3 Ocak 2022

Alman Premium Münih Birası Paulaner Münchner Hell Değerlendirmesi

Paulaner Münchner Hell

Paulaner birası Almanya'nın bira üretim merkezi ve Oktoberfest çadırlarının ilk kurulduğu yer olan Münih'in Bavyera kentinde 1634 yılında kurulmuştur. Paulaner birası Almanya'da en çok satılan bira markaları arasında olup diğer satılan bira markalar ise; Warsteiner, Bitburger, Krombacher Brauerei, Oettinger Brauerei, Hasseröder ve Radeberger olup hepsi Almanya satılan ve dünyaya ihraç edilen Premium bira markalarıdır. Paulaner Münchner Hell birası Lager tipte bir bira olup aynı markanın daha önce deneyimlediğim Paulaner München Weissbier ve Paulaner München Oktoberfest biralarına nazaran damakta pek iz bırakmayan fakat içimi rahat bir biradır. Altın sarısı bir renge sahip olan bira Türkiye'de bazı zincir marketlerde satılmaktadır. Biranın köpük oranı oldukça yoğun olup bardağa koyduktan sonra hemen sönen ve kaybolan bir köpüğü yoktur tam tersi kalıcıdır.

Birayı yudumlarken burun ile damakta malt ve şerbetçi otu aromaları belirgindir ve hafif içimli bir biradır. Birkaç yudum sonra damakta hafif limon ekşiliği ve tahıl tadı alabilirsiniz sonradan ferahlatıcı bir hissiyat alırsınız. Bira Almanya'da Paulaner Brauerei Gruppe GmbH firması tarafından üretilmektedir. Alman biralarının içerikleri ise klasik olup su, arpa maltı, şerbetçi otu ve bira mayası vardır. Alman biralarında bu dörtlü dışında bir ham madde göremezsiniz sadece yapılış biçimleri ve fermantasyon şekli markaya göre farklılık gösterebilir. Alman bira saflık yasasına göre (Reinheitsgebot) bu dörtlü ile sadece bira yapılmaktadır. Şişe tasarımı ise 33 CL'lik kahverengi şişe üzerinde hardal sarısı etiket üzerine işlenmiş Paulaner logosu ve biranın ismi mevcuttur. Açıkçası içim olarak fena bira değildir ama damakta kalıcı bir iz bırakmadığı için ve yudumlarken bira sizi tekrar çağırmadığı için tekrar satın alıp içer miyim bilmiyorum. İlk kez deneyeceklere tavsiye edebilirim fakat favori biranızın olacağını pek düşünmüyorum. Biranın alkol oranı da düşük olup hacmen %4,9'dur.

Paulaner Münchner Hell

Paulaner Münchner Hell

Bira: Paulaner Münchner Hell (Açık Renkli Bira & Munich Beer)
Kutu: 33 CL'lik Kahverengi Şişe
Alkol: Alkol Oranı Hacmen %4.9
Fiyat: 25 TL (Ocak 2022 & Macrocenter)
Üretim: Paulaner Brauerei Gruppe GmbH & Co. KGaA (Almanya)
Barkod: 406660611363

Bira dışında aynı zaman aralığında denediğim ve yurt dışından gelen bir sigara ürünü hakkında da sizlere kısa bilgi ve görsel paylaşmak istedim bu başlık adı altında. J&J Lights American Blend sigarası uzun (Long) bir sigara olup adında anlaşılacağı gibi hafiftir ve beyaz bir filtreye sahiptir. Türkiye'de satışı olmayan ve gümrüksüz giriş yapılan bazı ürünler içerisinde bulunabilen diğer tabiri ile kaçak sigaralardan biridir. Sigara paketi üzerinde American Blend yazması Amerikan Harmanı demektir yani sigara Amerikan üretimi bir tütün mamülü değildir üretim şekli olarak bu bilgi verilir genelde ve bu ibare Türk sigaralarında da yer almaktadır. Sigaradaki katran oranı 8 MG olup nikotin oranı ise 0,6 MG'dır. Paket üzerinde Product of Shandong yazmaktadır yani üretim yeri Çin'dir, Üreten fabrikanın adı ise China Tobacco Shandong Industrial'dir. Sigaranın barkod numarası 6901028159418 olup sonuç olarak Çin üretimi hafif içimli bir tütün mamülüdür.

J&J Lights American Blend

J&J Lights American Blend

Tekrardan Münih biramız olan Paulaner Münchner Hell'e dönecek olursak; kokusu klasik bir Lager bira kokusudur, biberimsi o acımsı koku burnunuzu gelmektedir ve Paulaner bira serileri arasında klasik seri olarak bilinir bu bira. Şerbetçiotunun hafif acılığı ilk yudumda alıyorsunuz fakat damağı çok yoran ve itici bir acılığı yoktur. Sonuç olarak klasik Premium biralar arasında orta seviye kategorisine alacağım bu seriyi çünkü Paulaner München Weissbier serisi bence bu klasikten daha iyidir.

A) Premium (Seçkin) Biralar (Tavsiye Ederim)
* Leffe Radieuse (Amber Renkli Koyu Bira ve Puan 5)
* Leffe Blonde/Blond (Açık Renkli Bira ve Puan 5)
* Weihenstephaner Vitus (Weizenbock ve Puan 5)
* Paulaner München Weissbier (Koyu Renkli İpek Sarısı Bira ve Puan 5)
* Leffe Brune/Bruin/Brown (Koyu Renkli Bira ve Puan 4)
* Kronenbourg 1664 Blanc (Açık Renkli Bira ve Puan 4)
* Frederik India Pale Ale (Koyu Renkli Bira ve Puan 3)
* Duvel Belgian Golden Ale - Biere Blonde Belge (Açık Renkli ve Yüksek Alkollü Bira, Puan 3)

B) Orta Seviye Premium (Seçkin) Biralar
* Weihenstephaner Hefe Weissbier (Açık Renkli Bira, Almanya)
* Paulaner Münchner Hell (Açık Renkli Bira, Almanya)
* Türk Tuborg Frederik Marzen Lager (Türkiye, Koyu Renkli Bira)
* Hoegaarden (Açık Renkli Bira)
* Grimbergen Double Ambree (Koyu Renkli Bira)

C) Diğer Premium (Seçkin) Biralar
* Türk Tuborg Frederik Wheat IPA (Türkiye)
* Türk Tuborg Frederik Brown Ale (Türkiye)
* Türk Tuborg Frederik Yakima IPA (Türkiye)
* Erdinger Dunkel (Almanya)
* Erdinger Weissbier (Almanya)
* Kirin Ichiban (Japonya)

Burak AVCI - Update: 13.03.2022

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.