25 Haziran 2020

Discord Uygulamasında Yönetici Ses Kanalı Oluşturmak

Discord Uygulamasında Yönetici Ses Kanalı Oluşturmak

Başta oyuncular olmak üzere birçok toplantı, takım oyunu ve video konferans işlemleri Discord  uygulaması üzerinden gerçekleştiriliyor. Discord uygulamasında sadece yöneticilerin giriş yapabileceği ve kullanabileceği bir ses kanalı (Private Channels) nasıl oluşturulur bu makalemde detayları ile bahsedeceğim.

İlk olarak Discord kanalımıza giriş yapıp Ses Kanalları sekmesinden Kanal Oluştur diyerek bir kanal adı belirliyoruz. Kanal oluştururken Ses Kanalı kısmını seçip adını girdikten sonra Özel Kanal sekmesini aktif edip bu kanala bağlanacak rolü seçip oluştur diyoruz. Örneği benim yönetici kanalımın adı resimde de gördüğünüz gibi Administrators olup Admin rolündeki kişiler sadece kanala girebiliyor. Resimde de kanal üzerinde kilit işareti çıkıyor ve Admin rolü dışındakiler kanala kimler bağlı veya online göremiyor, ayrıca Admin dışındaki kişiler de kanala giriş yapamıyorlar.

Discord Uygulamasında Yönetici Ses Kanalı Oluşturmak

Kanalınızı oluşturduktan sonra bir sonraki aşama Kanal adımınızın üzerine gelip sağ tıklayıp Kanalı Düzenle penceresini açıyoruz. Burada İzinler sekmesine gelip @everyone veya başka rol varsa onları da seçip aşağıdaki resimde olduğu gibi tüm izinleri çarpı yani iptal olarak işaretleyip kayıt ediyoruz. Aynı şekilde Admin rolünü de açıp tüm izinlere izin ver diyerek kayıt ediyoruz.

Discord Uygulamasında Yönetici Ses Kanalı Oluşturmak

Tüm bu ayarlardan sonra artık sadece yöneticilerin içeri girebildiği ve içerisinde online olan kullanıcıları sadece yöneticilerin gördüğü bir ses kanalı oluşturmuş oluyorsunuz. Rol oluşturmak içinse Sunucu Ayarları kısmından Roller sekmesine gelerek yeni rol belirleyebilirsiniz. Bu rolü Yönetici olarak seçip o rol içinde gerekli tüm detaylı ayarları bu kısımdan yapabilirsiniz.

Burak AVCI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.