2 Temmuz 2020

Gotham Dizisi - Batman Kara Şövalyenin Doğuşu

Gotham Dizisi - Batman Kara Şövalyenin Doğuşu

Gotham dizisi Bruno Heller tarafından yazılan ABD yapımı bir bilim kurgu dizisidir. Diziyi Netflix'de Türkçe Dublaj olarak 4 sezon izleyebilirsiniz. 2014 yılında yayımına başlanan dizinin son sezon olan beşinci sezonu da Netflix'de Türkçe Dublaj olarak yayınlanacak mı şu an için beklemekteyiz. Gotham City olarak bilinen yer ise Amerika'da New York, Chicago ve Detroit'te çekilmiştir.

Dizinin ana konusunu ünlü karakter Batman'in çocukluk yılları ve doğuşunu anlatmaktadır. Aynı zamanda Batman ile birlikte birçok DC Comics karakteri olan Joker, Penguen, Bilmececi, Falcone Mafyası, Kedi Kadın Selina, Fish Mooney, İki Yüz, Sarmaşık Kadın, Ra's al Ghul, Victor Zsasz, Hugo Strange gibi birçok karakterin nereden geldiklerini ve doğuşlarını anlatmaktadır.

Dizi daha çok Batman karakterini anlatan dizi değil de Gotham Polis Teşkilatında görev yapan Yüzbaşı James Gordon ve Gotham City'deki olaylar etrafında dönmektedir. Batman ise gerçekte Bruce Wayne kişisi olup kendi ailesinin öldürülüşüne tanık olan bir çocuktur. Fakat dizide Batman'den bahsedilmez sadece sezon sonlarına doğru Ra's al Ghul'un söylemi ile Gotham'a gelecek bir kara şövalyeden bahsedilir. Aynı zamanda Ra's al Ghul, Bruce'u kendi varisi olarak görmektedir.

Gotham Dizisi - Batman Kara Şövalyenin Doğuşu

Bruce Wayne milyarder bir çocuk olup Wayne Yatırım Şirketinin varisidir aynı zamanda. Dizide Bruce'un olduğu sahneler kötü olup oyunculuğu da çok iyi değildir. Bence diziyi biraz izlenilir yapan diğer karakterler olan Penguen, Ra's al Ghul gibi kişilerdir. Ayrıca Bruce Wayne ve Selina Kyle arasındaki Trip'li saçma ve çocukça ilişkide diziyi gene izlenmez ve sıkıcı yapıyor. İlk iki sezon senaryosu güzel olup sonrası kendini hep tekrar eden ve Lee ile James Gordon arasında aşk ve çekişmeye dönüşen saçma bir döngüye de girebiliyorsunuz.

Sonuç olarak Batman hayranları kesinlikle izlemelidir çünkü dizi tüm karakterlerin doğuşunu ve gelişimini anlatmaktadır. Fakat hiç DC Karakterleri konusunda bilgisi olmayan ve yeni bir dizi önerisi isteyenler için tavsiyem pek olumlu değildir. Yan karakterlerin işi kurtardığı bir dizi olduğu için seçimi size bırakıyorum. Netflix'de toplam 88 bölüm ve 4 sezon Türkçe Dublaj olarak yayınlanmıştır. Toplamda 5 sezon ve 100 bölüm olan dizinin son sezonu Türkçe Dublaj olarak ne zaman yayınlanır şu an için bilmiyorum. Netflix'den duyuru geldiğinde izleyip sizlerle paylaşacağım.

Burak Avcıoğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.