11 Aralık 2022

Erkek 2022 Sezonu Kış Giyim Alışverişi ve Mont Markası Önerileri

Erkek 2022 Sezonu Kış Giyim Alışverişi ve Mont Markası Önerileri

Erkek dış giyim üzerine uzun süredir yazı yazmamıştım. Havaların tam soğuması ile birlikte 2022 yılının son ayı olan Aralık ayına girmiş bulunmaktayız. Bildiğiniz gibi yabancı markalar başta olmak üzere döviz kurunun yüksekliğinden dolayı dış giyim kategorisinin vazgeçilmez ve mecburi giyim ürünlerinden biri olan mantoların fiyatı aşırı pahalılaştı. Bu yüzden mont markası ve modeli seçimi yaparken mutlaka kaliteli ve uzun süre tarzı gidebilecek yani sürdürebilirlik açısından avantajlı olan montları almanızı tavsiye ederim. Özellikle 11.11 indirimleri başta olmak üzere bu kış ayında birkaç mont, rüzgarlık ve polar giyim ürünlerinden satın aldım sizlerle onları bu yazımda paylaşacağım. Daha önceki aylarda ve geçen sene satın aldığım marka mont modellerini incelemek isterseniz Clothing etiketi altındaki yazılarımı okuyabilirsiniz. Önümüzdeki kış ayları boyunca daha önce de montlar aldığım için tekrar tekrar yatırım yapmayacağım fakat yeni bir ürün alacak olursam sizlerle paylaşacağım. Bu yazımda aynı zamanda aldığım bir Süet bot ayakkabı ve diğer giyim ürünleri hakkında da sizlere kısa alışveriş bilgilerimi vereceğim. Umarım bu bilgiler İnternet üzerinden giyim ürünü alırken sizlere yardımcı olur. İsterseniz ilk polar monttan başlayarak bu birkaç ay içerisinde satın aldığım ürünleri sizlerle paylaşayım. Fiyat olarak bazı ürünlerin fiyatı belki artmış olabilir bu yüzden takip ettiğiniz ürünleri favoriye alıp ara ara takip etmenizi öneririm. Çünkü bazı zamanlar ekstra indirim kuponu çıkabiliyor veya sezon indirimi gelebiliyor bu fırsatla bu indirimlerden yararlanarak kolayca alışveriş yapabilirsiniz.

Amazon üzerinden Columbia Erkek Fast Trek II Polar Mont ürününden siyah renk M (Medium) beden aldım fakat aldığım Columbia polar mont ürününün bedeni Regular Medium olmasına rağmen büyük geldi ve iade ettim. İade sonrası aynı ürünün S bedenini satın aldım. Hayatımda aldığım belki de ilk S beden üründür diyebilirim. Özellikle sonbahar ve yağmurlu kış aylarında giyilebilecek süper bir polar mont üründür diyebilirim. Hem sizi terletmiyor hem de iç polarlı yapısı sayesinde aşırı sıcak tutuyor. Tek dezavantajı ürünün kalıbının standart kalıplara göre çok büyük olmasıdır. Bu yüzden Columbia marka bir polar veya mont ürünü alacaksanız önce den mağazasına gidip beden denemesi yapmanızı tavsiye ederim. Eğer Columbia marka bir ürün aldıysanız ve beden büyük geldiyse terzide tadilata verilmesini pek önermiyorum bu yüzden beden olarak büyük veya çok küçük gelirse direkt iade ediniz. Kumaş kalitesi ve kesimi farklı olan bu tip ürünlerde tam bedeninize oturanı satın almanızı her zaman öneririm. Bu arada Amazon üzerinden satın aldığınız Columbia marka ürünler Almanya üzerinden gelmektedir ve bir ayı gelmesi bulmaktadır. Eğer iade edecekseniz DHL üzerinden iade talimatlarını oluşturup iade için size verilen barkod ve fişin çıktısını alıp ürünü ilk aldığınız gibi etiketlerini sökmeden paketleyip evinize gelecek DHL personeline teslim etmeniz gerekmektedir.

Columbia Erkek Fast Trek II Full Zip Fleece Polar Mont

Columbia Erkek Fast Trek II Full Zip Fleece Polar Mont

Polar Mont: Columbia Erkek Fast Trek II Full Zip Fleece Polar Mont Siyah (Columbia Men's Outerwear)
Ürün Kodu: AM3039-010
Beden: S/P (Regular Mens Hommes Small)
Renk: Siyah
Tedarik ve Fiyat: 21 Ekim 2022 Tarihinde 1048 TL'ye Amazon Üzerinden Alınmıştır.
Barkod: 885491937659

Columbia polar montun rengi siyah olarak etikette yazsa da rengi daha çok siyaha yakın antrasit bir renktedir yani tam siyah değildir. Dediğim gibi soğuktan ve rüzgardan koruyan bir yapısı vardır. Bu yüzden sonbahar ve yağmurlu kış günlerinde giyebilirsiniz. Yazımın başında belirttiğim gibi bundan sonra giyim kategorisinde yazı yazarken fiyatı çok pahalı olmayan ve satın aldığım ürünleri artık pekte paylaşmayacağım. Bu tip ürünler genelde Kemer, Tişört, Fanila ve Boxer, Sweatshirt, Gömlek, Eşofman Altı, Çorap ve Polo Yaka Tişört gibi ürünler olup bu tarz ürünleri kaliteli ve uygun markalarını İnternet üzerinden rahatlıkla alabilirsiniz. Hatta bu sezon üç iplik olarak bilinen ve içi polarlı olan Sweatshirt erkek ürünleri moda olup marka Sweatshirt ürünlerini ortalama 250-400 TL arasına Dolap uygulamasından sıfır ve etiketli satın alabilirsiniz. Marka olarak Lacoste, Tommy Hilfiger, Gant, Emporio Armani gibi markaların ürünlerini inceleyebilirsiniz. Ben Sweatshirt ve Gömlek modellerini bu markalarda M (Medium) beden alıyorum ve oldukça kaliteli olup birinci sınıf ürünlerdir diyebilirim. Özellikle üç iplik olanları kesinlikle tercih etmenizi öneririm. 2022 itibariyle Sweatshirt ve Gömlek gibi giyim ürünlerinde birinci sınıf marka modeller gerçekten başarılıdır. Sweatshirt seçimi yaparken V Yaka Triko, Kazak veya Sweatshirt almayınız. Sadece gömlek üstü giymek için V Yaka kazak olabilir fakat günlük kullanım için sonbahar ve kışın V Yaka pek ideal değildir. Bisiklet yaka Kazak veya Sweatshirt almanızı öneririm.

İkinci aldığım ürün ise UCLA marka deri ceket bir ürün olup UCLA markası Türkiye'de yeni yeni pazara girmeye başlayan ve kumaş kalitesi çok iyi düzeyde olan bir Amerikan markasıdır. UCLA markasının ürünlerine UCLA Türkiye resmi sitesinden veya bilindik E-Ticaret sitelerinden satın alabilirsiniz. Resmi sitesinden ürünü satın almanızı daha çok öneririm çünkü %40'a varan indirim ve ekstra indirim kuponları sizlere verilmektedir. UCLA marka Rohnert Siyah Deri Aplikeli Erkek Ceket olup benzer modele sahip Desert Siyah Deri Aplikeli Erkek Ceket model ürününü de inceleyebilirsiniz belki bu ceketi de ilerleyen günlerde satın alabilirim. Bu aralar kolaj yaka oldukça moda olup boyun kısmında hem rahatsız etmiyor hem de boğazlı bir kazak giydiğinizde uyum sağlıyor. Ürünün yapısı suni deri olup Polyester kumaştan yapılmıştır ve UCLA metal tokası bulunan Standart Fit suni deri ceket bir üründür. Sonbahar aylarında özellikle kullanışlı olan deri ceket modelleri yarım balıkçı yaka boğazlı kazaklar ile uyumlu bir kombin yakalamaktadır. Deri ceket aslında pek giydiğim bir giyim ürünü değildir fakat dolabınızda bir adet bulunmasında fayda vardır. Tam bedeninize ve omuz kısımlarına oturan iyi kesime sahip bir deri ceket sahibi olmanız sonbahar günlerinde avantajınıza olabilir.

UCLA Rohnert Siyah Deri Aplikeli Erkek Ceket

Ceket: UCLA Rohnert Siyah Deri Aplikeli Erkek Ceket
Beden: 50 Beden Standart Fit M (Medium)
Renk: Siyah
Tedarik ve Fiyat: 07 Kasım 2022 Tarihinde 1620 TL'ye UCLA Türkiye Üzerinden Alınmıştır.

Üçüncü paylaşacağım giyim ürünüm ise indirimden satın aldığım Calvin Klein marka mont olup indirimden aldığım harika bir dış giyim ürünüdür diyebilirim. Calvin Klein Siyah Erkek Mont Padded Harringto modeli aslında rüzgarlık ürünü olup içindeki yapısı sayesinde aynı zamanda mont olarak da kullanabilirsiniz. Yani çok ince yapılı klasik rüzgarlık montlardan değildir. Dış yapısında %90 polyester kullanılmıştır. Su geçirmez bir mont olup sadece sonbahar ve yağmurlu havalarda değil sıkı giyindiğiniz sürece kış aylarında da giyebilirsiniz. Bu montu Boyner veya Boyner mağazası olarak satış yapan Trendyol üzerinden satın alabilirsiniz. Standart Fit bir ürünü olup beden türü normal yani Regular tiptedir ve M (Medium) beden yabancı markalarda bende tam olduğu için yine aynı beden seçimini yaptım ve üzerime tam geldi diyebilirim. Ürün tamamen Polyamid Kumaş olup modelin tarzı her kış dönemi giden ve eskimeyen bir tiptedir. Zaten dış giyim markalarından en favori markalarımdan biri Calvin Klein olup her sezon yeni bir dış giyim ürünü alacak olursam önce Calvin Klein modellerine bakıyorum. Ürünün menşei bu arada Hindistan olup bildiğiniz gibi Amerikan ve Avrupa markaları üretimi diğer Asya ülkelerine yaptırmaktadır.

Calvin Klein Siyah Erkek Mont Padded Harringto

Mont: Calvin Klein Siyah Erkek Mont Padded Harringto
Beden: M (Medium) Regular
Renk: Siyah
Model Kodu: J30J320930-BEH (Padded Harringto)
Tedarik ve Fiyat: 07 Kasım 2022 Tarihinde 1866 TL'ye Alınmıştır.
Barkod: 8719856258931

Son olarak sizlere bu sezon satın aldığım Fabrika marka Süet Bot Ayakkabımı paylaşarak yazımı tamamlayacağım. Bildiğiniz gibi bir önceki yazımda sonbahar başlarında bir adet Fabrika Süet Bot satın almıştım. Hazır indirime girmişken Bej renk bir adet daha satın almaya karar verdim. Genelde Fabrika marka ayakkabı ürünlerinde genel bir ibare olan bu üründe hakiki dana derisi kullanılmıştır etiketi bu bot içinde mevcuttur. Sanırım iç kısımda dana derisi bir miktar kullanıldığını tahmin ediyorum çünkü dışı süet bir bot ayakkabıdır. Bir önceki renk olarak Vizon bot tercihim olmuştu bu botun rengi ise bej olup bence Vizon renk Süet botlarda daha iyi durmaktadır. Bej renk Süet bot giyecek olursanız üzerinizdeki kazak veya montun bu renk ile uyumlu olmasına özen gösterebilirsiniz.

Fabrika Karlo Süet Bej Erkek Bot

Bot: Fabrika Karlo Süet Bej Erkek Bot
Model: Karlo Süet (5002910239001)
Taban: Termo
Dış Materyal: Süet
Renk: Bej
Beden: 40-44
Cinsiyet: Erkek
Menşei: Türkiye (Yerli Üretim)
Topuk Boyu ve Tipi: 3 CM ve Sıkıştırılmış Kalın Termo Taban
Fiyat ve Tedarik: Trendyol Üzerinden 11.12.2022 Tarihinde 710 TL'ye Alınmıştır.
Barkod: 8683133343903

Genel olarak bu kış sezonu için satın aldığım mont, polar ve bir adet süet bot ürünlerini sizlerle paylaşmaya çalıştım. Bir sonraki aldığım dış giyim ürünü veya bot olursa onu da sizlere aktaracağım. Yazımda bahsettiğim gibi ürün fiyatı düşük giyimleri artık pek paylaşmayacağım çünkü sezon içerisinde spontane olarak çokça aldığım için bunların hepsini derleyip paylaşması zor olabiliyor. Fakat bahsettiğim gibi bilinen yabancı markaların birinci kalite ve yeni sezon üretimi olarak satılan üç iplik kaliteli giyim ürünlerini gönül rahatlığı ile satın alabilirsiniz. Orijinal ile malzeme kalitesi neredeyse birebir olup bu tarz giyim ürünlerini genelde evde giydiğim için bütçe olarak daha uygun oluyor ve tercih ediyorum.

Burak AVCI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.