9 Nisan 2023

Türk Puroları: Rocks M Brown, Crashh Black ve Senator Blueberry & Camel Blue İthal Sigara İncelemeleri

Türk Puroları: Rocks M Brown, Crashh Black

Türk Puro markaları ve bazı ithal sigaraları tek bir makale altında toplayacağım bu yazımda sizlere yine son zamanlarda denediğim birkaç tütün mamulünden bahsetmek istedim. İlk olarak piyasada satılan İthal ve bandrolsüz yani TAPDK bandrolü olmayan puro veya Sigarillo ürünlerden kesinlikle uzak durmanızı tavsiye ederim. Çünkü Puro ve türevi olan Sigarillo ürünler halk nezdinde ithal sigara gibi çok tüketilmediği için çoğu gümrükte minimum bir sene bekletilmiş ve içi kurumuş olarak piyasada el atından fahiş fiyatlara satılmaya çalışılıyor. Özellikle İtalyan markası olan Toscanello Puro ürünlerinde bu çokça yapılmaktadır. Her ne kadar jelatini bozulmamış bile olsa puro tütünü üretim gününden itibaren bir veya iki yılı geçince siz paketi ve ambalajı açtığınızda o ilk üretim tazeliğini alamazsınız ve puro yaprakları yumuşak değil tam tersi sertleşmiş ve içimi kötüleşmiş olur. Her ne kadar size jelatini açılmamış ürüne bir şey olmaz deseler bile bu söylem hikayeden ibaret olup buna asla inanmayın ve bir yılı geçmiş ne puro ne de sigara ürünü asla satın almayınız. Türk üretimi olan ve TAPDK bandrollü Puro ve Sigarillo markaları ise; CHE, Rocks, Crashh Black gibi markalar olup bunları tüketmenizi tavsiye ederim. İthal puro alacaksanız güvenilir bir Tobacco dükkanından Puro Saklama Kutusu olan Humidor içinde satılan purolardan kesinlikle satın alınız. Fiyatı biraz yüksek olabilir ama kalitesi emin olun hepsinden veya beklemiş kaçak Toscanello purolardan daha iyidir.

Türk üretimi purolar ise genelde FUMAR ve TEKA Puro markaları olup bu fabrikalarda üretilen Türk marka puroları tüketmenizi tavsiye ederim. Hem taze hem de yeni üretim oldukları için sorunsuz kullanabilirsiniz. Örneği benim en sevdiğim purolardan biri FUMAR firmasının üretiminden olan CHE markasının CHE Purple (Mor) ve CHE Brown (Kahve) tekli satılan boyu yarım yani Petit Robusto kadar olan purolardır. Aşağıda resimlerini de eklediğim puroları nereden bulabiliriz sorusuna bana çok gelmektedir. Arkadaşlar genelde Puro ve Sigarillo tütün mamullerini Tekel bayiler yani eski Bakkal dediğimiz işletmelerde pek bulamazsanız. Satan var mı? yok değil tatbikî var ama en güncel bulacağınız yerler genelde Benzin İstasyonları olup özellikle İstanbul’da yaşıyorsanız büyük yani Ultra, Extreme olan markalı Benzin İstasyonu raflarında bu puro ürünlerini çok rahatlıkla temin edebilirsiniz. Onun dışında Marina veya büyük AVM mekanlarında bulunan Tobacco dükkanlarından da temin edebilirsiniz. Fakat benim favorim ve herkesin ulaşabileceği yer soracak olursanız Opet, BP, Shell gibi Benzin İstasyonları diyebilirim. İsterseniz bu ay içerisinde denediğim hem puro hem de ithal sigaraları aşağıda sizler için paylaşayım. Durumu ve içim tercihinize göre beğenip beğenmeme size kalsın. Fakat dediğim gibi asla kaçak veya üretimden sonra bir yıl bekletilmiş tütün mamulü almayınız özellikle Puro ve türevlerine kesinlikle yaklaşmayınız paranız boşa gider.

Rocks M Brown

Crashh Black Puro Sigarillo

1) Crashh Black Puro Sigarillo
Crashh Black tütün mamulü bir Puro türevi Sigarillo ürünü olup içimi sert olan ve Türkiye’de satılan bir kaç sigarillo markasından biridir. Orta kalite ve seviye bir Puro türevidir ve 20 adet şeklinde satılır. Benzeri olan Rocks purolarına göre kalitesi ve fiyatı daha düşüktür.
Üretim: TEKA Puro Üretim ve Ticaret A.Ş.
Fiyat: 139 TL (09.04.2023)
İçerik: 20 Adet Karton Kutuda Sigarillo Vardır.
Barkod: 8697940242892 (Türkiye EAN 13)

Puro olarak Metal kutudan satılan Rocks M Brown sigarası ise çikolata aromalı bir Puro türevi yani Sigarillo olup yazının başında dediğim gibi benim favorim resimlerdeki gibi CHE Purple (Mor) ve CHE Brown (Kahve) tekli purolardır. Petit Robusto boyutlarında olan bu puroların içimi hem kolay oluyor hem daha doyurucu ve Elegance bir hissiyat size bırakıyor. Onun dışında Sigarillo ürünler daha çok sigara içim hissiyatı verdiği için ne tam puro içtiğinizi anlıyorsunuz ne de keyif alıyorsunuz. Bu yüzden Sigarillo puro türevi pek önermiyorum.

Senator Blueberry

2) Senator Blueberry (İthal)
Filtre: Siyah ve İki Şerit Delikli Slim Filtre.
Tütün İçeriği: Katran (Tar): 5 MG ve Nikotin 0,5 MG.
Üretim: Türkiye ve Marka Sahipliği Büyük Britanya
Paket: Slim Kısa Yeşil Metalik Koyu Paket
Paket İçeriği: 20 Adet Slim Sigara Vardır.
Fiyat: 35 TL
Barkod: 794712611516 (ABD & Kanada, UPC A)
Açıklama: Senator Blueberry sigarası adından da anlaşılabileceği gibi yabanmersini aromalı olup meyveli bir sigaradır. Kahve ile içimi özellikle keyifli olan Senator sigaraları taze bir şekilde bulabilirseniz keyif için alıp içmenizi tavsiye edebilirim. Metalik mor şık paketinde Super Slims bir sigara olup Makaron rengi kahverengidir ve puroya benzemektedir. Fakat sigara ürünü olup dediğim gibi günlük tüketimden ziyade keyif amaçlı tüketilen bir sigaradır.

Camel Blue Sigara Almanya

Camel Blue Sigara Almanya

3) Camel Blue (İthal)
Filtre: Sarı Modern Filtre.
Tütün İçeriği: Katran (Tar): 8 MG, Nikotin 0,7 MG ve Karbonmonoksit 9 MG.
Üretim: Japan Tobacco International (JTI Almanya) R. J. Reynolds Tobacco Company.
Paket: Standart Mavi Kutu Paket.
Paket İçeriği: 20 Adet Standart Sigara Vardır.
Fiyat: 35 TL
Barkod: 4033100033544 (DE, Germany) 
Açıklama: Alman üretimi olan Camel Blue sigarası oldukça kaliteli bir tütüne sahip olup kutu tasarımından klasik deve logosu ve markanın ilk üretim tarihi olan Since 1913 ibaresi ile mevcuttur. Fakat şunu söylemem gerekir ki, Türkiye’de üretilen Camel sigaralara bin basar tütün kalitesi olarak. Gerçekten resimdeki Alman barkodlu bu ithal sigarayı bulabiliyorsanız almanızı tavsiye ederim çünkü tütünü ve içim hissiyatı çok güzel bir sigaradır. Türkiye’de bozulan tütün kalitesinden dolayı gerçek Camel sigarası budur diyebilirim. Keşke bizim ülkemizde de sigaralar tekrardan bu kaliteye dönse. Yukarıda modern sarı filtre olarak belirtmemin sebebi ise filtre yapısı bizim bildiğimiz klasik eski kalitesiz ve dandik pamuk filtrelerden olmayıp, deve logo işlemeli ve malzeme kalitesi iyi filtredir. Paket üzerinde Duty Free ve sadece EU yani Avrupa Birliği ülkelerine satılan Premium Tobaccos ürünü olarak geçmektedir. 

Puro ve sigara başta olmak üzere tütün mamulleri inceleme yazılarıma devam edeceğim. Tüm tütün mamullerimi yazılarımı okumak için Tobacco adı kategoriden yazılarımı takip edebilirsiniz.

Burak Avcıoğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.