6 Şubat 2024

Pendikspor Hakkında Genel Bilgiler ve Pendik Stadyumu Tribünleri

Pendikspor

İlçemiz ve Semtimiz olan Pendik, İstanbul ilinin en güzel yerleşim yerlerinden biri olup ilçemizin spor kulübü olan Pendikspor ise 1950 yılında kurulmuştur. Resmi kuruluşundan önce takımımızın adı Pendik Gençlerbirliği olup 1950 sonrası Pendikspor olarak şimdiki adını almıştır. Uzun yıllar 1. Lig ve alt liglerde mücadele eden takımımız 2022-2023 sezonu Play-Off final müsabakası sonucu Bodrumspor takımını 2-1 mağlup ederek tarihinde ilk defa Süper Lige yükselmiştir. Takımımızın Süper Lige yükselmesi ile birlikte sponsorluk anlaşması gereği Siltaş Yapı Pendikspor olarak adı geçmektedir. Pendikspor takımının renkleri Milli Takım ile aynı olup Beyaz ve Kırmızıdır. Logosu ise Pendik Belediyesi tarafından da kullanılan Martı logosudur. Forma renklerimiz Siyah, Beyaz ve Kırmızı olup deplasman veya ev sahibi maçları zamanı duruma göre kararlaştırılmış formalar ile müsabakaya çıkılmaktadır. Süper Lig takımları arasına yeni giren Pendikspor umarım ligde kalmayı başarır ve ilçemizi daha iyi temsil eder. Süper Lige takımımız çıktığında normalde Futbol ile pek ilgim olmadığı halde Pendikspor Passolig almaya karar vermiştim. Passolig başvurunuzu direkt mobil uygulama olan Passo (Aktif Yatırım Bankası A.Ş.) üzerinden yapabilirsiniz. Fiziksel kart almanıza gerek yoktur. Ben mobil üzerinden 70 TL ödeyerek satın almıştım. Sonrasında gideceğiniz maçın biletini almanız yeterli Stada girerken Turnike kısmına Maça Gir QR okutmayı telefon ekranından yapıyorsunuz bu sayede fiziksel karta ihtiyacınız kalmıyor. Bu yazımda ve sonraki yazılarımda hem Pendikspor hakkında genel bilgiler paylaşacağım hem de maçlara gelmek isteyenler için Pendik Stadyumu Tribün girişlerini ve stat çevresi hakkında bilgiler vereceğim. Özellikle AÇIK F tribün girişi ilk gelen taraftarlar tarafından giriş kısmı karıştırılabiliyor. Maç öncesi bu tip eksik bilgileri gidererek sizlere yardımcı olacağım.

Sene başında Pendikspor’un Süper Lige çıkması ile birlikte hemen Passolig başvurusunda bulundum. Yoğunluk sebebiyle maçlara gidememiştim ilk defa 04 Şubat 2024 tarihinde oynanan Siltaş Yapı Pendikspor Futbol A.Ş. ve Yukatel Adana Demirspor A.Ş. müsabakası için AÇIK TRİBÜN F bloktan bilet alıp gitme şansı buldum. İlk olarak maç günü eğer Pendik Stadyumuna aracınız ile gidecekseniz ana giriş olan Stadyum Sokağa girmeniz imkansız çünkü burada Polis barikatları mevcuttur. Aracınızı Kuyulu Sokak veya Parıltı Sokak üzerine park etmeniz yeterli olacaktır. Hemen ana girişin orada çay içebileceğiniz güzel bir kahvehane vardır. Maç saatinden iki saat önce giderek burada çay içebilir ve çok fazla sıra beklemeden stada önce den girebilirsiniz. Bir saat önce den stada girerseniz futbolcuların ısınma ve maç öncesi antrenman anlarını izleyebilirsiniz. Maça giderken yanınıza Kimlik, Telefon ve Kağıt Para alabilirsiniz. Sigara, Çakmak, Bozuk Para ve Su Şişesi gibi sahaya atılabilecek materyaller yasak olup bunları yanınıza almayınız boşuna arama kontrollerden geçemezsiniz. Telefon mecbur yanınızda olması lazım çünkü Passolig giriş biletinizi QR olarak turnikede okutacaksınız. Pendikspor Süper Lige çıktıktan sonra sahasını kısa sürede hazırladı ve birinci lige yakışır müsabaka oynanacak hale hemen getirdi. İlerleyen dönemlerde de yeni tribünler inşa ederek stadımız daha da gelişecektir.

Pendikspor

Pendikspor

Pendikspor

Pendikspor

Herkesin merak ettiği Pendik Stadyumu Tribünleri ve girişlerden bahsetmek istiyorum. Çünkü girişleri bilmezseniz maç öncesi biraz stadın etrafını dolaşabilirsiniz. AÇIK TRİBÜN D-E-F girişleri stadın eski toprak sahası ve şimdilerde otopark olarak bilinen bölgeden giriş yapılmaktadır. Stada ana giriş olan Stadyum Sokak üzerinden giriş yaparsanız buradan direkt VIP ve AÇIK TRİBÜN A-C alanlarına giriş yapabilirsiniz. Buradan direkt AÇIK F tribününe giriş yoktur. Misafir yani konuk takım ise Karayolları Sitesi tarafı olan Mefküre Sokağı tarafından giriş yapmalıdır. Açık Tribün F bölümünde Lavabo (WC) alanları vardır ayrıca su ve çayda yine buradan 10 TL karşılığında satın alabilirsiniz. Genelde stadın ana girişinden giriş yapanlar Açık Tribün F bölgesini bilmedikleri için girişte sorun yaşayabilirler. Sizler için görsel harita üzerinde gösterdim umarım faydalı olur.

Giriş 1: VIP (A-B-C), AÇIK TRİBÜN (A-B-C) ve Kale Arkası.
Giriş 2: AÇIK TRİBÜN (D-E-F)
Giriş 3: Misafir (Konuk Takım)

Pendikspor

Pendikspor

Kale Arkası veya Maraton Tribünü ev sahibine ait olup diğer kale arkası tribünü ise Misafir yani konuk takıma aittir. Kale Arkası genelde Taraftar tribünü olup Pendikspor resmi taraftar grubu Magnifico Pendik olup burayı her maç doldurmaktadır. Magnifico taraftar grubunu Instagram üzerinden (@ultraspendik) ayrıca takip edebilirsiniz. Bu arada merak ettim Magnifico terimi türünün en iyisi, önemli kimse ve Venedikli soylu aristokrat gibi kelime anlamları varmış. Pendik taraftar grubu için eşsiz bir lakap olmuş.

Semtimizin takımı olan Pendikspor ve Pendik Stadyumu hakkında bilgi verdim. İlerleyen maçlara katıldıkça sizlere hem takımımız hem stadımız hakkında bilgiler vermeye çalışacağım. Maç sonrası en sevdiğim aktivite ise seyyar köftecilerden köfte yemek olup maç çıkışı mutlaka deneyiniz. Ayrıca takımımıza destek amaçlı Pendikspor atkısı veya Pendik Merkezde bulunan Pendikspor Store dükkanından forma, bere gibi ürünler almayı unutmayınız.

Burak Avcıoğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.