10 Ağustos 2022

Marlboro Double Fusion Summer ve Cavallo By Tony Frank İthal Sigara Markaları İncelemeleri

Marlboro Double Fusion Summer

İthal marka sigaralarda bu hafta sizlere uzun süredir almayı düşündüğüm hatta bir süre bulamadığım ve yeni temin edebildiğim harika aroması olan ve markadan da kalitesi anlaşılabileceği gibi Marlboro Double Fusion Summer sigarasından bahsedeceğim. Ayrıca yanında Slim sigara olan Cavallo By Tony Frank marka sigarayı da deneme fırsatı buldum makalemde bu sigaranın da incelemesini paylaşacağım. Daha önceki yazılarımda çift mentol özelliği barındıran Marlboro’nun Double Fusion Purple sigarasından bahsetmiştim. Nane ve böğürtlen aromalı bu sigara mentol toplu sigaralar arasında benim en beğendiğim tütün mamullerinden biri olup Double Fusion Summer karpuz aromalısı olanıdır. Paket üzerinden kırmızı ve yeşil mentol yani Ball ise karpuz ve nane yani Ice Ball olduğunu temsil etmektedir. Yeşil renk acaba elma aromalıdır diye ilk düşünebilirsiniz fakat diğer versiyondaki gibi ilk mentol topu klasik nane ikincisi ise meyve mentol topu yani karpuzdur. Duty Free’de bu sigarayı rahatlıkla bulabilir ve temin edebilirsiniz. Detaylı paket ve tadım incelemesi için ilk olarak Marlboro Double Fusion Summer sigarasından başlamak istiyorum.

Marlboro Double Fusion Summer sigarasının yeşil ve kırmızı renk tonlarına hakim bir kutusu olup siyah iç jelatinli ve kaliteli bir tasarıma sahip standart sigara kutusundan satılmaktadır. Kutu üzerinde Selected Premium Tobaccos yani Seçilmiş Seçkin Tütünler ibaresi bulunmaktadır. Marlboro’nun her paketinde genelde bu ibareye rastlamanız mümkündür. Kutu üzerinde bulunan yeşil renkteki Ice Ball mentollü yani nane aromalı patlatmalı topu temsil eder. Keşke elma aromalı olsaydı dediğinizi duyar gibiyim fakat yeşil olan meyveli top değil klasik mentol topudur. Eğer karpuz aromasız içmek istiyorsanız sadece bu topu patlatarak içime devam edebilirsiniz fakat bu sefer sigaranın hiçbir esprisi kalmaz. Kutu üzerinde klasik uyarıcı Smoking Kills uyarısı vardır. Kırmızı renkteki Mix Ball ise karpuz aromasını temsil eden top olup karpuz meyvesini bu topu patlatarak deneyimleyebilirsiniz. Sadece karpuz kısmını patlatıp da deneyebilirsiniz mentol nane kısmı boş kalabilir. Açıkçası iki aromada aşırı keskin ve hakkını veriyor diyebilirim. İçim hissiyatında direkt karpuz meyve tatlarını alabiliyorsunuz. Filtre yapısından çok az bahsedecek olursak; beyaz renkte olan filtre sağlam ve kaliteli olup ezilmelere karşı dayanıklıdır. Filtre üzerinde kırmızı ve yeşil renklerde mentol toplarını simgeleyen ikonlar mevcuttur buradan topları patlatabilirsiniz. Gümüş renkte Marlboro ve Fusion Summer ibareleri mevcuttur. Tek şeritli delikli filtre yapısına sahiptir ve ilk olarak karpuz yani kırmızı sonradan yeşil nane mentolü patlatarak içim yapabilirsiniz.

Marlboro Double Fusion Summer

Marlboro Double Fusion Summer

Marlboro Double Fusion Summer

Paket üzerinde Katran (Tar) 8 MG, Nikotin oranı 0,5 MG ve Karbonmonoksit oranı ise 8 MG olarak paylaşılmıştır. Ağır nikotin içeriğine sahip gibi olsa bile mentol özelliğinden dolayı size orta hafiflikte bir içim hissiyatı sunmaktadır. Marlboro Double Fusion Purple ve Summer arasında bir seçim yapmamı isterseniz kesinlikle karpuz aromalı Summer olanını tercih ederdim. Karpuz meyvesi ve mentolü açıkçası benim daha çok hoşuma gitti diyebilirim. Paketin üzerinde Made Under Authority of Philip Morris Brands Sarl Neuchatel Switzerland yazmaktadır. Açıklaması ise Philip Morris markası adına Neuchatel İsviçre’de üretilmiştir. Aynı şekilde içerdiği mentol toplarından dolayı Contains Menthol in Capsules bilgisi paket üzerinde mevcuttur. Son olarak ise paketin altında QR benzeri bir kod ve barkod bulunmaktadır. Özetle içim hissiyatı olsun ve karpuz aroması benim çok hoşuma gitti. Tek dezavantajı ise fiyatı olup Duty Free ürün olduğundan ve Tekel bandrollü sigaralara zam geldiği gibi bu ürüne de zam geldiği için fiyatı biraz yüksektir. Marlboro Double Fusion Summer sigarası hakkında detaylı bilgileri aşağıda bulabilirsiniz.

Marlboro Double Fusion Summer (Mentol ve Karpuz)

Marlboro Double Fusion Summer (Mentol ve Karpuz)

Sigara: Marlboro Double Fusion Summer (Mentol ve Karpuz)
Filtre: Beyaz Standart Sigara Filtresi, Ice Ball (Mentol Nane) ve Mix Ball (Karpuz) Mentol Topları.
Tütün İçeriği: Katran (Tar): 8 MG ve Nikotin 0,5 MG ve Karbonmonoksit 8 MG.
Üretim: Neuchatel Switzerland (İsviçre)
Paket: Standart Sigara Paketi ve Üstten Açılır Kutu.
Paket İçeriği: 20 Adet Mentollü Sigara Vardır.
Fiyat: 65 TL
Barkod: 7622100860419 (İsviçre EAN 13)

İkinci sigaramız ise Cavallo By Tony Frank olup Slim bir sigara türüdür. Sigaranın en farklı tarafı paket tasarımı olup ilk açanlar için bu sigara paketi acaba nasıl açılıyor diye kendine sorabilir hatta bir süre paketi açamayabilir. Hatta paket üzerinde Style Reinvented yani Stil Yeniden Keşfedildi yazmaktadır burada paket tasarıma biraz ithaf edilmiştir. Paketin tasarımından ve açılışından bahsedecek olursak; paketin kenarında kırmızı turuncu motifli bir kısım vardır buradan bastırarak yana doğru açılacak şekilde dizayn edilmiştir. Şu zamana kadar gördüğüm en farklı ve orijinal düşünülmüş sigara paket tasarımıdır diyebilirim. Paket tasarımı gerçekten Premium ve güzel tasarlanmıştır. Paketin üzerinde gri mermer motifleri vardır ve bu detayda ayrı bir Premium hissiyat katmıştır. Paketin ön tarafında LSS (Less Smoke Smell) ibaresi vardır. Daha az duman kokusu anlamına gelen bu ibare zaten Slim sigara olduğu için boyutu ve içeriğinden dolayı aşırı ağır bir sigara değildir fakat Slim olmasına rağmen doyurucu bir sigaradır.

Cavallo By Tony Frank Sigara

Cavallo By Tony Frank Sigara

Sigara: Cavallo By Tony Frank (Slim Sigara)
Filtre: Beyaz Slim Sigara Filtresi ve İki Şerit Delikli Filtre Yapısı.
Tütün İçeriği: Katran (Tar): 4 MG ve Nikotin 0,4 MG ve Karbonmonoksit 4 MG.
Üretim: G.T.I Corporation (İran)
Paket: Slim Sigara Paketi ve Yandan Açılır Orijinal Kutu.
Paket İçeriği: 20 Adet Slim Sigara Vardır.
Fiyat: 20 TL
Barkod: 815082008628 (ABD & Kanada UPC A)

Cavallo By Tony Frank Sigara

Cavallo By Tony Frank Sigara

Sigara üzerinde Farsça yazılar ve ibareler vardır. Cavallo markası sigaralar merkezi İran, Tahran'da olan G.T.I Corporation şirketi tarafından üretilmektedir. Daha önceki yazılarıma Cavallo markasının Slim mentollü sigarası olan Cavallo Sync Süper Slim tütün mamulünü tanıtmış ve ok beğenmemiştim. Cavallo By Tony Frank ise hem orta ağır içim sunan hem de doyurucu Slim bir sigaradır. Filtre yapısı ise beyaz Slim bir filtre olup iki adet delikli şerit vardır ve fazla duman buradan salınmaktadır. Filtre üzerinde aynı zamanda paket üzerinde bulunan kırmızı turuncu motifler ve Cavallo yazısı mevcuttur. Açıkçası fiyat ve performans açısından bakında memnun kaldığım bir tütün mamulüdür diyebilirim.

Burak AVCI - Update: 07.09.2022

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.