9 Ocak 2021

Penguen PNG-1150 Model 1,5 Litre Çift Katlı Çelik Avcı ve Stanley Termos Ürün İncelemesi ve Termos Çay Demleme Nasıl Yapılır?

Penguen PNG-1150 Model 1,5 Litre Çift Katlı Çelik Avcı Termos Ürün İncelemesi ve Termos Çay Demleme Nasıl Yapılır?

Pandemi döneminin ilerlemesi ile birlikte birçok restoran, kafe ve içecek servisi yapan yerlerin kapanması gerçekleşti. İnsanlar kendi eğlencelerini ve aktivitelerini kendi yapar oldular. Tek başınıza veya aileniz ile birlikte gittiğiniz bir piknik, park alanı veya yazlık kesim olsun artık sıcak çayınızı yanınızda götürmeniz ve her daim tüketmeniz çelik termos ürünleri ile mümkünleşti. Ben de fırsattan istifade bu zamanı değerlendirmek amacıyla çelik bir termos ürün almaya karar verdim. İnternet üzerinde yaptığım araştırmalara göre; ağzı kısmı kapaklı ve malzeme olarak da çelik termos ürünlerini herkes daha çok önermiş. Restoranlarda veya otellerde sürahi şeklinde çay servisi yapılan termos modelleri pek önerilmemiş ve Outdoor ortama göre de pek uygun olmayıp kapaklı olan çelik termoslar daha çok tercih edildiğini görüyorum. Özellikle Stanley markası kalitesi bakımından ön plana karşımıza çıkıyor. Kampçılık olsun veya diğer alanlarda uzun ömürlü ve sıcaklık oranını uzun süre koruyabildiği için çokça terci ediliyor. Fiyat bakımından daha ekonomik olan başka termosları da listeye ayrıca eklemeye çalışacağım.

İnternet üzerinden birkaç araştırma yaptıktan sonra Penguen markasının çift katlı çelik avcı termosundan almaya karar verdim. Aldığım ürün modeli Penguen PNG-1150 olup hacmi 1.5 Litredir. İnternet üzerinden ürünü 177 TL'ye satın aldım. Aynı ürünün 1 ve 2 Litre olanı da vardır. Termos alırken hacme dikkat etmenizi öneririm. Eğer demleyeceğiniz çayı iki ve üç kişi tüketmeyi düşünüyorsanız hacim olarak 1 litre çok az gelecektir. Ben bu yüzden 1.5 litre almayı tercih ettim. 2 litre ise biraz fazla olacağını düşündüm fakat büyük aileler için 2 litre bir günü rahatlıkla çıkarabilir.

Penguen PNG-1150 termos ürününden biraz bahsedecek olursak; öncelikle ürünü sıcak su ile çalkalamanızı ve içini temizlemenizi öneririm. Direkt çay demlemeden önce bu işlemi yapınız. Yüksek kalite paslanmaz çelikten üretilmiştir ve sıcak içecekleri maksimum 12 saat korumaktadır. Termosu asla ateşin üzerine koymayınız çünkü 12 saat sıcak suyu zaten içinde muhafaza eden bir üründür. Termosu deterjan ve benzeri temizlik malzemeleri ile asla yıkamayınız sadece her çay demlemeden önce sıcak su ile çalkalayıp içini durulayınız. Penguen PNG-1150 termosun sıcaklık koruma sonuçları ise ilk 6 saat 96 derece olup 6 saat sonra 80 derece, 12 saat sonra 70 derece ve 24 saat sonra 60 dereceye düşmektedir. Günlük kullanım için 6 saatlik bir zaman dilimi yeterli olacağı için 80 derece iyi bir sıcaklıktır.

Penguen PNG-1150 termosunun dışı çelik olup ergonomik bir yapıya sahiptir. Taşıması kolaydır ve ürünün içinden askılıkta çıkmaktadır. Termosun en üstünde çelik bir kapak vardır, onun üzerinde beyaz koruyucu kapak ve altında iki adet çıkabilen termos tıkaçları mevcuttur. Arabada rahatlıkla taşıyabileceğiniz ve yer kaplamayacak güzel bir üründür.

Penguen PNG-1150 Termos'da Çay Demleme Nasıl Yapılır?
İlk olarak sıcak su ile termosun içini çalkalayıp temizleyiniz. Daha sonra termosun içine 1.5 Litrelik hacim için 4 adet poşet çay atınız. Termos da çay demlerken klasik yaprak demlik çaylardan kullanmayınız çünkü temizlemesi ve hazırlaması çok zor oluyor. 1.5 Litre için 4 poşet demlik çay yeterli olacaktır, 3 poşet demlik çay koyarsanız çayınız çok açık olabilir bu yüzden ben 4 tane atıyorum. Klasik çayın yanına iki adet bardak poşet çaylardan adaçayı veya nane limon çayı da atabilirsiniz.

Boş termosun içine 4 adet poşet çay attıktan sonra bir Kettle yardımı (Su Isıtıcı) ile 1.5 litrelik suyu kaynatınız. Bende 1.7 litrelik Sinbo Kettle var ve tek seferde 1.5 litrelik suyu 10 dakikada rahatlıkla kaynatabiliyorum. Su kaynatmak için çaydanlık ile uğraşmayın, maksimum sıcaklık ile kısa sürede en kolay suyu Kettle ile ısıtabilirsiniz. Sıcak suyu termosa boşaltın ve siyah ve beyaz tıkacı sıkıştırıp termosun metal kapağını da kapatıp 15-20 dakika çayın demlenmesini bekleyiniz. Çayınız 15 dakika sonra demlenecektir ve içime hazır olacaktır.

Çay demlendikten sonra beyaz olan tıkacı hafif açınız, içindeki hava biraz dışarı çıksın çünkü içerde basınç oluşmaktadır. Beyaz tıkacı biraz çevirince hafif gaz sesi gelecektir sonra tekrardan beyaz tıkacı sıkıştırıp kapatınız ve üzerindeki mavi butona basarak bardağa çayınızı dökebilirsiniz. Her çay dökmek istediğinizde mavi butonu aşağıya basıp bırakınız, çay alma işlemi bittikten sonra mavi butona tekrardan basarak mekanizmayı kitleyiniz bu sayede çayınız dökülmemiş olur.

Termos

Termos

Çelik Termos Ürünleri
Bazı çelik termos ürünlerini ve modellerini sizler için paylaşıyorum. Alacağınız termos hacmi minimum 1 Litre olsun. Bunun altında olan 0,5 veya 0,7 litre hacmindeki termoslardan almayınız çünkü pek verimli olmuyor. Bütçeniz uygunda kesinlikle Stanley markasını almanızı öneririm.
* Penguen PNG-1200 2 Litre
* Penguen PNG-1100 1 Litre
* Stanley Classic Vakumlu Çelik Termos 1.9 Litre
* Stanley Classic Vakumlu Çelik Termos 1.4 Litre (Siyah Renk)
* Quechua Termos Çelik 1 Litre (Decathlon)

Stanley Termos

Stanley Termos

Stanley Termos

Stanley Classic Vakumlu Çelik Termos 1.4 Litre hacme sahip olup 40 saat sıcak tutma özelliği vardır ve malzeme kalitesi oldukça iyidir. Termos ürünleri arasında en iyi marka Stanley olup başka marka almanızı tavsiye etmem çünkü pek uzun ömürlü olmayabiliyorlar. Siyah renkli 1.4 Litre olanını 30 Haziran 2022 tarihinde 699 TL’ye satın almıştım. Günlük kullanım için maksimum üç kişi için yeterli bir termostur. Stanley markası Amerikan menşeli bir markadır. Fiyatı yüksek olup eğer 1.4 Litre hacminin size yetmeyeceğini düşünüyorsanız 1.9 Litre olanını satın alabilirsiniz.

Demlik Poşet Çay Önerileri
* Çaykur Altınbaş Klasik Bardak Poşet Çay ve Demlik Çay
* Lipton Filiz Demlik Poşet Çay
* Lipton Extra Dem Demlik Poşet Çay
* Lipton Demlik Poşet Çay Earl Grey
* Doğuş Gurme Demlik Poşet Çay
* Doğuş Earl Grey Demlik Poşet Çay

Diğer Demlik ve Bardak Poşet Çay Markaları (Pek Tavsiye Etmiyorum)
* Lipton Demlik Poşet Çay Yellow Label
* Lipton Demlik Poşet Çay Doğu Karadeniz
* Berk Demlik Poşet Çay (BİM)
* Çaykur Organik Hemşin Çayı 25'li Bardak Poşet Çay

Karton Bardak Önerileri
* Dayanıklı Sarı & Kahverengi Kahve Karton Bardak 50'li Set 7 OZ ve Kapasite: 200 ML.

* Büyük Karton Bardak 12 OZ ve Kapasite: 350 ML.

* Rioba Karton Bardak 9 OZ (En iyisi olup hem boyut hem de malzeme kalitesi olarak önerilir. Metro AVM'de bulabilirsiniz.)

Karton bardak alırken 7 OZ yani 180-200 ML altını almanızı önermem. 4 veya 5 OZ olan 100-160 ML karton bardaklardan almayınız. 12 OZ karton bardak alırken de ince ve uzun modelinden almayınız geniş ebatlı modeli vardır onu tercih ediniz.

Termos ürün önerileri ve termos da çay demleme nasıl yapılır açıklaması umarım sizler için faydalı olmuştur. Termos envanteri yanında arabanızda Şeker, Tahta Karıştırıcı, Karanfil, Karton Bardak bulundurmayı ihmal etmeyiniz. Sizin de ekstradan öneriniz veya konuya katkıda bulunmak istediğiniz bir bilgi varsa yorum kısmında paylaşabilirsiniz.

Burak AVCI - Update: 30.08.2022

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.