8 Ekim 2022

Erkek Outdoor Bot Önerileri ve 2022 Sezonu Sonbahar Giyim Alışverişi

Erkek Outdoor Bot

Kış ayları yaklaşırken sonbahar ve kış mevsimleri için bazı erkek Outdoor bot ve giyim önerilerini bu yazımda sizlerle paylaşacağım. Bildiğiniz gibi dolar kuru ve maliyetlerin artması ile birlikte özellikle yabancı menşeli ürünlerde geçen seneye nazaran iki hatta üç kat fiyat artışı oldu. Bu sebepten dolayı alacağınız giyim ürününü iyi eleyip sık dokumanız lazım. Sürdürülebilirlik açısından birden fazla sezon giyebileceğiniz ve fiyat performans ürünler sizlere paylaşmaya çalışacağım. Ayakkabı ve mont ürünlerinden özellikle Replica olarak bilinen çakma markaların birinci kalite giyim ürünlerine asla yönelmemenizi tavsiye ederim çünkü ayakkabı ve mont ürünlerini orijinali gibi asla yapamıyorlar ve paranız çöpe gitmiş oluyor. Yazıma ilk olarak kış ayları için kullanabileceğiniz Outdoor Bot modelleri ile başlayacağım. Outdoor terimi söz konusu olduğunda bildiğiniz gibi Columbia Sportswear ve The North Face markaları Türkiye'de en çok tercih edilen markalar olup fiyat bakımından biraz pahalıdırlar. Eğer bütçeniz varsa kesinlikle uzun ömürlü olacağı için bu markalardan almanızı öneririm. Fakat İstanbul gibi bir yerde kar ve kış aylarında sadece kullanabileceğiniz bir Outdoor Bot ben sizlere paylaşacağım. Paylaşacağım bot fiyat performans ürünü olup genelde Uludağ veya karın bol olduğu yerlerde değilde şehir içi karlı havalarda daha çok kullanmaya yönelik bir ayakkabıdır. Eğer Uludağ ve benzeri yerler için bir bot bakacaksanız bilek kısmını da kavrayan Kar Botlarını araştırmanızı öneririm. Benim sizlerle paylaşacağım ürün daha çok şehir içi kullanımına yöneliktir.

Fiyat ve performans bakımından paylaşacağım Outdoor Bot markasının adı Beverly Hills Polo Club olup Boyner mağazalarında ve İnternet sitesinde bu ürünü bulabilirsiniz. İlgili bot aşırı yoğun kar ve yağmurlu havalarda bir miktar kar suyu geçirebilir fakat dediğim gibi şehir içi kullanımına daha çok yöneliktir. Bot ürünlerinin hepsinde mutlaka günlük kullanımdan sonra havalandırmaya bırakınız çünkü taban kısmında terden dolayı yıpranma meydana gelebilir ve bu her marka için geçerlidir. Botun taban kısmında bulunan ekstra girinti ve çıkıntılar sayesinde karda yürümeniz daha kolaydır. Beverly Hills Polo Club botun ben siyah rengini aldım aynı zamanda modelin beyaz, gri, mavi, kırmızı, haki, lacivert renk seçenekleri de mevcuttur.

Bot: Beverly Hills Polo Club Erkek Outdoor Bot
Model ve Renk: Siyah ve PO-30007
Beden: 40-44
Cinsiyet: Erkek
Menşei: Türkiye
Topuk Boyu ve Tipi: 4 CM ve Düz Topuk
Fiyat ve Tedarik: Boyner'den 07.10.2022 Tarihinde 590 TL'ye Alınmıştır.

Beverly Hills Polo Club Erkek Outdoor Bot

Beverly Hills Polo Club Erkek Outdoor Bot

Beverly Hills Polo Club Erkek Outdoor Bot

Beverly Hills Polo Club Erkek Outdoor Bot

Beverly Hills Polo Club Erkek Outdoor Bot

Beverly Hills Polo Club Erkek Outdoor Bot

Karda daha rahat yürüyebilmek için %100 Kauçuk taban malzemeli bot tercih ediniz. Asla Kösele taban bir ayakkabı ile dışarıya çıkmayınız. Bir diğer önemli husus ise eğer İstanbul'da yani şehir merkezi için bir kar ayakkabısı veya botu arıyorsanız genelde bağcıklı modelleri seçmenizi tavsiye ederim. Bot markası olarak birde Harley Davidson modelleri var ama o da ayağınızda tabut taşıyamıyorsunuz gibi hissiyat veriyor ve aşırı ağır olduğu için hiç ergonomik değildir. Botların asıl problemi karda rahat yürürken sorun sulanmış ve buzlanmış zemin üzerinde gitmektir. Asıl problem burası ve istediğiniz pahalı marka olsun Kauçuk taban bile bu konuda yetersiz kalabiliyor ve kayabiliyorsunuz. Bu yüzden o kadar para verdim halen bot kayıyor diye yakınmayın sulanmış veya buzlu zeminde hepsi kaymaktadır. Hazır konu açılmışken çorap olarak da Termal Çorap almanızı tavsiye ederim. Marka olarak ise Thermoform Erkek Termal Outdoor Çorap (43-46 Beden) alabilirsiniz. Son olarak Columbia markasının Firecamp Erkek Outdoor Bot BM1766 modelini de kesinlikle incelemenizi tavsiye ederim.

Columbia Firecamp Erkek Outdoor Bot

Columbia Firecamp Erkek Outdoor Bot

Diğer Erkek Outdoor Bot Model ve Markaları
* Columbia Fairbanks Omni-Heat Erkek Bot
* Columbia Firecamp Erkek Outdoor Bot (BM1766)
* The North Face Erkek Bot Storm Strike 2 WP
* FLO Daxtors (Kalitesiz Marka Almayınız)

İkinci önereceğim bot ise mevsimlik bir bot olup Sonbahar ve İlkbahar aylarında giyebileceğiniz Fabrika markasının Vizon rengindeki Süet botudur. Süet bot alırken renk olarak pek siyah tercih etmenizi önermem çünkü çabuk toz alıyor ve kirleniyor. Vizon ve Taba renkleri genelde süet botlar için en ideal renk seçeneklerinden biridir. Fabrika markasının botları ve kesimleri kaliteli olup incelemenizi tavsiye ederim. Aynı botun kahverengi renginde deri bot modeli de mevcut olup 2022 sezonu için bu ürünü de incelemenizi ayrıca önerebilirim. Yerli üretim bir marka olup oldukça şık tasarlanmıştır ve Süet modelde Vizon renk oldukça iyi giden bir seçenektir diyebilirim. Fabrika markasının ayakkabılarının genelinde ise hakiki dana derisi kullanılır ve uzun ömürlüdür. Fabrika markasının bir alt markası olan Fabrika Comfort ise biraz daha düşük kaliteli ürünlerin satıldığı marka olup ben direkt Fabrika markasının ayakkabı ve alacaksanız diğer giyim ürünlerine yönelmenizi tavsiye ederim. Eski yazılarımda bildiğiniz gibi genelde bot markası olarak George Hogg çok önerirdim fakat Divarese mağazası iade konusunda problem yarattığı için buradan artık alışveriş yapmıyorum. Zaten bu sene George Hogg markasının hem bot hem de Sneaker modellerinin fiyatları neredeyse Calvin Klein, Tommy Hilfiger ve Guess markalarından daha pahalı olduğu için bu yabancı markaları tercih etmeyi birincil olarak seçerim. Son olarak çakma markalardan yazı başında biraz bahsetmiştim. Asla ev giyimi dışında Lacoste markasının Polo Yaka Tişört, Mont ve Ayakkabı modellerinin sahtesini almayın birinci kalite bile olsa çünkü çok belli oluyor orijinal olmadığı.

Fabrika Süet Vizon Erkek Bot

Bot: Fabrika Süet Vizon Erkek Bot
Model: Maxime Süet
Taban: Termo
Dış Materyal: Süet
Renk: Vizon
Beden: 40-44
Cinsiyet: Erkek
Menşei: Türkiye
Topuk Boyu ve Tipi: 3 CM ve Düz
Fiyat ve Tedarik: Boyner'den 07.10.2022 Tarihinde 999 TL'ye Alınmıştır.

Üçüncü ve son olarak geçen sene satın aldığım ve halen kullandığım Tommy Hilfiger markasının Spor Ayakkabısını sizlerle paylaşacağım. Aynı modelin siyah rengini ayrıca satın almıştım fakat lacivert rengini hem ilkbahar hem de yaz sezonu için iki yıl sıkça kullandığımdan dolayı doğal olarak biraz yıpranma oluyor ve denize giderken artık bu spor ayakkabısını genelde kullanmayı tercih edeceğim. Bildiğiniz gibi araba ile denize giderken terlik veya sandalet giyerek araç kullanmak risklidir bu yüzden deniz şortunun altına gidebilecek iyi bir Sneaker modelidir diyebilirim. Genelde spor ayakkabı seçerken bağcıksız model tercih ediyorum. Hem yazın giyimi kolay oluyor hem de ayağa tam oturuyor. Aynı modelin lacivert rengi dışında siyah ve beyaz renkleri de mevcut olup spor ayakkabı kategorisi için Tommy Hilfiger markasını her daim sizlere önerebilirim. Hiçbir zaman modeli geçmiyor ve kaliteli yapıyorlar. Ayrıca Lacoste Sneaker modelleri spor ayakkabılar için çok kötü bir seçimdir. Bir süre kullandım ve sattım. Spor ayakkabı markası olarak Lacoste asla önermiyorum. Tommy Hilfiger, Nike, Valentino Garavani, Skechers ve Salomon markaların spor ayakkabı modellerini inceleyebilirsiniz. New Balance, Lacoste (Lacoste Sneaker), Adidas, Kinetix ve Slazenger markalarının spor ayakkabı ve Sneaker modellerini genelde önermiyorum.

Tommy Hilfiger Erkek Lacivert Bağcıksız Spor Ayakkabısı

Tommy Hilfiger Erkek Lacivert Bağcıksız Spor Ayakkabısı

Tommy Hilfiger Erkek Lacivert Bağcıksız Spor Ayakkabısı

Tommy Hilfiger Erkek Lacivert Bağcıksız Spor Ayakkabısı

Tommy Hilfiger Erkek Lacivert Bağcıksız Spor Ayakkabısı

Tommy Hilfiger Erkek Lacivert Bağcıksız Spor Ayakkabısı

Tommy Hilfiger Erkek Lacivert Bağcıksız Spor Ayakkabısı

Tommy Hilfiger Erkek Lacivert Bağcıksız Spor Ayakkabısı

Tommy Hilfiger Erkek Lacivert Bağcıksız Spor Ayakkabısı

Sneaker (Spor Ayakkabı): Tommy Hilfiger Erkek Lacivert Bağcıksız Spor Ayakkabısı
Sole Thickness: 3,5 CM
Renk ve Tipi: Lacivert ve Bağcıksız
Model: EM0EM00664 (Tommy Jeans Flexi Sock Runner)
Beden: 40-45
Fiyat ve Tedarik: 611 TL'ye 21.06.2021 Tarihinde (Trendyol) SuperStep'den Alınmıştır.

Umarım faydalı bir giyim öneri yazısı olmuştur. Sonbahar ve kış sezonuna girdiğimiz bu yakın dönemde aldığım ayakkabı ve giyim ürünlerini sizlerle paylaşmaya devam edeceğim.

Burak Avcıoğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.