19 Aralık 2021

George Karelias And Sons Yunan Tütünü İncelemesi ve Fiyatları

George Karelias And Sons

George Karelias And Sons tütünü ithal bir tütün mamülü olup Yunan menşeli Karelia Tobacco Company firması tarafından üretilmektedir. Türkiye'de de Duty Free ürünü olarak 25 gramlık paketlerinin satışı yapılmaktadır. Özellikle sarma sigara içmeyi sevenler ve yeni tütün mamülü denemek isteyenler için güzel bir tütün çeşidi diyebilirim. Yunanistan iç pazarında ürünün fabrikasyon sigara paketleri de satılmaktadır fakat ülkemizde şu an tütünü genelde kullanılmaktadır. George Karelias ve oğulları olarak bilinen markanın klasik paketi beyaz ve sarı karışımı bir tonda olup üzerinde kraliyet armasına benzeyen mavi ve şık bir amblem vardır. Paketin orijinali ve sahte versiyonu piyasada mevcuttur. Paketin orijinal olup olmadığını anlamak için barkod hizasındaki siyah zemin üzerine işlenmiş QR benzeri bir kod vardır bu kodun kabartmalı şekilde olması lazım. Siyah QR simgesini elinizle kontrol ettiğinizde eğer kabartma varsa ürün orijinaldir.

George Karelias And Sons'ın 25 gramlık klasik paketini geçen hafta 45 TL'ye satın almıştım fakat yükselen döviz kurları sebebiyle ücreti artmış olup güncel fiyatını aşağıda sizlerle paylaşacağım. Bu arada ürünün siyah ve turuncu pakette satılan başka versiyonları da vardır. Bunları da satın alıp deneyimledikçe sizlere aktaracağım. Tütünün kendine has kokusu ve aroması vardır. Klasik olanı için çok hafif ve çok ağır diyemeyeceğim tam orta karar ama içtikçe ara ara ağırlaşan tütündür. Asitlik seviyesi pek yoktur ve hafif ıslak bir tütündür. Bu arada tütünü nemlendirmek için İnternet'te bazı bilgiler var fakat bu konuda çok bilgim olmadığı için şu an bilgi veremeyeceğim. Tütünü sararken kullanacağınız kadar tütünü alıp geri kalanı paketinde saklayabilirsiniz. Temelde hafifin biraz üstü içim hissiyatı veren tütündür diyebilirim. Kısacası kaliteli bir ithal tütündür ve deneyin derim.

George Karelias And Sons

Açıkçası sarma tütünü zevk için içmenizi tavsiye ederim. Zaten filtre, sarma kağıdı derken bu ürünleride kaliteli malzeme seçerseniz maliyet olarak normal paket sigaradan daha pahalıya gelmektedir. Yerli tütün kesinlikle önermiyorum çünkü tadları çok iyi değildir. Her ne kadar internet üzerinde Marlboro Roll 50, Parley, JXB, Instark Blue gibi yerli ve bandrollü tütünlerin incelemesi ve tavsiyeleri olsa da ithal tütün denedikten sonra gerçekten yerli tütün saman gibi geliyor. Yerli tütün olarak bildiğim markaların bazıları; Amber Leaf, Drum, Old Holborn, Golden Virginia, Pueblo olup bunları denedikçe sizlerle paylaşacağım.

Tütünü sarma kısmından biraz bahsedecek olursak ben tütünü sararken Roller aparatı kullanıyorum. OCB'nin klasik Roller aparatı var ben de fakat yeni aparat alacak olanlara Gizeh Metal Hand Roller öneririm. Arkadaşlar şunu söylemem gerekir sarma sigara işinde Gizeh markası bu sektörün iPhone'nu diyebilirim. En kaliteli sarma kağıdı, filtreyi ve aparatı üreten markalardan biridir. Merkezi Almanya, Gummersbach eyaleti olup ülkemizde aparatları çoğu tekel ve Tobacco dükkânlarında satılmaktadır. Öncelikle sarma kağıdı olarak kesinlikle yeşil renkli Gizeh Super Fine kağıdını öneririm. Transparan bir kâğıt yapısında olup direkt tütünün tadını bu kâğıt sayesinde alabilirsiniz. Biraz daha kalın kâğıt yapısına sahip olan Fine ve Original yani kırmızı ve mavi paketlerini önermem çünkü direkt tütün değil kâğıt tadı gelmektedir. Gizeh dışında OCB Slim Virgin Paper'da kullanabilirsiniz fakat ben Gizeh markasını tek geçerim. OCB, Arap Kağıdı, Raw gibi markaları mecbur olmadıkça kullanmayınız. Ayrıca ithal tütünü asla Makaron'a sarmayınız bunlar Adıyaman tütünü değildir ziyan edersiniz.

George Karelias And Sons

George Karelias And Sons

Sarma kağıdı ve Roller aparatı tavsiyesinden sonra geriye tek Filtre yani Zıvana önerimiz kalıyor. Arkadaşlar açıkçası elimde şu an Mascon Long Slim Premium Tütün Filtresi vardır. Zıvana kalınlığı 6.0 MM olup uzunluğu ise 2.0 MM ölçülerindedir. Bence boyut olarak ideal olup İnternet'te biraz araştırma yaptım ve çapı 5.7 MM olanların çok ince geleceğini düşündüm. Bence filtre kalınlığı 6.0 MM'den daha aşağı almayınız. Gizeh markasının da Kömürlü filtresi olarak bilinen Gizeh Slim Filters Charcoal ürünü vardır fakat henüz temin edemedim. Önümüzdeki günlerde filtre olarak da sanırım tercihim Gizeh olacaktır ve doğru filtreyi bulunca bunu da sizle paylaşacağım.

George Karelias And Sons

George Karelias And Sons

George Karelias And Sons

Paket: George Karelias And Sons 25 Gram (Beyaz Light Paket)
Barkod: 52018183
Üretici: Karelia Tobacco Company (Yunanistan)
Fiyat: 55-60 TL
Aroma: Şarap ve İncir
Sertlik: Hafif Sertlik

Sarma Kağıdı: Gizeh Super Fine (Yeşil Paket Vegan)
İncelik: 12.0 Gram/M2 (Slow Burning)
İçerik: 100 Adet Transparan Sarma Kağıdı ve Mıknatıslı Kapak.
Barkod: 42231196
Fiyat: 13 TL

Sarma Kağıdı: Gizeh Fine (Kırmızı Paket Vegan)
İncelik: 18.5 Gram/M2 (Medium Burning)
İçerik: 100 Adet Beyaz Sarma Kağıdı ve Mıknatıslı Kapak.
Barkod: 42230724
Fiyat: 13 TL

Son olarak filtre ve sarma kağıdı çeşitlerini araştırmak isteyenler Gizeh'in uluslararası sitesi olan gizeh-online.com adresinden ürünlerine bakabilirler. Tütün sarma işleminde bence en kaliteli marka budur. Eğer alanında daha iyi bir ürün çıkarsa onu da zaman içerisinde sizlerle paylaşabilirim. Tütün sarma işleminde ek bilgi olarak şunu da söyleyebilirim, tütün paketini ilk açtığınızda tütün birbirine yapışık ve taze şeklinde olup sonra doğru gelince ufalanır ve toz halini alır. Son kalan tütünleri transparan kâğıt olan Gizeh Super Fine'da sarmak biraz zor olabilir onun yarine Gizeh mavi veya kırmızı (Fine veya Original) kağıdı kullanabilirsiniz. Ayrıca filtre kısmına Slim Ağızlık takarak daha rahat tutma ve katrandan koruma sağlayabilirsiniz.

Burak AVCI - Update: 02.03.2022

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.