14 Nisan 2021

Nespresso Uyumlu Belmio Kapsül Kahve İncelemesi ve Hangi Ülkede Kahvaltıda Ne İçilir?

Nespresso Uyumlu Belmio Kapsül Kahve İncelemesi

Nespresso uyumlu kapsül kahveler serisinden Belmio, benim de kullandığım Nespresso Pixie Titan C61 model makine ile uyumlu olan kapsül podları üreten bir markadır. Belmio kapsül kahve marka serisinden turuncu kutudaki Belmio Lungo 5 Delicato kahvesini satın almıştım. Her kapsül kahve setinde olduğu gibi kutu içerisinde 10 adet alüminyum kahve kapsülü vardır. Belmio kahvelerinin meşeyi Belçika olup Türkiye'deki seçkin marketlerde de satılmaktadır. Açıkçası Davidoff, Nespresso Master Origins gibi daha kaliteli ve üst segment kapsül podlarını denemiştim ve sizlere incelemesini paylaşmıştım. Belmio kahvesi bu markalara nazaran biraz daha az kaliteli ve içindeki kahve yoğunluğu biraz daha azdır. Fiyat ve performans ürünü demek isterim fakat fiyatı bakımıyla tekrar Belmio kahvelerinden alır mıyım bilemiyorum.

Belmio kapsül kahvenin bir kutusu 37,95 TL olup aynı fiyata veya daha uyguna Davidoff Elegance kapsül kahve veya Gimoka kapsül kahve serisini almanızı önerebilirim. Hatta aynı kalitede fiyat ve performans açısından bakacak olursak Belmio markası yerine Jacobs'un setlerinden alırdım. Hem daha hesaplı hem de benzer kalite seviyesindedir. Belmio Lungo 5 Delicato kahvesinin özelliklerinden bahsedecek olursak; hafif kavrulmuş Espresso çekirdeğidir. Tadı çok ağır değildir ve orta karar bir içim hissiyatı vermektedir. Intensity (kahve yoğunluğu) seviyesi 05/12 olup Roasting (kavurma) tonu Light yani hafiftir. Nespresso makinelerine tam uyum sağlayıp uzun çekim olan Lungo çekim yaparak bu kahve podunu tüketebilirsiniz.

Nespresso Uyumlu Belmio Kapsül Kahve İncelemesi

Belmio kahve serisi; Intenso 8, Lungo Vivace 8, Lungo Forte 8, Ristretto 10 ve Origio Lungo 5 olup diğer serilerini merak edenler ayrıca deneyebilirler. Eğer fiyatı daha da uygun olursa belki almayı tekrar düşünebilirim. Belmio markasının Classic Collection olarak bilinen 7 adet kahve kapsül serisi vardır. Bunlardan beş tanesi Espresso içime uygun iken iki tanesi uzun çekim olan Lungo içime uygundur. Uzun kahve içimi deneyimi için Lungo 5 Delicato veya Lungo 5 Forte serilerini deneyebilirsiniz.

* Belmio Espresso 6 Allegro (Sarı Kapsül)
* Belmio Espresso 8 Forte (Mor Kapsül)
* Belmio Espresso 10 Ristretto (Siyah Kapsül)
* Belmio Espresso 12 Dark Roast (Gri Kapsül)
* Belmio Espresso 6 Decaffeinato (Mavi Kapsül)
* Belmio Lungo 5 Delicato (Turuncu Kapsül)
* Belmio Lungo 5 Forte (Pembe Kapsül)

Klasik serisi dışında özel seri olarak nitelendirilen Organic Collection serisinden ise Ethiopia 05, Guatemala 06, Colombia 07 ve Indonesia 08 kahve tipleri olup daha yöresel kahve deneyimi yaşamak isteyenler bu serileri de inceleyebilirler.

Hangi Ülkede Kahvaltıda Ne İçilir?

Kahve konusu açılmışken sabahları eğer kalkar kalkmaz aç karnına kahvaltıdan önce İtalyanlar veya Amerikalılar gibi kahve tüketme alışkanlığınız varsa kapsül kahveler size biraz pahalıya mal olabilir. Kapsül kahve makinesi ve pod yerine taze çekilmiş filtre kahve ve filtre kahve makinesi almanızı öneririm. Ben genelde sabahları klasik Türk Çayı ile güne başladığım için kapsül kahve gün içerisinde bir adet tüketiyorum. Eğer siz de benim gibi az ve öz içenlerdenseniz kapsül kahve öneririm. Köpüklü ve kremamsı biçimde size kahve sunabilen tek pratik yöntem budur. Filtre kahve makinesinde bunu yapamazsınız. Filtre kahve hazırlama aşamasında kahve çekirdeği öğütme, süzgeç kağıtları, çay gibi demlenmesini beklemek gibi ekstra işler vardır.

Aynı şekilde diğer ülkelerin ve yörelerin sabah kahvaltısında tercih ettiği içecekler ise; İrlandalıların sabah içtiği çay Irish Breakfast Tea, Kore ve Çin'de ise sabahları Yeşil Çay tüketilmektedir, Kenya'da Tarçınlı Sütlü Çay, İtalya'da Espresso ve Kahve, Fas'ın Nane Çayı, Amerika'da Kahve veya Portakal Suyu, Mısır Kahire'nin ise Kakuleli Kahvesi, Japon'ların ise Ocha adında yöresel çayları en meşhur olanlarıdır. Bunları da deneme fırsatım olursa sizlerle paylaşacağım. Fakat Türkiye'deki klasik siyah çayı hiçbir şeye değişmem.

Sonuç olarak Belmio markasının Classic Collection serisini biraz fiyattan biraz da orta kalite bir kahve markası olduğundan tekrardan almayı düşünmüyorum fakat diğer serilerini deneme şansım olursa ve fikrim değişirse tekrardan sizlerle deneyimlerimi paylaşıyor olurum.

Burak AVCI - Update: 15.04.2021

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.