14 Temmuz 2020

Netflix İçerikleri (Rise of Empires: Ottoman, Truva: Bir Şehrin Düşüşü, Warrior Nun, Coronavirus Explained)

Netflix İçerikleri (Rise of Empires: Ottoman, Truva: Bir Şehrin Düşüşü, Warrior Nun, Coronavirus Explained)

Netflix içerikleri Temmuz 2020 ile devam ediyoruz. Bu ve geçen aylar içinde izlediğim ve incelediğim dört adet içeriği, görüşlerim ile birlikte sizlerle paylaşacağım. Kısa kısa bilgiler ve puanlar vererek bu ay incelediğim içerikler;

* Rise of Empires: Ottoman
* Truva: Bir Şehrin Düşüşü
* Warrior Nun
* Coronavirus Explained

1) Rise of Empires: Ottoman
Türk yapımı olan dizi Osmanlı padişahı Fatih Sultan Mehmed'in hayatını ve 1453 İstanbul'un Fethini anlatır. Hem çekim kalitesi hem de senaryo bakımından oldukça başarılı bir dizidir. Dizi Türkçe Dublaj olup 2020 yılında yapılmıştır. Sezonun devamı gelecek mi hep birlikte göreceğiz. Tek seferde oturup izlediğim bir çalışma olmuştur, tavsiye ederim kesinlikle.
Netflix Puanım: 5/5

2) Truva: Bir Şehrin Düşüşü
Troy: Fall of a City dizisi 2018 yılından İngiltere tarafından yapılan bir dizidir ve Netflix'de Türkçe Dublaj olarak seyredebilirsiniz. Toplamda 1 sezon ve 8 bölümden oluşan dizi tarihi Truva kentini ve onun yananlılar (Akalar) fethi edilişini anlatmaktadır. Dizi biraz yavaş tempolu ve sıkıcıdır. Sezonun yarısına kadar izleyenler diziyi yarıda bırakabilir. Temelde Helen ve Aleksandros'un aşk hikayesi ve bu aşkın Truva şehrinin sonunu getirdiği anlatılmaktadır. İzlemenizi çok tavsiye etmem, vasat bir çalışma olmuştur.
Netflix Puanım: 2/5

3) Warrior Nun
Savaşçı Rahibe dizisi 2020 yılı yapımı olup İspanya tarafından üretilen yeni bir çizgi romandan uyarlanmış dizidir. Diziyi Netflix'de Türkçe Dublaj olarak seyredebilirsiniz. Toplamda 1 sezon ve 10 bölümden oluşan dizinin devam gelecek gibi duruyor. Dizide temel olarak Papalığa bağlı ve eski Tapınak Şövalyeleri benzeri kadınlardan yani rahibelerden oluşan Haç Kılıç Tarikatı adında bir grubu anlatmaktadır. Grup liderinin Hale adı verdiği ve vücuda entegre olabilen özel bir gücü vardır. Diziyi ilk beş altı bölüm izledikten sonra halen ne zaman başlayacak diye bekliyorsunuz ve son bölüme geldiğinizde aşırı sıkıldığınızı hissedebilirsiniz. Bence aşırı vasat ve senaryosu çok kötü bir dizi olmuş. Eğer başlamadıysanız kesinlikle izlemeyin bence, Netflix'in en kötü çalışmalarından biri diyebilirim.
Netflix Puanım: 1/5

4) Coronavirus Explained
Toplamda üç bölümden oluşan ve Türkçe Dublaj olan Coronavirus (COVID-19) pandemi olayını anlatan mini belgesel dizidir. Temelde virüsten korunma, aşı ve tarihteki pandemi olayları hakkında bilgi verir. Corona Virüs hakkında daha detaylı bilgi almak için izlemenizi tavsiye ederim.
Netflix Puanım: 4/5

Burak AVCI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.