7 Mart 2022

Honda Civic Oto Aksesuar ve Modifiye İşlemleri & Pendik Oto Sanayi Kaporta, Boya ve Şase İşlemleri Eyüp Oto

Honda Civic Oto Aksesuar ve Modifiye

Honda Civic 1.6i VTEC Eco Elegance aracıma aldığım yeni aksesuarları ve montajını bu yazımda sizlerle paylaşacağım. Genelde Executive modellerde bazı aksesuarlar direkt fabrika çıkışlı gelirken Elegance, Premium gibi bir alt paketlerde bunlar gelmemektedir ve sizin yaptırmanız gerekmektedir. Honda Civic aracım için daha önce dört parça olan 3D Piano Black Lazer Kesim Pleksi Kapı Eşiği Takımı almıştım ve montajını yaptırmıştım. Aynı şekilde bu sefer alt kapı çıtası, aynı çıtası ve kapı kilit kaplaması alıp bunların montajını yaptırdım. Genelde bu tip işlemleri kendinizde yapabilirsiniz fakat sanayide kullanılan fön makinesi ve iyi bir usta ile bu işlemleri yaptırmanız daha yararlı olacaktır. Bu tip takma ve montaj işlemlerini için parçaları internetten aldıktan sonra kaportacıda yaptırabilirsiniz. Dış nikelajlı kapı çıtasını takarken ekstradan silikon sürerek takabilirsiniz fakat sonradan çıkarmak isterseniz kapının boyası kalkacağı için bu işlemi ben yaptırmadım. Zaten iyi fön işlemi ve 3M yapışkanlı bantlar ile çıtalar iyi yapışacağı için silikona çok da gerek yoktur. Belki arka rüzgârlık kısmı takarken silikon ihtiyacı olabilir fakat ben aracıma Spoiler yaptırmayı düşünmüyorum bu seferde aşırı sportif durmaktadır ve aracın ağırlığı gitmektedir.

Honda Civic için internet üzerinde aksesuar aratırken 2016-2021 arası 10. jenerasyon için bu parçaları aratmalısınız. Benim aracım Honda Civic Eco Elegance Sedan olduğu için Honda Civic FC5 kategorisindedir. Honda Civic FC5 aslında Honda Civic Sedan demektir ve Honda Civic FK7 ise Honda Civic Hatchback anlamına gelir. Honda Civic sedan araçlar yani FC5 paketine giren versiyonlar ise Honda Civic 1.6i VTEC (Elegance, Eco Elegance, Executive, Eco Executive, Eco Premium) olarak sıralayabiliriz. Benim aracın ise tam modeli 2018 Model 1.6i VTEC Eco Elegance (Sedan 1.6 125 PS CVT Elegance ECO) olup bu standartlara göre aksesuar arattım. Honda Civic aksesuarlarını hem Türkiye'deki sitelerden hem de AliExpress üzerinden temin edebilirsiniz. Genelde Türkiye'de aradığınız parçayı bulamazsanız AliExpress sitesine yönelmenizi tavsiye ederim çünkü işin içine kargo ve vergi fiyatları da eklenince Türkiye'den parça almanız daha avantajlı olacaktır.

Honda Civic Oto Aksesuar ve Modifiye

Honda Civic Oto Aksesuar ve Modifiye

Honda Civic Oto Aksesuar ve Modifiye

Honda Civic Oto Aksesuar ve Modifiye

Honda Civic Oto Aksesuar ve Modifiye

Honda Civic Oto Aksesuar ve Modifiye

Temelde aldığım üç parça aşağıdaki gibi olup hepsinin maliyeti bana 614 TL tutmuştur. Montaj işlemleri için ise ekstradan 100 TL daha verdim.

* Honda Civic FC5 Ayna Çıta Nikelajı (2016-2021 Sedan Modeller)
* Honda Civic FC5 Boğaziçi Marka Nikelajlı Kapı Çıtası (2016-2021 Sedan Modeller)
* Honda Civic Uyumlu Kapı Kilit Kaplaması 4 Parça (Siyah)

Honda Civic FC5 Difüzör

Bu aksesuarlar dışında bir de Honda Civic FC5 Arka Tampon Alt Çıta Nikelajı parçası satın almıştım fakat sonradan iptal ettim. Çünkü arka tampon için daha güzel hatta yeni 2021 modellerde fabrika çıkışlı olarak eklenen Honda Civic FC5 Difüzör parçası olup ilerleyen günlerde resimdeki parçayı alıp montajı ile birlikte sizlerle paylaşacağım. İnternet üzerindeki satış fiyatları 250-350 TL arası değişmekte olup Honda Civic Difüzör değişimi veya montajı olarak aratırsanız birçok video görebilirsiniz. Difüzör dışında bir de Honda Civic için Geçmeli Gümüş Pedal Seti almayı düşünüyorum. Bu parçayı da alır almaz sizlerle paylaşacağım. Bu şekilde ufak dokunuşlar ile aracınızı daha şık bir tasarıma sokabilirsiniz. Örneğin aynı çıtası yerine Batman ayna kapakları da mevcuttur fakat dediğim gibi aşırı sportif gösterdiği için ben tercih etmiyorum. Ayrıca aracın ileride daha farklı gözükmesini isterseniz 18 İnç Jant düşünebilirsiniz.

Pendik Kaporta Boya

Pendik Kaporta Boya

Pendik Kaporta Boya

Pendik Kaporta Boya

Montaj işlemleri için Pazar günü bile çalışan İstanbul Pendik Oto Sanayi içerisinde bulunan Eyüp Ustaya (Eyüp Oto) gittim. Eyüp usta işinde çok başarılı olup tek bir iş alıyor ve teslim edip sonraki projeye geçiyor. İyi bir ustalık ile işini yapıp uygun fiyatla size aracınızı teslim ediyor. Kaporta, Boya, Şase gibi işlemler ile birlikte Pendik Mercedes Kaporta, Honda Kaporta, Ford ve Kia Kaporta düzeltme gibi kısacası aracınızın başına gelen çarpma, ezilme, çizilme, sürtme, göçük gibi tüm hasarları düzelterek size teslim ediyor. Detaylı bilgi ve fiyat almak için 0535 688 17 43 numarasını arayarak Eyüp Ustaya (Eyüp Oto) ulaşabilirsiniz. Pendik Oto Sanayi içerisinde dükkânı bulunup sanayiden içeriye girdikten sonra ilk sağdan yukarı doğru çıkarak veya telefonla arayıp tam konum isteyerek ulaşabilirsiniz.

Burak AVCI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.