15 Nisan 2023

İstanbul HillTown AVM Hakkında Bilgiler ve Nasıl Gidilir?

İstanbul HillTown AVM

Metropol bir kent olan İstanbul bugün itibariyle 16 milyon insanın yaşadığı Mega bir şehir olup birçok kesimden ve kültürden insana hitap eden önemli ve tarihi bir yerleşim yeridir. AVM konsepti bu kentte son 10 yıldır popüler olup özellikle İstanbul'un Anadolu yakasında bulunan ve konum olarak geniş bir yere sahip olan HillTown AVM'den bu yazıda sizlere bahsedeceğim. HillTown AVM, İstanbul Anadolu yakasında Maltepe ilçesine bağlı Küçükyalı mahallesinde E5 (D 100) kara yolu üzerinde bulunan geniş bir alışveriş merkezidir. Tam adı Hilltown Küçükyalı Alışveriş Merkezi olup iç ve dış alanı oldukça geniştir. Üç katlı büyük Otopark alanı olup alışveriş dükkanlarından, kafe ve sinemasına kadar oldukça içerisinde fazla hizmet bulunduran ve özellikle Pendik, Kartal ve Maltepe ilçelerinde yaşayanların araçla kolayca ulaşım sağlayabileceği bir AVM'dir. Kendi açımdan konuşacak olursam; Pendik sahilden araçla buraya gitmek trafiğe göre ortalama 20-30 dakika arası sürmektedir. Eğer Metro ile gidecek olursanız M4 metrosuna binerek Küçükyalı durağında inerseniz HillTown AVM'ye rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Küçükyalı semtinden çok kısa bahsetmek gerekirse; Küçükyalı bir mahalle olup Maltepe ilçesine bağlı Marmara Denizine kıyısı olan bir semttir. HillTown AVM'ye araçla gidecekler Google Maps konumu takip ederek buraya rahatlıkla ulaşabilir. Aracınız ile giderseniz burada Otopark süresiz ve ücretsiz olup benim önerim P2 (Parking 2 Turuncu) alanına aracınızı park etmenizdir. Özellikle hafta sonu P1 Park alanı aşırı dolu olup yer bulmanız zor olacağından ikinci kata park etmenizi tavsiye ederim. Park yeri olarak ise AVM Giriş kısmına yakın bir yere aracınızı park edin ki çıkışta bulmanız kolay olsun. Sonrasında yürüyen merdivenler ile giriş yani iç nizamiyeden geçerek AVM'ye giriş yapabilirsiniz.

HillTown AVM’de her katta asansör, aile lavabo alanları mevcuttur. G yani Giriş dediğimiz ilk katta FoodTown yani yemek alanları vardır. Burada her bütçeye göre Self Servis çalışan yemek şirketleri vardır ve yemeğiniz alıp ortadaki iç oturma alanlarında veya bahçe kısmına yemeğinizi yiyebilirsiniz. Arby's, Burger King, Baydöner, KFC gibi yemek yerleri dışında Self Servis değilde restoran benzeri yemek hizmeti veren Green Salads’ı da yemek yerleri arasında tercih edebilirsiniz. Giriş katında Danışma, Macrocenter, Playland, Oyuncu ve birçok giyim, beyaz eşya, kozmetik dükkanları da mevcuttur. ATM cihazları ise Otopark birinci katında bulunup AVM iç nizamiyesine girmeden önce direkt görebilir ve buralardan para çekim işlemlerini yapabilirsiniz. Kat 1 kısmında ise Boyner, Zara, Oxxo gibi giyim mağazaları bulunup Veranda kısımda kısa mola vermek için Caffe Nero ve Starbucks kafelerine uğrayabilirsiniz. Alışveriş ile işi olmayanların gitmesi gereken yerler ise Kat 2 olarak bilinen Cadde Katı (Kat 2) ve Kat 3 olarak bilinen Sinema katıdır. Eğer alışveriş anlamında alacağınız bir şey yoksa direkt Cadde kat yani ikinci kata giderek dışarı alana çıkabilirsiniz. Özellikle şelale benzeri bir konsept etrafında toplanan bu alan Mavi Meydan, Bulutlu Meydan ve Ön Bahçe kısımlarından oluşmaktadır.

İstanbul HillTown AVM

İstanbul HillTown AVM

İstanbul HillTown AVM

Cadde Katı veya Kat 2 olarak geçen kısmın meydan kısmında Vakko Boutique, Beymen Club, Calvin Klein Jeans, Lacoste ve Gant gibi giyim markalarının mağazaları vardır. Aynı zamanda  Vakko Boutique içerisinden girerek  Vakko markasının kafe ve pastane işletmesi olan Vakko Patisserie’da tatlınızı yiyebilir ve bir dinlenme molası verebilirsiniz. Bildiğiniz gibi her AVM içerisinde bir adet Tütün mamullerini satan sadece bir adet Tobacco Shop dükkanı bulunup HillTown içerisinde bu dükkan cadde katındadır. Aynı zamanda bu katta istediğiniz gibi gezebilir ve yemek yeme, kafe alanları olan; Big Chef's, Carmelo Coffee, Happy Moon's, Kahve Dünyası, Kırıntı, Midpoint, Moc Cafe, Starbucks, The Hunger gibi yerlerde vakit geçirebilirsiniz. Hem kitap okumak içim hem de uzaktan çalışmak için benim tercih ettiğim ve en sevdiğim mekanlardan biri ise Penguen Kitabevi olup balkon kısmı da oldukça geniştir ve  Penguen Kitabevi Kafeden istediğiniz içeceği alarak burada vakit geçirebilirsiniz. Balkon kısmında yaz aylarında özellikle vakit geçirebilir ve sigara içebilirsiniz. Manzara ise E5 manzarası olup deniz hayali pek kurmayın derim. Fakat genel olarak HillTown AVM’de vakit geçirmek ve buluşmak için gelenler çoğunlukla Cadde Katı alanı içerisindeki mekanları seçmektedir.

HillTown AVM’nin Kat 3 (Sinema) kısmı ise Sinema katı olup Paribu Cineverse sinema alanı buradadır. İçerisinde 6 adet geniş salon ve Gold Class olarak VIP özel sinema salonları vardır. Sinema biletlerini ister gişeden isterseniz kredi kartınız ile bilet alma makinaları olan Self Ticketing kısmında alabilirsiniz. Aynı makinalar giriş katı olan FoodTown kısmında da bulunup yemekten sonra sinema biletlerinizi buradan da alabilirsiniz. Açıkçası ben sinema biletlerini makineden alıyorum ve daha pratik oluyor. Normal Salon bilet fiyatları Öğrenciye 120 TL iken Tam bilet 140 TL’dir. Normal Salon olarak bilinen sinema salonunda 2023 yılı yapımı korku filmi olan Çığlık 6 (Scream VI) filmine gitmiştik. Filmi çok beğenmedim fakat normal sinema salonu bile birçok AVM’nin sinema salonundan güzel olup sadece sinema aktivitesi için HillTown AVM  Paribu Cineverse sinemalarını öneririm. Bekleme alanları olsun, sigara içme alanları olsun oldukça geniş ve çokta kalabalık değildir.

İstanbul HillTown AVM Kat Planı

İstanbul HillTown AVM

İstanbul HillTown AVM

Aynı zamanda sinema alanlarında ufak oyun makineleri ve masaj koltukları da mevcut olup sinema bileti alırken indirimli almak istiyorsanız Paribu Cineverse kartınızın olması gerekir. Fakat CGV olarak geçen indirimler çokta aman aman bir avantaj sağlamadığı için pek almanızı ve kovalamamızı tavsiye etmem. Paribu Cineverse filmleri arasında ayrıca Screen-X olan filmlerde mevcut olup Screen-X salonlar 270 derece görüntü sunan bir sinema teknolojisidir. HillTown AVM içerisinde sadece Salon 6 içerisinde bu teknoloji vardır. Screen-X özellikli film izlemek için bilet satın alırken Salon 6’yı seçerek alınız. Sweetbox ise çift kişilik sevgili koltuğudur. Tek alınır ve çift kişinin oturabileceği, arada herhangi bir dirsek koyma alanı veya bir aparat yoktur. Sahnenin en arkasında bulunur Sweetbox koltukları. Salon 6 içerisinde en arka koltuklardan bir adet Sweetbox alarak güzel bir ScreenX teknolojili film izleyebilirsiniz. HillTown içerisindeki sinema işletmesi Mars Cinema Group şirketine aittir. Son sinema aktivitesi olarak Screen-X (Salon 6)’da yayınlanan 2023 yapımı macera ve aksiyon filmi olan Zindanlar ve Ejderhalar: Hırsızlar Arasındaki Onur (Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves) filmine gittik. Screen-X salonlarında ekstradan üç boyutlu gözlük almanıza gerek yoktur. Sadece özel aksiyon sahnelerinde ana ekran dışında sağ ve sol duvar kısımlarında ekran yansımaları çıkan bir sinema teknolojisi olarak özetleyebilirim. Screen-X filmleri için kişi başı öğrenci fiyatı 135 TL olup en arka kısımlarda oturmanızı tavsiye ederim çünkü 270 derece görüntüyü tam görmeyi bu şekilde sağlayabilirsiniz. Sinema salonları oldukça rahat olup sizi rahatsız eden gereksiz görevliler yoktur ve salonlar kalabalık olmadığı için rahat rahat sinema keyfinizi çıkarabilirsiniz.

Çığlık 6 Film

Son olarak Kat 3 yani Sinema katında aynı zamanda MACFit, D&R ve HillTown Sahne alanları mevcut olup HillTown AVM hakkında daha yeni bilgiler öğrendikçe ve yeni deneyimler edindikçe bu yazımda güncelleyebilir veya ikinci bir makale yazabilirim. HillTown AVM’yi merak edenler ve buranın müdavimi olanlar özellikle İstanbul isimli etiketten yazılarımı takip edebilirsiniz. İstanbul Anadolu yakasında bulunan ve Tuzla ilçesinden başlayarak Medeniyete (Avrupa Yönü) doğru giderseniz en iyi AVM İSTMarina AVM (Kartal) ile başlamaktadır. Onun dışında daha önce çokça gittiğim fakat bazı özellikleri dışında genelde kültürel ve imkan olarak düşük bulduğum Viaport Marina Tuzla, Viaport Asia Outlet Alışveriş Merkezi (Kurtköy), Neomarin AVM (Kaynarca, Pendik), Pendorya AVM (Çamçeşme, Pendik), Pendik Marina (MarinTürk Pendik Sahil), Atlaspark AVM (Sultanbeyli) gibi AVM’leri pek önermiyorum. Bu AVM’ler içerisinde gidilmesi gereken bir mekan veya aktivite varsa onları sizlerle ayrıca başka yazılarımda zaten paylaşıyorum ve paylaşacağım. Fakat  HillTown AVM’yi kesinlikle Pendik ve Kartal ilçesinde ikamet edenler için öneririm. HillTown AVM merkezini daha çok merak edenler resmi sitesinden kat planlarını ve markaları, işletmeleri öğrenebilir. Ayrıca Instagram hesabından takip edebilir veya 0216 504 99 44 & 0850 207 57 67 numaralarından arayarak detaylı bilgi alabilirsiniz.

Burak AVCI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.