14 Aralık 2022

Tatilinize Renk Katacak İngiltere Turistik Yerler Listesi

İngiltere Turistik Yerler

İngiltere, saraylardan kiliselere, kalelerden müzelere uzanan oldukça ilgi çekici cazibe noktalarına sahip olan ülkelerden biridir. Birleşik Krallık'ı meydana getiren dört ülkeden biridir. Batıda Galler ve kuzeyde İskoçya ile komşudur. Kuzeybatısında İrlanda Denizi, güneybatısında da Kelt Denizi bulunur. Ülkenin doğusunda, kıta Avrupası ile ayrıldığı yerde Kuzey Denizi; güneyinde ise Manş Denizi bulunur. Geçmişle bugünün iç içe geçtiği yer olarak nitelendirilen İngiltere, köklü geçmişi ve kültürüyle turistleri kendine çekiyor. Aynı zamanda özgün atmosferi, eğlence noktaları, edebiyatın yaşatıldığı mekanları ve doğasıyla bu ülke; kapsamlı bir İngiltere Turistik Yerler listesi hazırlamamıza imkan tanıyor. Her bir şehri, bölgesi ve mahallesi ile gezginleri cezbeden bu muhteşem ülkede konumlanan samimi atmosfere sahip kafelerde bile unutulmaz anılar biriktirebilirsiniz. Bu doğrultuda sizlere yol göstermesi için hazırladığımı İngiltere gezilecek yerler listesini mutlaka incelemelisiniz.

1) Warwick Kalesi
Warwick Kalesi, 1068 yılında I. William tarafından Avon Nehri’nin kıyısına inşa ettirilmiş olan muhteşem bir yapıdır. Görkemli mimarisi ile görenleri kendine hayran bırakan ve her bir gezgin tarafından beğenilen kale, ilk olarak korunma amacıyla inşa edilmiş olsa da 1604 yılında Kral James tarafından ev olarak kullanılmıştır. Kalenin içerisinde yer alan odalar, Edward ve Victoria’nın yaşamı hakkındaki ilgi çekici bilgilerin öğrenilmesini sağladığı için bu yapı, İngiltere’nin geçmişinin keşfedilmesi için vazgeçilmez duraklardandır.

İngiltere Turistik Yerler

2) York Minster
Kuzey Avrupa’da yer alan katedraller arasında en büyüğü olan York Minster, 627 yılında ahşap bir yapı olarak inşa edilmiştir. Döneminin en görkemli yapıları arasına adını yazdıran bu katedral, ihtişamlı mimarisi ve tarihi önemi ile İngiltere’de her bir gezginin yakından görmek istediği eserlerdendir. Bu nedenle ziyaretçi akınına uğradığı söylenebilen York Minster, ülkenin özgün mimarisi ile tanışırken bir yandan da muhteşem kareler yakalayabileceğiniz mekanlardan.

3) Windsor Sarayı
Orta Çağ’da inşa edilen ve o dönemde yapım maliyeti nedeni ile dillere destan olan Windsor Sarayı, dünya üzerinde içerisinde en uzun süre boyunca konaklanan mekan olmasıyla dikkat çekmekte. Yaklaşık olarak 268 tenis sahası büyüklüğünde olan sarayın, aktif olarak 40 ayrı odası kullanılmakta. Ayrıca II. Elizabeth'in hafta sonları konakladığı yer olarak da adından söz ettiren bu devasa yapı; Rokoko, Gotik ve Barok mimariyi temsil eden eşsiz parçaları barındırmakta. Göz alıcı mobilyaları içermesi ve kaleyi andıran bir görünüme sahip olması ile bu saray, İngiltere’de turist akınına uğrayan önemli lokasyonlar arasında.

İngiltere Turistik Yerler

4) Stonehenge
İngiltere’nin ön plana çıkan turistik rotaları arasında bulunan Stonehenge, MÖ 3000 yıllarında yapıldığı bilinen önemli bir tarihi yapıdır. İngilizlerin kültürel miras simgesi olarak kabul edilen bu anıt, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne de adını yazdırmıştır. İbadet ve kutlamaların gerçekleştirilmesi için yapıldığı tahmin edilen bu görkemli yapının, Türkiye’de bulunan Göbekli Tepe’ye olan benzerliği de dikkat çekmekte. Dolayısıyla Stonehenge, tarihe ve arkeolojik eserleri incelemeye meraklı olan turistler için adeta gizli bir cevher niteliğinde!

5) Buckingham Sarayı
1703 yılında yapılan ve Neo-klasik mimariyi başarıyla temsil eden Buckingham Sarayı, 77 bin metrekarelik devasa bir alanı kaplamakta. 24 metre yüksekliği ile her bir gezgini kendine hayran bırakan saray, İngiltere’nin en görkemli yapılarından biri olarak ön plana çıkmakta. II. Elizabeth’in de konakladığı bir yer olması ile yoğun ilgi gören bu yapı ziyaret edildiğinde göze çarpan şövalyeler, gezginleri tarihi bir yolculuğa çıkarmakta.

6) St. Paul Katedrali
17. yüzyılda inşa edilmiş olan St. Paul Katedrali, Rönesans Dönemi’nin mimari harikaları arasında parlamayı başaran bir eserdir. Prenses Diana ve Prens Charles’in evlendiği yer olan bu katedral, bu özelliği ile hem dini hem de siyasi açıdan büyük öneme sahiptir. İngiltere’nin en çok turist çeken yapıları arasında olan bu katedral, görkemli mimarisi ve otantik atmosferi ile sizlerden tam not almayı başaracak!

İngiltere Turistik Yerler

7) British Museum
İnsanlık tarihi için son derece önemli olan eserlere ev sahipliği yapan British Museum, dünyanın dört bir yanından bu mekana getirilen tarihi eserleri barındırması ile göz kamaştırmakta. Her sene 6 milyondan fazla ziyaretçiyi ağırlayan müze, İngiltere’de bulunan gezginlerin mutlaka keşfetmeleri önerilen yerler arasına adını altın harfler ile yazdırıyor. Ücretsiz olarak ziyaret edilebilmesi ile de yerli ve yabancı turistleri cezbeden müzede, toplamda 7 binden fazla eser yer almakta.

8) Bodiam Kalesi
14. yüzyılda inşa edilmiş olan Bodiam Kalesi, muhteşem mimari detayları ile turistleri mest etmekte. Fransız istilasından korunmak ve bu istilayı geri püskürtmek amacıyla yapıldığı bilinen eser, klasik bir İngiliz kalesi örneği olarak nitelendirilebilmekte. Etrafı sularla çevrili olan yapının gezginleri kendine hayran bırakan bahçeleri, İngiltere’nin huzurlu atmosferini başarılı bir şekilde yansıtıyor. Dolayısıyla Bodiam Kalesi, sizlere unutulmaz bir gezi molası vermeniz için büyük bir fırsat sunuyor!

İngiltere'de tatil yapmayı düşünüyor ve nereye gitmeye karar veremiyorsanız bu yazı dizisi tam size göre olup İngiltere planı yapacak olanlar mutlaka okuyup öyle gitmesini tavsiye ederim. Şimdiden iyi tatiller dilerim.

Burak Avcıoğlu - Update: 31.12.2023

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.