8 Ocak 2021

UBER Türkiye'ye Geri Geliyor Haberleri ve UBER Alternatifi Yeni Taşımacılık Uygulamaları

UBER Türkiye'ye Geri Geliyor Haberleri ve UBER Alternatifi Yeni Taşımacılık Uygulamaları

UBER taşımacılık sistemi ve uygulaması Türkiye'de bir zamanlar popüler ve kaliteli bir hizmet olup Sarı taksilerin baskıları sonucu 2019 yılında Türkiye'den çekilmek zorunda kalmıştı. O zamanlara ait UBER XL Vip Taşımacılık Hizmetini Türkiye'de Sonlandırdı adlı bir makale paylaşmıştım. UBER'in siyah Mercedes Vito Vip araçlar ile yaptığı XL taşımacılık hizmeti sonlandırıldıktan sonra uygulamanın internet sitesi ve mobil uygulaması da engellenerek normal Sarı ve Turkuaz taksilerde uygulama üzerinden çağırtılamaz olmuştu.

Geçen yıl yaşanan bir gelişme ile birlikte İstinaf mahkemesinin aldığı karar ile Uber’e Türkiye’de erişim engeli getiren ilk derece mahkemesi kararını hatalı buldu. İstinaf mahkemesi bu kararı bozarak Uber’e erişim engelini kaldırdı. Engellemenin kalkması ile birlikte Uber uygulaması üzerinden Turkuaz ve Sarı taksi çağrılmaya devam edilebilecek fakat XL siyah Vito Mercedes taşımacılık hizmeti şu an için bulunmuyor. Şu an Uber'in sitesi tam aktif olmasa da mahkemenin tam sonuçlanmasından sonra sitenin ve uygulamanın tekrar açılması bekleniyor. Umarım ilerleyen günlerde XL taşımacılık hizmeti de tekrar geri gelir.

Telefonunuzdan Uber uygulamasına Türkiye'de şu an için VPN kullanarak bağlanabilirsiniz. Akıllı cihazınıza Z-VPN uygulamasını kurduktan sonra VPN şebekesini aktif edin ve Uber uygulamasını açınız. Tekrardan cep telefon numaranız ile üyelik girişi yaptıktan sonra eskiden olduğu gibi Sarı Taksi ve Turkuaz Taksi tekrardan çağırabilirsiniz. Aynı şekilde taksi sahipleri de VPN kullanarak şu an Uber uygulaması üzerinden müşteri almaktadır.

Son güncel mahkeme kararı ve bilgiye göre UBER uygulamasını artık VPN'siz kullanabilir ve Taksi çağırabilirsiniz. Kayıtlı hesabıma telefon numaram ile giriş yaptım ve eski yolcu geçmişim ve kart bilgilerim aynen duruyordu. Şu an sadece sarı ve turkuaz taksi çağırabiliyorsunuz. XL Vip hizmeti Türkiye'de şu an için yok fakat taksi çağırmak için Uber'i artık rahatlıkla kullanabilirsiniz.

UBER Alternatifi Yeni Taşımacılık Uygulamaları
Türkiye'de UBER uygulamasına alternatif birkaç taşımacılık hizmetini sizlerle paylaşmaya çalışacağım. Bazı hizmetleri çok sevmesem de ilgili başlığı güncel tutarak sizi bilgilendireceğim.

BiTaksi (Mobil: Bitaksi Mobil Teknoloji AŞ): Uber'den sonra en çok kullanılan yerel taksi çağırma uygulamasıdır. Fakat Uber ara yüzünü ve kullanımını daha çok sevdiğim için VPN şebekesi ile Uber kullanmayı öneriyorum. Ayrıca sürücüler için "BiTaksi Sürücü Uygulaması" çıkarmışlar fakat Türkiye'de ben UBER'i tavsiye ederim.

* iTaksi (Mobil: İstanbul Büyükşehir Belediyesi) İBB'ye ait iTaksi hizmeti çok kötü bir girişim olup uygulaması çalışmamaktadır. Kullanmanızı önermiyorum.

TikTak (Mobil: Hedef Filo): Türkiye'de başlatılan yeni bir uygulama olup kısa süreli araç kiralama hizmeti sunan bir hizmettir. Ehliyet bilgileriniz ile üye olduktan sonra araç kiralama işlemi yapabilirsiniz.

MOOV by Garenta (Mobil: Çelik Motor Ticaret A.Ş.): Araç kiralama hizmeti sunan başka bir uygulamadır.

MARTI (Martı Teknoloji): Türkiye'de kısa mesafeli ulaşım için Scooter kiralamaya yarayan yeni bir girişim ve hizmettir.

Alfy ve Alfy Sürücü (Mobil: Alfred Concierge): Türkiye'de yeni bir hizmet ve girişim olan Alfy, size saatlik özel şoför kiralamaktadır. Bunu ister kendi aracınız için yapabilirsiniz isterseniz hem aracı hem de şoförü kiralayarak hizmetten yararlanabilirsiniz. Türkiye şartlarında biraz Premium bir hizmettir.

Burak AVCI - Update: 20.01.2021

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.