2 Nisan 2023

Marlboro Sigara Markası, Çeşitleri ve Güncel Fiyatları

Marlboro Sigara Markası

Marlboro sigara markası Amerika menşeli bir marka olup Dünya üzerinde en çok satılan ve marka değeri en yüksek olan tütün mamulü markasıdır. Amerika'da Philip Morris şirketi tarafından Amerika dışında Türkiye'de dahil olmak üzere diğer ülkelerde ise Philip Morris International (PMI) firması adıyla üretim ve satış yapmaktadır. 1920 yılında kurulan marka günümüzde birçok ülkede aşırı iyi bir reklam politikası ile ünü yayılmış durumdadır. Hatta bir pazarlama taktiği olarak ezilmiş boş Marlboro paketleri uçakla Amerika'da kentin ortasına bırakılır ve sokaklarda bunu gören vatandaşlar bu sigara markasının çok tüketildiğini bilinç altında üreterek gidip satın alma ihtiyacı hisseder ve bu sayede markanın satışları ilk sıralara yükselir. Türkiye'de de Philip Morris Türkiye tarafından üretilen Marlboro sigarası İzmir’deki fabrikalarda imal edilmektedir. Türkiye'de bildiğiniz gibi en kaliteli tütün bitkisi Samsun'da yetişmektedir ve Marlboro markası Türkiye'deki en kaliteli ve ilk hasat olan birinci sınıf tütünleri kullanmaktadır. Pandemi ve tek tip sigara paketi uygulamasından sonra eski kalitesi olmasa da halen Türkiye'de en çok ilgi gören ve satış rakamlarında ilk sıralarda olan bir sigara markasıdır. Özellikle günümüzde Slender sigaralar arasında Marlboro Touch serisi en çok tüketilen sigara çeşitlerinden biridir. Pandemi öncesi mentollü sigaralardan Marlboro Ice benim favori sigaralarımdan biriydi ve metalik siyah paketi oldukça gösterişliydi. Yeni tek tip paket düzenlemesi ile birlikte eski sigaralar ve tütün ruhunun artık pek kalmadığını söyleyebilirim. Makalelerimde Marlboro markasının Türkiye'de satılmayan mentollü versiyonları olan Double Fusion serilerine değinmiştim. Bu yazımda sadece Tekel bandrollü ve Türkiye iç pazarında satılan sigaralardan bahsetmeye çalışacağım. Ekstradan İthal sigara ekleyecek olursam makaleye sigara markasının adını yazarken ayrıca detay olarak belirteceğim.

Marlboro sigarası hakkında sorularınız varsa info@pmdestek.com adresine mail atabilirsiniz. Üretim yeri İzmir’de olan fabrikanın tütün kalitesi Türkiye’deki en iyi tütünlerden yapılmaktadır. Hatta halk arasında ver bir kalite de içelim deyiminin anlamı aslında ver bir tane kırmızı Marlboro'da içelim demektir. Paket tasarımı olarak da ilkleri genelde Marlboro markası yapmıştır. Özellikle yandan çakmak gibi açılan paket tasarımı oldukça havalıydı ilk çıktığında diğer sigara paketlerine göre. Kovboy sigarası olarak da bilinen Marlboro markasını birçok atlı kovboy reklamında veya afişinde de görebilirsiniz. Zamanında Coca-Cola gibi o kadar iyi pazarlanmıştır ki bugün bile piyasanın devidir diyebiliriz. Zamanında altın sarısı amblemi ile Marlboro Lights en çok tutulan sigara markalarından biri olmuştu. Marlboro markası aklınıza gelebilecek her yerde sponsorluk ve reklam anlaşması yaptığı için markayı her yerde her karede görmeniz mümkündü. Marlboro paketi taşımak ve masaya koymak bir zamanlar prestij yani statü göstergelerinden biriydi. Marlboro markası hakkında yazacak çok bilgi var ve herkesin bu marka ile mutlaka anısı vardır. Sözü fazla uzatmadan Türkiye’de satılan güncel Marlboro sigara çeşitlerini aşağıda sizler için paylaştım. Makaleyi ara ara güncel tutacağım.

Marlboro Sigara Markası

1) Marlboro Edge Sky
Filtre: Beyaz Slender Filtre.
Üretim: Philip Morris Türkiye (İzmir)
Paket: Slender Sigara Paketi (KS RC BOX)
Paket İçeriği: 20 Adet Slender Sigara Vardır.
Fiyat: 34 TL (14.01.2023)
Barkod: 86937764 (TR)
Açıklama: Marlboro Edge Sky sigarası,  Marlboro markasının Slender boyutlarında satılan popüler tütün mamullerinden biridir. Bir şerit delikli ve Kent sigaralarda olduğu gibi filtre kısmının içi bir kısmı boşluklu olup beyaz filtre yapısına sahiptir. Philip Morris Türkiye tarafından üretilen Marlboro sigarası İzmir’deki fabrikalarda imal edilmektedir. Orta Hafif bir içime sahip sigaradır. Marlboro Touch Blue eğer ağır geldiyse bu sigaraya deneyebilirsiniz. Eskiden filtresi aşırı dayanıksız ve kalitesiz dizayn edilmişti dolayısıyla her içimde filtre kırılıyor ve düşüyordu. Yeni imalatında bu problem ortadan kalkmış gözüküyor.

2) Marlboro Edge Blue
Filtre: Beyaz Slender Filtre.
Üretim: Philip Morris Türkiye (İzmir)
Paket: Slender Sigara Paketi (KS RC BOX)
Paket İçeriği: 20 Adet Slender Sigara Vardır.
Fiyat: 34 TL (14.01.2023)
Barkod: 86937757 (TR)
Açıklama: Marlboro Edge Blue sigarası Sky versiyonuna göre içimi bir kademe daha ağır ve doyurucu olup beyaz delikli filtre yapısı ikisinde de aynıdır. Sky versiyonunu hafif bulanlar Blue versiyonunu deneyebilir.

3) Marlboro Edge
Filtre: Beyaz Normal Filtre.
Üretim: Philip Morris Türkiye (İzmir)
Paket: Standart Sigara Paketi (KS RC BOX)
Paket İçeriği: 20 Adet Sigara Vardır.
Fiyat: 34 TL (14.01.2023)
Barkod: 86941907 (TR)
Açıklama: Marlboro Edge versiyon sigaraların Slender değil de standart yani normal pakette satılan versiyonudur. Beyaz delikli filtre yapısına sahiptir fakat delikler Edge Sky sigarasındaki gibi çok belirgin değildir. Marlboro Edge sigarası tütün bakımından Blue ile hemen hemen aynı olup Slender boyutlarda değil de standart sigara boyutlarında sigara tercih edenler için klasik Edge versiyonunun üretildiğini düşünüyorum.

4) Marlboro Touch Gray
Filtre: Slender Delikli Beyaz Filtre.
Üretim: Philip Morris Türkiye (İzmir)
Paket: Slender Sigara Paketi. (KS RC BOX)
Paket İçeriği: 20 Adet Slender Sigara Vardır.
Fiyat: 35 TL (17.01.2023)
Barkod: 86935258 (TR)
Açıklama: Touch Blue versiyonuna göre daha hafiftir ve hafif sigara içineler için tavsiye edebilirim. Eğer Gray'den dana hafifini arıyorsanız Marlboro Touch White alabilirsiniz. Bir de sadece Marlboro Touch vardır ve onu tavsiye etmiyorum. Şu an piyasadaki en iyi sigara Marlboro Touch Blue ve Gray'dir. Davidoff ve Parliament markalarının eski havası kalmamıştır. Özellikle kutulama ve iç ambalaj bakımından Parliament çok vasattır. Ek özellik olarak; Beyaz kaliteli filtre, Slender Kutu ve kaliteli iç paket jelatini şeklinde sigarayı özetleyebiliriz.

Marlboro Sigara Markası ve Fiyatlar

İptal Edilen veya Üretilmeyen Marlboro Sigaraları
* Marlboro Edge Slims (RC BOX)
* Marlboro Blue Ice (KS RC BOX)

Beğenmediğim ve Elediğim Marlboro Sigaraları
* Marlboro Edge Blue
* Marlboro Edge
* Marlboro Red Long (SP) & Marlboro Kırmızı Uzun
* Marlboro Red (KS BOX) & Marlboro Kırmızı
* Marlboro Touch (KS RC BOX)

Marlboro markasının aynı zamanda Tekel bandrollü olarak satılan 50 Gramlık Marlboro Roll 50 adında sarmalık kıyılmış tütün mamulü ürünü de vardır. Sarma kağıdı ve pamuk filtre alarak kırmızı Marlboro tütününü bu şekilde de tüketebilirsiniz. Piyasada sarmalık kıyılmış tütün ürün olarak pek tutulmadığını söyleyebilirim. Daha önce ürünü incelemiştim yazışımı detaylı okuyup bilgi edinebilirsiniz.

Son olarak şunu söyleyebilirim; Marlboro markası hem tütün kalitesi hem de marka prestiji bakımından üst sıralarda var olmaya devam edecek olan bir sigara markasıdır. Fiyat performans bakımından en iyisi bence Marlboro Edge Sky sigarası olup sonrasında Marlboro Touch serisidir. Tabii herkesin içim hissiyat arayışı ve doyum oranı farklı olsa da genel olarak ortak kanı bu şekildedir.

Burak Avcıoğlu - Update: 02.04.2023

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.