiniz. Türk Telekom Prime üyelerine indirimli olup alacağınız kod sayesinde iç ve dış yıkama ücreti 40 TL'dir. Türk Telekom Prime tarife kullanıyorsanız akıllı telefonunuza Türk Telekom Online İşlemler (Publisher: TT Mobil İletişim Hizmetleri A.Ş.) ve indirimli yemek fırsatları için GastroClub (Publisher: GastroClub) uygulamalarını yükleyebilirsiniz. Bildiğiniz gibi araçlar için iç ve dış yıkama ücretleri de İstanbul'da arttı. Ben hem kaliteli hem de indirimli hizmet olduğu için Auto Club Pendik'i tercih ediyorum size de tavsiye ederim.

Caribou Coffee'de Laptop'unuz ile Internet'e bağlanmak için ortak ağ olan Caribou Coffee ağından Turkcell Ortak WiFi ile Internet'e bağlanabilirsiniz. Cep telefon numaranız ile bir sefer aktivasyon yapmanız yeterli olacaktır tekrar geldiğinizde cihazınızı direkt tanıyacağı için ağa bağlanmanız yeterlidir. Son olarak Caribou Coffee'de içecek tercihleri için birkaç seçenek çıkardım bunları da aşağı ekliyorum, uzaktan çalışırken bu içecekleri tercih edebilirsiniz. Pendik Caribou Coffee gece 24:00'ye kadar açık olup kahve hizmeti gece yarısına kadar vermektedir. Akşam 21:00 gibi gidip üç saat dilediğinizce vakit geçebilirsiniz.

Salted Toffee Nut

* Ufak Boy Çay Karton veya Bardak

* Orta Boy Latte

* Orta Boy Turtle Mocha (Sütlü Çikolatalı)

* Orta Boy Salted Toffee Nut (Yeni Lezzet Tuzlu ve Tatlı, Şurup ile Yapılır)

* Orta Boy Berry White Mocha (Böğürtlenli)

* Orta Boy Mint Condition Mocha (Mentollü ve Kahve Parçacıklı)

* Salted Caramel Budino: Karamel ve tuzun birleştiği lezzettir fakat bir Salted Toffee Nut değildir. Orta boy fiyatı 48 TL'dir.

Zaman buldukça sizlere uzaktan çalışabileceğiniz bu tarz mekânları paylaşacağım. Paylaşacağım yerler Cafe veya Restoran dışında Self Servis hizmeti olan yerler olacaktır.

Burak AVCI - Update: 28.12.2022

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.