2 Mart 2022

George Karelias And Sons Orange Turuncu Yunan Tütünü ve Marlboro Red Sigara İncelemesi

George Karelias And Sons Orange

George Karelias And Sons tütünü Yunan üretimi ithal bir tütün olup daha önceki yazımda Light paketini detaylı incelemiştim. Turuncu yani Orange pakette satılan muadili ise klasik yani normal tütün olarak bilinen bir mamül olup beyaz pakette satılan Light tütüne göre biraz daha ağırdır. Genelde piyasada Light paketi çokça satılmakta olup koyu mavi ve turuncu paketi biraz daha zor bulunmaktadır. George Karelias And Sons Orange (Turuncu) ithal tütünü birinci sınıf bir tütün mamülü olup saf Virginia harmanından oluşur ve yüksek kalite Avrupa tütün yaprakları ile karıştırılarak üretilir. Üretim aşamasında şarap ve incir ile tatlandırılır ve dinlendirilir. İçim sırasında ve tütün paketini ilk açtığınızda biraz şarap ve incir kokusu ile tadını alabilirsiniz. Tütün kesim şekli ise Ribbon yani fiyonk kesim olup pipo tütünü kesim şekli ise Flake şeklindedir. Genelde Flake tütün kesimi Ribbon kesime göre daha dengeli ve uzun süreli bir içim sağlamaktadır. Karelias Orange tütünü Karelias White tütün mamülüne nazaran biraz daha sert bir içim sunmaktadır. Eğer aynı aromayı yakalamak istiyor ve orta sertlikte bir tütün arıyorsanız Turuncu (Orange) versiyonunu tercih edebilirsiniz.

Paket içerisinde satılan ithal tütünlerde son zamanlarda sevmediğim bir durumu sizlerle paylaşmak istiyorum. Özellikle 50 gramlık paketlerde tüketimden belli bir süre sonra veya paketin yarısına geldiğinizde paketi ilk açtığınız günkü koku ve aroma kalmıyor. Sanki tütün tadını yitiriyor ve yavanlaşıyor. Aldığım ithal tütün paketlerinin hepsi bandrollü olup hepsi orijinaldir fakat Golden Virginia olsun Amber Leaf olsun çoğunda bu durumu yaşadım. Bundan sonra 25 veya 30 gramlık paketler almayı düşünüyorum. Artık 50 gramlık ithal tütün paketi pek almayacağım. Fikir olması amacıyla aşağıya gramlar bazında ithal tütün mamül markalarını ekledim. Ayrıca George Karelias And Sons markasına ait üç tütün ürününü de ekledim. En sert tütün olan mavi tütün paketini piyasada biraz bulmak zordur fakat deneme şansım olursa sizlerle paylaşacağım. George Karelias And Sons Orange paket tasarımından çok bahsetmeyeceğim çünkü daha önceki George Karelias And Sons Light inceleme yazımda paket içeriğinden bahsetmiştim. Tek farkı ön yüzdeki logonun arkasındaki renk fonunun turuncu olmasıdır. Onun dışında paket arkasında kabartmalı QR benzeri kod ve barkod numarası bulunmaktadır. 50 gramlık paketlerde olduğu gibi plastikten yapılmış paketi kapatma klipsi bu markada bulunmamaktadır.

George Karelias And Sons Orange

George Karelias And Sons Orange

George Karelias And Sons Orange

George Karelias And Sons Orange

George Karelias And Sons Orange tütününü daha önce yaptığımız gibi yine Gizeh Super Fine Yeşil sigara sarma kağıdı ile tüketmenizi tavsiye ederim. Arap kağıdı veya benzeri sarma kağıdı kullanırsanız tütünün tam tadını alamazsınız. Tütünü ilk kokladığınızda derinlerde bir incir tadı ve kokusu alırsınız. Daha çok şarapla harmanlandığı için şarap ve hafif mayhoş tat ve kokular alırsınız. Bir de George Karelias And Sons markası için şu bilgiyi öğrendim; eğer paket içerisinden 2 CM ve üzeri tütün kıymığı veya yaprağı çıkarsa aynı paketten size Yunanistan'da hediye ediyorlarmış. Bunu Türkiye'de tatbik etmek biraz zor fakat çektiğim fotoğrafı fabrikasına e-posta olarak atmayı düşünüyorum.

İthal Tütünler 25-30 Gram Paketler
* American Spirit Mavi İthal Tütün (30 Gram)
* American Spirit Sarı İthal Tütün (30 Gram)
* Lucky Strike İthal Tütün (25 Gram)

George Karelias and Sons Tütün Mamül Çeşitleri
* George Karelias and Sons Light Tütün (25 Gram) Beyaz Paket (Hafif Sertlik)
* George Karelias and Sons Normal Tütün (25 Gram) Klasik Turuncu Paket (Orta Sertlik)
* George Karelias and Sons Mavi Tütün (25 Gram) Mavi-Siyah Paket (Orta/Sert Sertlik)

İthal Tütünler 50 Gram Paketler
* Old Holborn Mavi İthal Tütün (50 Gram)
* Pueblo Mavi İthal Tütün (50 Gram)
* Golden Virginia İthal Tütün (50 Gram)
* Drum Original Koyu Mavi İthal Tütün (50 Gram)
* Samson Mavi İthal Tütün (50 Gram)
* Royal Leaf Green (Yeşil) İthal Tütün (50 Gram)
* Old Holborn Beyaz İthal Tütün (50 Gram)

Paket: George Karelias and Sons Normal Tütün (25 Gram) Klasik Turuncu Paket
Barkod: 52016752
Üretici: Karelia Tobacco Company (Yunanistan)
Fiyat: 55 TL
Aroma: Şarap ve İncir
Kesim: Ribbon (Fiyonk)
Sertlik: Orta Sertlik
QR Kodları: LEGR1Zs2kHPnul, LEGR1xdw5owv21

George Karelias And Sons Orange

George Karelias And Sons Orange

İthal tütünler dışında geçen gün standart paket olan Marlboro Red sigarasından aldım. Açıkçası şunu söylemem gerekir, sigara firmaları bence tüm yatırımını Slender sigaralar üzerine yapmaktadır. Fiyatı daha yüksek olan Marlboro Red sigarası hem sarım kalitesi hem de tütün kalitesi olsun Marlboro Touch serisinden daha kötüdür. Marlboro Red sigarasının paket şekli tam köşeli dikdörtgen bir kutu biçiminde olup standart sigara boyutundadır. Sarımı ve filtre kalitesini çok iyi bulmadığım için tekrar almayı düşünmüyorum çünkü içim sırasında hem kül kısmı birden düşüyor hem de kalitesiz klasik sarı filtre kullanılmıştır.

Sigara: Marlboro Red
Fiyat: 25 TL
Üretici: Philip Morris Türkiye (İzmir)
Barkod: 86912464
Filtre: Standart Sarı Filtre
Paket: Dikdörtgen kutu standart boyutta sigaradır.

Sonuç olarak paketli şekilde satılan ithal tütünler arasından artık 25-30 gramlık olanlardan satın almayı planlıyorum ve baş marka olarak George Karelias And Sons düşünüyorum. Beyaz yani Light versiyonunu daha çok sevdiğim için ilk tercihim bu yönde olacaktır. Normal sigaralara gelecek olursak bence Slender tipte sigara seçimi yapmanızı tavsiye ederim. Camel Slender Gray Line halen favori sigaram olup Marlboro severler Marlboro Red yerine Marlboro Touch Blue tüketirse daha mutlu olacaktır.

Burak AVCI - Update: 08.03.2022

9 yorum:

  1. Abi Selam seni yeni keşfettim ve severek takip edicem. Sanırım pendikte otuyorsun , bana pendikte tütün ve diğer ekipmanları alabilceğim bir yer önerir misin ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İletişim/Contact kısmından mail atabilirsin.

      Sil
  2. Toscanello purolar paket açıldıktan sonra nasıl tüketilmeli kendi orijinal metal kutusu var yeterli mi?
    Gizeh markasının nemlendirme ürünü nasıl?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Toscanello tüketiminde Orijinal kutusu yeterlidir, açtıktan sonra 2 hafta içerisinde tüketiniz. Gizeh markasının nemlendirici ürününü denemedim fakat tütünlerde meyve kabuğu kullanabilirsiniz.

      Sil
    2. Boveda kullansak bu gibi ürünlerde gerek yoksa bile tütünün lezzetine etki etmesi için ne kadar boveda poşetlerde kalsa faydası olur?

      Sil
  3. Pipsan'ın toscanello puroları için ağızlığı var karbon filtreli.Puroları ağızlık ile tüketmek aroma'yı değiştirir mi?

    YanıtlaSil
  4. Tapdk onaylı toscanello'lar var mı şuan ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an hepsi Tapdk onaylı satılanların, benzin istasyonlarından alabilirsin.

      Sil

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.