23 Nisan 2023

İthal & Yerel Sigara Markaları ve Çeşitleri İnceleme Serisi 2 & Marlboro Winter Shuffle Sigara Detayları

İthal & Yerel Sigara Markaları ve Çeşitleri İnceleme Serisi

Bildiğiniz gibi ithal ve yerel sigara incelemeleri yazıları sıklıkla yazarak yeni aldığım her tütün mamulünü sizlerle paylaşmaya çalışıyorum. Daha önceki yazılarımda özellikle Duty Free kategorisi altında beğendiğim ve tavsiye etmediğim yani beğenmediğim şeklinde iki farklı seri olarak yazılar paylaşmıştım. Bundan sonra beğendiğim ve tutmadığım bir tütün mamulünü tek bir yazıda yazıp size açıklamalar kısmında bunu tekrar alır mıyım almaz mıyım şeklinde yorumlarımı paylaşacağım. Ayrıca tütün mamulleri, puro, sigara, elektronik sigara olsun tüm yazılarımı da Tobacco kategorisi altından takip edebilirsiniz. Şunu da söylemem gerekir; son zamanlarda piyasaya da o kadar çok ithal sigara satılmaktadır ki bunların fiyatı ve tazelik bakımından kalitesi tartışma noktasıdır. Bu yüzden ithal sigara alırken mutlaka güvendiğiniz bir yerden almanızı tavsiye ederim öbür türlü hem paranıza yazık hem de kalitesiz bir tütün mamulü tüketmiş olursunuz. Aşağıda sizler için 10 adet sigara incelemesi olana kadar paylaşacağım yazıyı ara ara güncelleyerek paylaşacağım. Yeni ithal veya yerel sigara markaları veya puro markalarda olabilir deneyimledikçe yazıma ekleyeceğim. Türkiye’de özellikçe Birleşik Arap Emirlikleri ve İran menşeli ithal sigaralar çokça satılmakta olup bu sigaralardan bilmediğinizi asla almayınız. Bu sigaralar genelde bekletilmiş ve tarihi geçmiş olabilir. Hem paranız boşa gider hem de gereksiz sağlığınızdan daha çok ödün vermiş olursunuz. Eğer sadece dudak tiryakisi iseniz içinize sigara çekmektense bu tarz bir içim daha iyidir fakat hiç içmemek her zaman en sağlıklısıdır diyerek bu uyarıyı da yapmış olayım.

1) Parliament Minyatür (Sigara İthal)
Durum: Tavsiye Etmiyorum.
Filtre: Beyaz Minyatür Sigara Filtresi ve Parliament İbaresi.
Tütün İçeriği: Katran (Tar): 10 MG ve Nikotin 0,7 MG ve Karbonmonoksit 10 MG.
Üretim: Philip Morris International.
Paket: Minyatür Soft Sigara Paketi.
Paket İçeriği: 20 Adet Minyatür Sigara Vardır.
Fiyat: 20 & 25 TL Arasıdır.
Barkod: 86918909 (EAN 8)
Açıklama: Parliament Minyatür sigara Winston’un minyatür sigarası gibi olup klasik  Parliament Night Blue sigarasının aynısı olup tütün kalitesi ortalamadır. Fakat minyatür sigara pek önemiyorum çünkü ne içtiğinizden bir şey anlıyorsunuz hem de paranız boşa gitmiş oluyor. Onun yerine klasik sigara paketi almanızı öneririm.

Milano Kings Random Sigara

Milano Kings Random Sigara

2) Milano Kings Random (Sigara İthal)
Durum: Tavsiye Ederim Fiyatı Uygunsa.
Filtre: Klasik Beyaz ve Tek Mentol Toplu Filtre.
Tütün İçeriği: Katran (Tar): 5 MG ve Nikotin 0,5 MG ve Karbonmonoksit 5 MG.
Üretim: Gulbahar Tobacco International FZE (Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri) GTI
Paket: Klasik Renkli Kutu Paket.
Paket İçeriği: 20 Adet Karışık Mentollü Sigara Vardır.
Fiyat: 40 & 50 TL Arasıdır.
Barkod: 815082004316 (Amerikan Birleşik Devletleri & Kanada UPC A)
Açıklama: Milano Kings Random sigarası mentol toplu ve aromalı bir sigara olup içerisinde 6 çeşit aroma barındıran bir sigaradır. GTI firmasının üretimi olan sigara eğer fiyatı uygunsa alınabilir onun dışında gereksiz pahalı ise Manchester Double Drive sigara markasından almanızı tavsiye edebilirim. İçerisindeki aromalar karışık olup hangi aroma renk olarak hangi sigaradadır tam olarak belli değildir. Buna benzer bir sigara modelini Lucky Strike Click Mix sigarasında görmüştüm fakat orada aromaların mentol topları renklerle belli edildikleri için sigaranın aromasının Orange (Portakal), Blueberry (Yabanmersini), Apple Mint (Elma), Grape (Üzüm), Mango ve Strawberry (Çilek) olduğu anlaşılabiliyordu. Bu sigarada hangi aromanın size geleceği tamamen adından da anlaşılabileceği gibi Random yani rastgele olup şansınıza diyebilirim. Fakat içimi fena değildir ayrıca kutu ve filtre tasarımı oldukça göz alıcı ve cafcaflı diyebilirim. Zaten sigara paketini birazda alma sebebim odur.

Marlboro Winter Shuffle (Mentol Toplu Kış Meyveleri)

Marlboro Winter Shuffle (Mentol Toplu Kış Meyveleri)

3) Marlboro Winter Shuffle (Mentol Toplu Kış Meyveleri) (Sigara İthal)
Durum: Tavsiye Ederim.
Filtre: Klasik Tam Pamuk Beyaz ve Çift Mentol Toplu Filtre.
Tütün İçeriği: Katran (Tar): 8 MG ve Nikotin 0,5 MG ve Karbonmonoksit 8 MG.
Üretim: Philip Morris Brands Sarl Neuchatel Switzerland.
Paket: Klasik Renkli Kutu Paket.
Paket İçeriği: 20 Adet Karışık Mentollü Sigara Vardır.
Fiyat: 70 & 75 TL Arasıdır.
Barkod: 7622100875208 (İsviçre EAN 13)
Açıklama: Marlboro Winter Shuffle sigarası Duty Free ortamlarında satılan aromalı bir sigara olup üretimi "Made Under Authority of Philip Morris Brands Sarl Neuchatel Switzerland" yani Philip Morris markaları Sarl Neuchatel Switzerland'ın yetkisi altında yapılmıştır. Filtre kısmında iki adet patlatma mentol topu vardır ve mentol toplarından birinde üzerinde iki ok olanı Mix yani iki karışım aromayı temsil etmektedir. Bir mentol topunda iki çeşit karışık kış meyvesi ve üzerinde Click logosu olan mentol topu ise klasik mentol olandır. Aroma olarak karpuz ve salatalık (Cucumber) aromaları mevcuttur. Her Marlboro sigarasında olduğu gibi bu sigaranın paketinde Selected Premium Tobaccos yani seçilmiş en iyi tütünlerden üretilmiştir ibaresi vardır. Açıkçası fiyat olarak yüksek olmasa kesinlikle tercih edilebilecek bir sigaradır fakat yurt dışı paket fiyatları da yüksek olduğu için ülkemizde satışı diğer sigara paketlerine göre oldukça pahalıdır. Bu yüzden fiyatının yüksek olmasının sebebi satıcıların fazla kar marjı kazanma isteklerinden dolayı değil gelişi de Duty Free raflarında zaten oldukça pahalı bir sigaradır. Kutu üzerinde Random Mix 3 Capsules yazmaktadır başta bahsettiğim gibi ilk kapsül çift meyve aromalı olandır. Sonuç olarak güzel ve aroması keskin bir sigara olup ara ara keyif için alınabilir. Zaten Marlboro markasının kalitesi her zaman kendini belli eder.

Milano Coffee Super Slims Sigara

Milano Coffee Super Slims Sigara

4) Milano Coffee Super Slims (Kahve Aromalı Sigara) (Sigara İthal)
Durum: Orta Karar Pek Tavsiye Etmem.
Filtre: Kahve Aromalı Super Slims Filtre.
Tütün İçeriği: Katran (Tar): 5 MG ve Nikotin 0,4 MG.
Üretim: Gulbahar Tobacco International FZE (Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri)
Paket: Super Slim Sigara Paketi.
Paket İçeriği: 20 Adet Aromalı Super Slim Sigara Vardır.
Fiyat: 25 TL
Barkod: 815082004118 (Amerika Birleşik Devletleri, Kanada UPC A)
Açıklama: Milano Coffee sigarası filtre kısmı kahve aromalı bir sigara olup Super Slims bir sigaradır ve Milano sigaraları ismine aksi İtalya yapımı değil Birleşik Arap Emirlikleri yapımı olan ithal bir tütün mamulüdür. Paket üzerinde kahve çekirdekleri vardır ve kahverengi tonunda yapılmış güzel bir paketi olsa da filtre kısmında bulunan çok az kahve aromasından dolayı içim sırasında tam bir kahve tadı almazsınız bu yüzden durum kısmına orta karar hatta pek tavsiye etmiyorum diye yazdım. Fiyatı ucuz olsa bile açıkçası ben pek beğenmedim. Paket üzerinde Fresh Seal yazmaktadır fakat çilekli olsun sakızlı olsun tüm Milano sigaralarını denedim ve pek verim alamadım diyebilirim. Belki kahve ile birlikte bayanlar Slim bir sigara olduğu için tercih edebilir fakat benlik bir sigara değil bunu size söyleyebilirim. Filtre kısmında çift delikli şerit bulunmaktadır ve emin olun içerisinde patlatma topu olmadığı için filtre kısmındaki kahve aroması veya esansı çok çok azdır. Bu yüzden Milano sigaralarını pek tutmuyorum. Onun dışında görünüşü ve paket tasarımı güzeldir. Ucuz ve güzel görünen bir Slim sigara arıyorsanız tercihiniz Milano Super Slims sigaralar olabilir.

5) Camel Klasik (Sigara İthal)
Durum: Tavsiye Ederim.
Filtre: Sarı Modern Filtre.
Tütün İçeriği: Katran (Tar): 10 MG, Nikotin 0,8 MG ve Karbonmonoksit 10 MG.
Üretim: Japan Tobacco International (JTI Almanya) R. J. Reynolds Tobacco Company.
Paket: Standart Sarı Kutu Paket.
Paket İçeriği: 20 Adet Standart Sigara Vardır.
Fiyat: 35 TL
Barkod: 4033100033575 (DE, Germany)
Açıklama: Almanya üretimli Camel marka sigaraların tütünleri oldukça kaliteli olup daha hafif versiyon olan Camel Blue sigarasını denemiştim ve baya beğenmiştim. Klasik sarı renkli deve olan Camel Sarı Filters sigarası ile Blue versiyona göre biraz daha ağır ve doyurucu bir sigaradır. Paket üzerinde yenilenmiş deve logosu ve Since 1913 ibaresi mevcut olup Japan Tobacco International (JTI Almanya) firması tarafından üretilmektedir. Dediğim gibi Blue olan versiyonunu daha çok tercih ederim sarı klasik bana biraz ağır geldi fakat tütün kalitesi oldukça iyi olduğu için tavsiye etmiyorum da diyemiyorum. Eğer Duty Free satış noktalarında Blue versiyonunu bulursanız öncelikle ona yönelin derim. Premium Quality Cigarettes Since 1913 ibaresi emin olun Alman üretimi Camel marka sigaralar için kesinlikle geçerlidir.

Burak Avcıoğlu - Update: 30.04.2023

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.