5 Nisan 2023

Tekel 2000 Sigara Markası, Çeşitleri ve Güncel Fiyatları & İthal ve Yerli Tütün Markaları

Tekel 2000 Sigarası

Tekel 2000 sigara markası Türkiye'de üretilen yerel tütün mamulü markalarımızdan biri olup geçmişi Tekel kuruluşuna kadar dayanan eski yerel markalarımızdan biridir. Eski paketini bilen bilir, kırmızı ve beyaz renkte bir paket olup üzerinde tütün simgesi ve filtreli sigara ibaresi vardı. Tekel işletmesi devlete ait olup 2008 yılında özelleştirilmiştir ve British American Tobacco (BAT) firmasına satılmıştır. Günümüzde satılan Tekel 2000 sigarasını British American Tobacco Türkiye üretmekte olup Samsun'daki fabrikalarda üretmektedir. Samsun tütünü Türkiye'deki en kaliteli tütün bitkisinin yetiştiği bir bölge olup Türkiye'de üretilen Marlboro sigarasının tütünü de buradan alınmaktadır. Tekel 2000 sigarası tütün kalitesi olarak iyi bir sigara olup Flue-Cured (Baca ile Kurutulmuş Tütün), Burley Tütünü ve Yerli Oryantal Samsun Tütünü kullanılarak yapılan American Blend tarzında harmanlanarak hazırlanan Full Flavor yani tam lezzet garantili bir sigara markasıdır. Hazır bahsetmişken Burley Tütünü hakkında kısa bir bilgi vermek gerekirse; Burley, esas olarak sigara üretimi için kullanılan hafif hava ile kürlenen bir tütündür. Amerika Birleşik Devletleri'nde, Kentucky eyaletinde çokça üretilen bir tütün çeşididir. Hazır konusu geçmişken Flue-Cured tütünü ise Burley tütünü ile birlikte ABD tütün üretiminin %90'ından fazlasını oluşturmaktadır. Flue-Cured tütün çiftçiliğin merkezi Kuzey Carolina eyaletinde olup üretimi, ulusal pazarlama kotaları ve arazi tahsisleriyle sınırlı bir tütündür. Tekel 2000 eski bir marka olup özellikle Baby Boomer ve X Kuşağı yani orta yaş ve üstü insanların bildiği ve tükettiği bir markadır. Aynı zamanda günümüzde sigara fiyatlarının yüksekliği sebebiyle birçok insan fiyat performans sigarası olduğu içinde tercih etmektedir.

Tekel 2000 sigara markası ile aynı fiyatlara yakın diğer sigara markaları ise; L&M, Chesterfield, LD, Monte Carlo, Camel, Samsun, Maltepe, Pall Mall, Viceroy, Tekel 2001 ve Rothmans gibi markalar olup çoğu Tekel 2000 kalitesinden kötüdür diyebilirim. Tabii marka ismi ve prestij bakımından Tekel 2000 markası günümüzde geri kalmıştır bu durumu da eklemek gerekir. Tekel 2000 sigarasının özellikle Kırmızı versiyonunu içiyorsanız Süzen Klasik Filtre kullanmanızı tavsiye edebilirim. Standart Makaron ve eski sarı filtreli olan sigaralar için hemen hemen ekstra Nikotin filtresi takmanız yararınıza olacaktır. Bildiğiniz gibi daha önceki yazılarımda Adıyaman Tütünü ve içimi hakkında detaylı bilgiler vermiştim. Özellikle Adıyaman veya benzeri fabrikasyon yani işlenmemiş tütün kullanıyor iseniz kesinlikle ekstra süzen filtre kullanmanızı tavsiye ederim. İşlenmemiş tütün ile işlenmiş fabrikasyon tütün arasında 10 kat fazla Nikotin ve doğal olarak tütün miktarı vardır. Bu yüzden ister Kırmızı (Red) sigara versiyonları olsun ister Adıyaman tütünü ve yerli, yabancı olarak satılan kıyılmış sarmalık tütünler için ekstra süzen filtre kullanmanız fayda vardır.

Tekel 2000 Eski Sigara

Tekel 2000 Kırmızı Uzun Sigara

1) Tekel 2000 Kırmızı Uzun (Long)
Filtre: Standart Eski Tip Sarı Tam Pamuk Filtre.
Üretim: British American Tobacco (BAT) Türkiye (Samsun)
Paket: Standart Uzun Sigara Paketi (SP) Soft Paket.
Paket İçeriği: 20 Adet Standart Uzun (Long) Sigara Vardır.
Fiyat: 31,50 TL (04.04.2023)
Barkod: 86940863 (TR)
Açıklama: Tekel 2000 Kırmızı Uzun sigarası eski tip sarı filtreli bir sigara olup Kırmızı yani Red versiyon olduğu için içimi daha ağır ve tütünü serttir. Özellikle doyurucu sigara içmek isteyenlerin tercih ettiği bir sigara olup içim esnasında Ekstra Süzen Filtre kullanabilirsiniz. Bu arada tek kullanımlık bu filtreler hakkında şu bilgiyi vermem gerekir; ekonomik olsun diye tekrar tekrar filtreyi kullanmayınız eğer kullanacaksanız da maksimum iki sigara içiminden sonra filtreyi çöpe atınız üçünü sigara için asla aynı filtreyi kullanmayınız. Paket olarak açılır kutu pakette değil Soft dediğimiz pakette satılan bir sigaradır. Maliyet açısından bu tip paketler daha ucuz oluyor karton sigara paketlerine göre. Temel olarak kırmızı versiyon ağır bir sigara olsa bile Red versiyonlar arasında kalite bakımından fena bir tütün mamulü değildir.

Tekel 2000 Kırmızı (Standart)
Paket: Standart Kutu Sigara Paketi (KS RC BOX)
Fiyat: 31,50 TL (10.04.2023)
Barkod: 86940856 (TR)
Tekel 2000 Kırmızı sigarasının standart pakette satılan versiyonu içerik olarak uzun (Long) versiyon ile aynı olup paket tasarımı standart kutu şeklindedir. Filtre yapısı ve fiyat olarak ikisi de aynıdır.

2) Tekel 2000 Mavi Uzun (Long)
Filtre: Beyaz Normal İçi Yarı Boş Filtre (Amerikan Filtre)
Üretim: British American Tobacco (BAT) Türkiye (Samsun)
Paket: Standart Uzun Sigara Paketi (RC BOX)
Paket İçeriği: 20 Adet Standart Uzun (Long) Sigara Vardır.
Fiyat: 31,50 TL (04.04.2023)
Barkod: 86940887 (TR)
Açıklama: Tekel 2000 Mavi Uzun (Long) sigarası standart Makaron boyutunda olup bildiğimiz uzun yani Long sigara versiyonları ile aynı boyutta olan bir sigaradır. Beyaz Amerikan Filtresi kullanıldığı için sigara içerken filtre kısmına ekstradan Süzen Filtre takmanıza gerek yoktur. Zaten bir sigaranın filtresi tam pamuklu bir filtre değil filtre içerisinde içim için boşluk varsa bu tip sigaralar asla ekstra Süzen Filtre takmayınız çünkü boşa gitmektedir. Mavi versiyon Kırmızı versiyonuna göre daha hafif olup doyurucu ve kaliteli sarıma sahip bir sigaradır diyebilirim. Uzun versiyonu çok gelenler için normal Tekel 2000 Mavi (KS RC BOX) standart paketini de satın alabilirsiniz. Temel olarak mavi versiyonun içimi orta düzeyde olup doyurucu bir sigaradır ve boğazı gereksiz asla yormaz. Fiyat ve performans bakımından deneyebilirsiniz. Fiyatı ucuz diğer sigara markalarına göre tütün kalitesi oldukça iyidir diyebilirim.

Tekel 2000 Mavi (Standart)
Paket: Standart Kutu Sigara Paketi (KS RC BOX)
Fiyat: 31,50 TL (10.04.2023)
Barkod: 86940870 (TR)
Tekel 2000 Mavi sigarasının standart pakette satılan versiyonu içerik olarak uzun (Long) versiyon ile aynı olup paket tasarımı standart kutu şeklindedir. Filtre yapısı ve fiyat olarak ikisi de aynıdır. Beyaz ve Amerikan Filtre olup içimi daha rahattır. Kırmızı versiyon kadar ağır değildir ve Tekel 2000 sigaraları içerisinde en iyi tütün mamulü mavi versiyonudur diyebilirim. Kırmızı kadar hem ağır değildir hem de içim kalitesi bakımından doyurucu olduğu için genelde çokça tercih edilmektdir.

İptal Edilen veya Üretilmeyen Tekel 2000 Sigaraları
* Tekel 2000 D-Range Blue (KS RC BOX)

Diğer Tekel 2000 Ürünleri
* Tekel 2000 Kırmızı 50/100 Gram Sarmalık Kıyılmış Tütün

İthal ve Yerli Tütün Markaları

Look Out Virginia Classic Tütün

Son olarak yerel ve ithal tütünlerden de bahsederek konuyu sonlandırmak istiyorum. Tekel 2000 markasının sigara dışında Tekel 2000 Kırmızı 50 ve 100 Gramlık sarmalık kıyılmış tütün ürünleri TAPDK bandrollü olarak yerel tütün kategorisinde satılmaktadır. Yerel tütünler dışında ithal tütün markaları olarak resimde de göreceğiniz üzere 50 gramlık paketlerde satılan Amber Leaf, Pueblo, Golden Virginia, Drum Yellow, Drum Bright Blue, Look Out Virginia Classic, Old Holborn Yellow ve 25 gramlık paketlerde satılan George Karelias And Sons Light (Beyaz) ve Turuncu tütün mamullerini zaman zaman deneme fırsatım oldu ve bunları Tobacco kategorisi altında sizlerle paylaştım. Bir süre belki uzun bir zaman da olabilir, sarmalık kıyılmış tütün ürünü denemeyeceğim. Bu tarz tütünleri düzenli tüketmenizi pek önermem çünkü normal sigaraya göre daha fazla Nikotin yani tütün ürününü maruz kalıyorsunuz. Ayrıca sarma sırasında kullanılan pamuk ve kağıt fabrikasyon üretimi gibi koruyu olmayabiliyor.

Burak Avcıoğlu - Update: 15.04.2023

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.