5 Kasım 2021

Honda Civic Araçlar için Pleksi Kapı Eşiği Takımı, 2021 51/2-A Radar Cezası Fiyatı ve Yeni Honda Civic, Accord Modelleri Güncel Fiyat Listesi

Yeni Honda Civic

Otomobil yazılarına kaldığımız yerden devam ediyoruz. Bu başlıkta birkaç konuyu birleştirip sizlere toplu bir paylaşım yapacağım. İlk olarak Honda Civic aracım için dört adet pleksi kapı eşiği taktırdım ve bildiğiniz gibi Elegance modellerde bu detay yoktur. İkinci bahsedeceğim konu ise parasız yolda yakalandığım radar cezası ve beyan şekilde ödediğinizde yararlanacağınız indirim fiyatı ve son olarak Honda'nın 11. jenerasyon olarak lanse ettiği yeni Honda Civic modellerinin fiyatları ve D Segment model olan yeni Honda Accord modelinin de güncel fiyatlarını sizlerle paylaşacağım. Honda modellerinin fiyatlarını paylaşırken de pek önermediğim araç marka ve modellerini de yazımda paylaşmayı düşünüyorum. Ayrıca bu hafta içerisinde gelen yeni 28 kuruşluk LPG zammı ile benzin istasyonlarında LPG kuru 5,99 ve 6,08 lira arası değişmektedir. Döviz kurları arttıkça yıl sonuna kadar birkaç defa daha zam geleceğini düşünüyorum.

1) Honda Civic Pleksi Kapı Eşiği Takımı
Honda Civic Elegance model aracım için dört adet pleksi kapı eşiği takımı aldım. 3D Piano Black Lazer Kesim olan pleksi parçalar aynı zamanda aynalı pleksi olarak da bilinmektedir. Ön kapılara daha büyük arka kapılara ise daha küçük olacak şekilde dizayn edilmiş parçalar aracı daha Premium gösteriyor diyebilirim. Asla parçalarda solma ve yıpranma olmaz. Montajı kolay bir şekilde olsa da profesyonel montajını sanayide yaptırdım ve yapıştırma kısmında kapı eşikleri iyice temizlenip yapıştırılacak çift taraflı bant kısmı sökülüp fön makinesi ile ısıtarak yapıştırdılar ve gerçekten kaliteli durdu. Montaj sonrası 24 saat aracı yıkamamanız tavsiye edilmektedir. Dört parçadan oluşan kapı eşiği takımı 80 TL olup internet üzerinden satın alabilirsiniz, montaj içinde 30 TL verdim.

Honda Civic Pleksi Kapı Eşiği Takımı

Honda Civic Pleksi Kapı Eşiği Takımı

Honda Civic Pleksi Kapı Eşiği Takımı

Honda Civic Pleksi Kapı Eşiği Takımı

Honda Civic Pleksi Kapı Eşiği Takımı

Honda Civic Pleksi Kapı Eşiği Takımı

Kapı eşiği dışında Honda Metal Sibop Kapağı ve Anahtarlık Seti'de ek olarak yanında almıştım fakat logo rengi kırmızı olduğu için iade ettim. Eğer sibop kapağı takımı almayı düşünüyorsanız beyaz Honda logolu olanında almanızı tavsiye ederim. Son olarak İstanbul'da araç iç ve dış yıkama fiyatları 50 TL olmuştur. En son 40 TL civarlarında olan bu hizmete de zam gelmiştir. Başka yerlerde daha pahalı olabilir fakat genel piyasada yıkama fiyatları şimdilik budur. 3D Piano Black pleksi kapı eşiği takımı araçta oldukça şık durmaktadır ve tavsiye ederim. Bir de bunun ışıklı versiyonları vardır fakat aküden elektrik çekip yapılacağı için pek önermiyorum, bu bence yeterlidir.

2) 2021 51/2-A Radar Cezası Fiyatı ve Beyan Usulü Ödeme Yöntemi
28 Ekim 2021 tarihinde ücretli O-5 İzmir İstanbul otoyol gişelerinden çıktıktan sonra ücretsiz yol olan D230 Balıkesir Edremit yolu üzerinden Edremit istikametine giderken hızdan dolayı radar cezası yedim. Aynı gün içerisinde E-Devlet hesabıma ilgili ceza detayları yansıdı ve Tescil Plakasına Yazılan Ceza olarak detaylı e-posta geldi. Cezanın detaylarını E-Devlet üzerinden Emniyet Genel Müdürlüğü ve Araç Plakasına Yazılan Ceza Sorgulama (Gerçek Kişi) uygulamasından siz de öğrenebilirsiniz. Ceza detayına baktığımda tutanak numarası, ceza ücreti, cezanın düzenlendiği yer ve zaman bilgileri vardı. Ceza maddesi ise 51/2-A olup bu madde hız sınırı kural ihlalidir. Cezanın güncel fiyatı ise 314 TL'dir.

51/2-A Radar Cezası Fiyatı

51/2-A Radar Cezası Fiyatı

51/2-A Radar Cezası Fiyatı

Size gelen trafik cezasını 15 gün içerisinde beyan usulü ile öderseniz %25 oranında cezanız inecektir ve hız sınırı ihlali için ödeyeceğiniz miktar 235.50 TL olacaktır. E-Devlet üzerinden beyanlı ödeme için ilgili adrese tıkladığınız zaman gelir idaresine ait interaktif vergi dairesi sitesine yönleneceksiniz ve Beyanlı Trafik Para Cezası Ödeme sayfası açılacaktır. Bu sayfada plaka numaranız, E-Devlet detayında yazan tutanak seri numaranız, düzenlenme ve tebliğ tarihini, ceza tutarını yazıp hesapla dediğinizde indirimli cezanız çıkacaktır. Ödeme yaptıktan sonra tekrardan beyan etmenize gerek yoktur yakın zamanda cezanız ödenmiş olarak yansıyacaktır. GİB üzerinden ödeme yaptıktan sonra PDF olarak makbuz almayı da unutmayınız. Radar kontrolü genelde parasız yollarda yapılıp özellikle akşam vakitleri ve tatil zamanları hız sınırınızı 90'ın üzerine çıkarmayınız.

Cezamı ödedikten bir ay sonra PTT vasıtasıyla ceza tutanağının bulunduğu bir mektup geldi. Ceza tutanağında hızım 130 KM/Saat olarak not edilmiş ve cezanın kesildiği günden 15 gün sonra mektup geldiği için indirimden belki yararlanamayabilirsiniz bu yüzden size e-posta yoluyla gelen radar cezasını yukarıda anlattığım şekilde bir hafta içinde ödeyip indirimden yararlanmanızı öneririm.

3) Yeni Honda Civic, Accord Modelleri Güncel Fiyat Listesi
Honda Civic modelinin yeni kasası ve 11. jenerasyonu olan yeni Civic Türkiye'de satışa çıkarıldı. Tüm modelleri otomatik şanzıman olan aracın Manuel vites seçeneği yoktur. Türkiye'de LPG model olarak bilinen 1.5L VTEC Turbo ECO modeli üç farklı paket adı altında satılırken sadece benzinli olan 1.5L VTEC Turbo Benzin modeli ise iki paket adı altında satışa sunuldu. Yeni Civic modelinin hem iç dizaynı değişmiş hem de dış kasası daha kararlı hale getirilmiştir. Bir önceki Civic kasasının biraz daha sportif havası varken yenisi biraz daha ciddi durmuş diyebilirim. Aynı zamanda D Segment bir diğer araç olan Yeni Accord modelinin de güncel fiyatlarını aşağıda paylaşacağım. Son fiyatlar ile birlikte 10. jenerasyona ait Honda Civic modellerin ikinci el fiyatları ise 300 bin TL fiyatlarına geldi diyebilirim.

Yeni Honda Civic

Yeni Honda Civic

* 1.5L VTEC Turbo ECO Otomatik Vites (C Segment)
Premium: 374.000 TL / 400.200 TL
Elegance: 410.000 TL / 438.700 TL
Executive+: 440.000 TL / 470.800 TL

* 1.5L VTEC Turbo Benzin Otomatik Vites (C Segment)
Elegance: 402.000 TL / 430.200 TL
Executive+: 435.000 TL / 430.200 TL

* 1.5L VTEC Turbo Benzin Otomatik Vites (D Segment)
Executive: 561.600 TL / 601.000 TL
Executive+: 583.500 TL / 624.400 TL

* Honda Civic ve Accord modellerinin ilk satış fiyatı ve sonradan gelen fiyat güncellemelerini sağdan başlayarak en güncelini solda yazarak fiyatları ara ara güncel tutmaya çalışacağım.

Genelde Japon menşeli arabalar olan Toyota ve Honda markalarını kesinlikle önerebilirim. Fakat Renault, Fiat, Dacia, Ford gibi markaları çok önermek istemesem de bazı markaların hangi modellerini önerip önermediğimi aşağıda paylaşacağım. Genelde Hatchback, Station Wagon, B Segment, B-SUV Segment, Mini Ticari ve Hafif Ticari araç modellerine pek sıcak bakmıyorum. Bunlar hakkında çok değerlendirme ve öneride diğer yazılarımda da bulunmayacağım.

Honda Yeni City 1.5L VTEC Benzin Otomatik (B Segment) (Önermem)
Renault Talisman 1.3 TCe 160 HP EDC Icon veya Touch (D Segment) (Başka Model Bakınız)
Renault Kadjar 1.3 TCe 160 BG EDC Touch Roof (C-SUV Segment) (Önermem)
Renault Captur (B-SUV Segment) (Önermem)
Renault Taliant (B Segment) (Önermem)
* KIA Stonic (B-SUV Segment) (Önermem)
KIA Rio Hatchback (B Segment) (Önermem)

Burak AVCI - Update: 05.03.2022

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.