4 Mart 2024

Pendikspor & Konyaspor Süper Lig Maçı ve Pendik Stadyumu VIP A Protokol Girişi

Pendikspor & Konyaspor

Süper Lig 23/24 sezonunda bugün (03 Mart 2024) Siltaş Yapı Pendikspor takımının ev sahipliği yaptığı Tümosan Konyaspor maçına gitme fırsatı buldum. Bildiğiniz gibi Pendikspor bu sezon Süper Lige çıkmış olup ligde kalma mücadelesi veren bir ilçe takımıdır. Umarım ligde kalmayı başarır. Bugünkü maç Pendikspor için kritik olup maalesef kendi evinde 2-0 yenilmiştir. Maçı VIP A Protokol tribününden izledim ve Stadyuma giriş kısmından ayrıca bahsedeceğim. Pendikspor son iki yenilgiden sonra Teknik Direktör değişikliğine gitmiştir ve eski Beşiktaş’ın ünlü oyuncusu olan İbrahim Üzülmez hoca gelmiştir. Fakat oyunu izlediğimde şunu anladım, Konyaspor ligde bir iddiası olmamasına rağmen yılların verdiği Süper Lig deneyimi olsun, büyükşehir yani il takımının verdiği büyüklük olsun cidden oyunda bunu hissettiriyor. Pendikspor olarak biz halen TFF 1. Lig içerisinde mücadele eden bir ilçe takımı gibi yanlarında kalıyoruz. Konyaspor çok süper oynadı demiyorum sadece Süper Ligde kala kala adamların kalitesi artmış ve kalite takıma işlemiş. Pendikspor lig sıralamasında sondan ikinci olup 19. sıradadır. Eğer böyle giderse grupta kalma maçları olarak bilinen Play-Off müsabakalarına gidecek ve ligde kalma mücadelesi verecektir. Önümüzdeki maç Fenerbahçe ile olup bir sonraki maç ise kendi evimizde ligin sonuncusu İstanbulspor ile oynayacağımız maçlar olup her karşılaşmada mutlaka üç puan bize mecburi gereklidir. Pendikspor bir sezon daha Süper Ligde kalabilirse hem maddi hem de oyun kalitesi olarak kendini geliştirebilir ve zaman kazanabilir. Fakat küme deşersek büyük ihtimal bir sene TFF 1. Ligde mücadele bir yıl daha verip tekrardan Süper Lig macerasına geri dönebiliriz. Bugün ki oyundan şunu anladım, Pendikspor henüz ilçe takımı ruhunu üzerinden atamamış. Konyaspor ise hem teknik kadrosu hem yöneticileri hem de oyuncuları olsun artık Süper Lig takımıdır dedirtiyor kendisine.

Konyaspor maçında misafir tribününde yer alan Konyaspor Taraftar Grubu ise Nalçacılılar olup ismi oldukça ilginç ve söylemesi tek seferde zor olan bir taraftar grubu ismidir. Pendikspor takımının ev sahipli yaptığı ve Pendik Belediye Stadyumunda oynanan maçı ben VIP A Protokol tribününden izledim. Bileti Passolig üzerinden 500 TL fiyatına aldım. Koltuk olarak 18 numarayı seçtim. Bulunduğum koltuk direkt ana protokol olan başkanların bulunduğu kısmın hemen üstü olup direkt tüm stadı buradan görebiliyorsunuz. Koltuk olarak 16, 17, 18 seçmenizi önerebilirim fakat köşe olduğu için 19 numara almanızı önermem çünkü görüş açınız kısıtlı oluyor. VIP blokların avantajı deri koltuklara sahip olup ayrı lavaboları mevcuttur. Bir öncesi yazımda Pendik Stadyumu Tribünleri hakkında bilgiler vermiştim. Buradaki haritada bulunan ana giriş olarak da bilinen Giriş 1 kısmından stada girerek ikinci kontrolden de geçip VIP A Protokol girişinden stada girebilirsiniz. Ambiyansı yakalamak için her zaman önerim maçtan bir saat önce stada giriş yapınız ve yerinizi alınız. VIP A blok kısmın izleme açısı iyi olup VIP B olarak bilinen alanda fena değildir. Genelde biletler orta ve alt takımlar için VIP blok uygun fiyatlı olup büyük takımlarda iki katına çıkabiliyor. Kritik bir maç olduğu için Pendikspor takımımızın yenmesini çok istedim fakat Konyaspor markaj şeklinde oynayarak maçı kazandı. Tabii maçın başında verilen Penaltı kararı da takımın biraz moralini kırdı diyebiliriz.

Pendikspor & Konyaspor

Pendikspor & Konyaspor

Pendikspor & Konyaspor

Pendikspor & Konyaspor

Maç sonrası klasik köfte ekmek vazgeçilmezim olup bir olay çıkmadan tüm taraftar grupları dağıldı. Yazıyı yazarken Anadolu Kartalı olarak bilinen Konyaspor takımının stadyumu Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu olup 42 bin kişilik kapasiteye sahip ve dış mimarisi oldukça ilgi çeken bir stada sahiptir. Umarım Pendikspor takımımızda ileride böyle bir stada kavuşur ve Süper Lig macerasına hız kesmeden devam eder. Yukarıda bahsettiğim gibi Pendik Stadı için VIP A tribünü fena olmayıp kırmızı deri koltuklara sahiptir. Basın ve misafir takımın önemli konukları için siyah deri koltuklu alan ve protokol bölümleri ayrıca mevcuttur. Pendikspor maçlarına gittikçe sizlere takım ve stadyum hakkında yeni bilgiler paylaşacağım.

Burak AVCI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.