17 Nisan 2023

Erkek 2023 Sezonu Kış Giyim Alışverişi & Bot ve Mont Markası Önerileri

Erkek 2023 Sezonu Kış Giyim Alışverişi & Bot ve Mont Markası Önerileri

Erkek sonbahar ve kış sezonu için 2023 yılı içerisinde satın aldığım bazı bot ve mont modellerini sizlerle paylaşarak bu sene içerisinde yaşadığım ve öğrendiğim bazı alışveriş deneyimlerini de sizlerle bu yazımda aktaracağım. Genelde kışları ayakkabı olarak bot alırken benim hassas olduğum konu ayakkabının bağcıksız olmasıdır. Direkt giyilebilen modeller veya yandan fermuarlı bot modelleri tercihim olurken bağcıklı modelleri pek tercih etmiyorum. İnternet üzerinden bazı marka botlar aldım fakat 20 günü geçtikten sonra bildiğiniz gibi iade edemediğiniz için bende canlı destekten iade kodu oluşturarak para iadesi aldım. Eğer marka bir bot alıyor ve 3-4 ay içerisinde bir problem veya kalitesizlik ile karşılaşıyorsanız kesinlikle durumu şikayet edin ve para iadesi alınız. Özellikle Trendyol üzerinden aldığınız ürünlerde canlı desteğe bağlanarak ürünün problemini anlatabilir ve Aras Kargo iade kodu alarak yedi gün içerisinde inceleme için iade yapabilirsiniz. Geri kargo yaparken mutlaka adınızı soyadınızı, kimlik numaranızı, telefon numaranızı ve ürünün problemini anlatan bir yazı yazmanızı öneririm. İade kargonuzu bu şekilde hazırlayıp faturası ile gönderiniz. Burada uyarı yapmak isterim, markalı ürünlerin faturası bir yıl minimum saklamanızı öneririm. İnanın marka ürünlerde bile 4-5 ay kullanım sonrası belirgin deformasyonlar ve kalitesizlikler baş gösterebiliyor. Genel olarak satın aldığım mont, bot, giyim marka modellerinin özelliklerini ve deneyimlerimi aşağıda açıkladım. Giyim kategorisine ara ara yazı yazmamın sebebi birkaç kategoride farklı ürünler alıp, denedikten sonra deneyimlerimi sizle topluca paylaşmaktır.

1) Calvin Klein Jeans Erkek Mont (J30J319057 Black)
Calvin Klein markasının su ve rüzgar geçirmez Regular Fit kalıp olan ve çıkarılabilir kapüşonlu, cepli siyah erkek montu bu sezon satın aldım. Kapüşonlu kısmı özellikle tamamen soğuk havalarda boyun kısmını tamamen kapattığı için atkıya ihtiyaç duymazsınız. Sonbahar veya biraz daha sıcak havalarda ise kapüşon kısmını çıkarıp normal şapkasız mont gibide giyebilirsiniz. Özellikle yeniden giyilebilir giyim teknolojisinde bu tip özellikleri üst düzey markalar son yıllarda yapmaya başlamıştır. Montum hammaddesi tamamen polyester olup eskimez ve kolay kolay deforme olmaz. Yağmur ve rüzgara karşı etkili olup içi dolguludur ve sıcak tutar. Kış aylarında boğazlı balıkçı yaka kazak giyerek montu giyebilirsiniz. İçerisinde bir adet ve dış yanlarda iki adet olmak suretiyle üç adet fermuarlı cebi bulunmaktadır.

Calvin Klein Jeans Erkek Mont (J30J319057 Black)

Calvin Klein Jeans Erkek Mont (J30J319057 Black)

Mont: Calvin Klein Jeans Erkek Mont (J30J319057 Black)
Beden: M (Medium) Regular
Renk: Siyah (Black)
Barkod: 8719854509646
Fiyat & Tedarik: 10.01.2023 Tarihinde Trendyol (Exxe Selection) Üzerinden 2899 TL'ye Alınmıştır.

2) Prada Erkek Mont
Prada markası bildiğiniz gibi İtalyan menşeli lüks giyim tüketim markası olup Türkiye'de Replika modelleri çokça satılmaktadır. Genelde dış giyim kategorisi olan mont ve benzeri giyim ürünlerinde Replika model asla tercih etmem. Fakat şunu fark ettim, Replika üretimler her sene kendini daha da geliştirip kalıp ve model olarak oldukça kaliteli işler çıkarıyorlar. Bende modelini beğendiğim için kol kısmı kazak gibi örmeli olan bir Prada marka mont satın aldım. Aldığım montun kol kısmı kazak kolu gibi olduğu için tüm kolu sarıyor ve bedeninize uygun bir mont alırsanız üzerinize montun kalıbı tam oturuyor diyebilirim. Onun dışında gövde kısmı ise polyester olup oldukça kaliteli duran bir monttur. Dış yanlarda iki adet ve içeride bir adet olması suretiyle üç adet fermuarlı cebi vardır. Prada logosu ve etiketi fermuar kalıpları üzerinde bile mevcuttur. QR kod ve Prada Milano etiketi de mont üzerinde vardır. Sonbahar ve İlkbahar aylarında giyilebilecek güzel bir monttur diyebilirim. Montun tek kötü tarafı ve Replika olmasını belli eden yanı ise göğüs kısmında bulunan Prada yazı logosunun sonradan oraya yama gibi eklenmiş olmasıdır. Onun dışında mont oldukça şık ve güzeldir.

Prada Siyah Mont

Prada Siyah Mont

Prada Siyah Mont

Prada Siyah Mont

Mont: Prada Siyah Mont
Beden: M (Medium) Regular
Renk: Siyah (Black)
Fiyat & Tedarik: 2023 Yılında 1400 TL'ye Alınmıştır.

3) BLU Deri Kahve Bot
BLU markası kaliteli bir bot markası olup Trendyol üzerinden satın aldığım kahve deri bot oldukça kaliteli çıktı ve fiyatı uygun olduğu için hemen aldım. Aynı botun Süet veya siyah deri modelini ekstradan almayı ileride düşünebilirim. Yazının başında belirttiğim bağcıklı model olan Tommy Hilfiger Deri Kahve Erkek Bot EM0EM01057GT7 model bot aşırı kullanışsız olup birkaç aylık kullanımdan sonra iade ettim ve para iadesi aldım. İki botunda resimlerini aşağıda ekledim.

BLU Deri Kahve Bot

BLU Deri Kahve Bot

Bot: BLU Deri Kahve Bot
Numara: 40-45
Renk: Deri Koyu Kahve
Fiyat & Tedarik: 10.04.2023 Tarihinde Trendyol (BLU) Üzerinden 713 TL’ye Alınmıştır.

4) Süet ve Nubuk Ayakkabı Bakımı
Ayakkabı bakımı aldığınız marka ayakkabı ürünleri için önemli bir unsur olup Süet ayakkabılar için Sitil Special Süet Nubuk Sprey kullanmanızı öneririm. Nubuk ve Süet ayakkabı arasındaki farktan kısaca bahsetmek gerekirse; Nubuk malzeme yumuşak ve kumaşımsı yapısı ile dokunulduğunda kadifemsi bir his bırakan zımparalanmış tüysüz deridir. Süet ise daha farklı bir metot ile zımparalanarak tüylü bir doku elde edilen ve dokunulduğunda iz bırakan deri çeşididir. Özellikle Süet ayakkabıları temizlerken genelde ayakkabı tarağı veya fırçası kullanılır asla sünger kullanılmaz. Süet ayakkabınızın daha uzun ömürlü olmasını istiyorsanız Sprey kullanmanız gerekmektedir. Konu hazır ayakkabı bakımından açılmış iken eğer ayakkabı tabanı kullanıyor ve belli aralıklar ile kullan at yapıyor iseniz hem maliyet hem de kullanım açısından Kumaş Kaplı Eva Ayakkabı İç Tabanlık ürünlerinden satın alabilirsiniz. Genelde 12 adet yani bir düzine olarak satılan bu tabanlıkları kullan at yapabilirsiniz. Yapısı hafif süngerimsi olup Ayakkabı Malzemesi sitesinden toplu alım gerçekleştirebilirsiniz. Sitil Special Süet Nubuk Spreyin kullanımı hakkında kısa bilgi vermek gerekirse; Süet ayakkabınızı bezle temizledikten sonra ayakkabıya biraz uzak kısımda hafif dokunuşlar ile tüm Süet yüzeye sprey ile sıkın. Bu işlemi asla evin içinde yapmayınız, kimyasal ve yanıcı bir madde olduğu için balkon veya açık bir alanda spreyi sıkma işlemini yapın ve tüm Süet yüzeye sprey sıktıktan sonra 15-20 dakika kadar ayakkabıyı bekletip o şekilde kullanabilirsiniz.

Süet ve Nubuk Ayakkabı Bakımı

NOT: Menşei kelimesini yazılarımda çok kullanıyorum ve Türkçe dilimizde TDK (Türk Dil Kurumu) kullanımına göre doğru yazım şekli “Menşeli” olup Menşeyli, Menseli gibi yazım biçimleri yanlıştır.

Burak AVCI - Update: 19.04.2023

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.