30 Nisan 2023

Netflix ve YouTube Premium Abonelik Ücretleri & Güncel Türk Telekom Faturası ve Android Yemek Uygulamaları

TRT Spor Yıldız HD

Yeni film, dizi ve video izlemek için artık eski hizmetler olan D-Smart ve Digiturk gibi aboneliklere maç yayınları dışında pek ilgi göstermiyoruz ve tüketici olarak tercih etmiyoruz. Özellikle Netflix'in Türkiye'de yerli çalışmaları ile birlikte Türkçe Dublaj hizmeti de her geçen gün artmaya ve gelişmeye devam ettikçe bizlerde izleyici olarak Netflix ve reklamsız video hizmeti olan YouTube Prime aboneliklerini tercih ediyoruz. Gel gelelim bu iki hizmet son zamanlarda aylık abonelik hizmetlerine zam yaptı ve fiyatları biraz artırdı. Ayrıca artan maliyetler sebebiyle eskiden yarı yarıya olan Papara Cashback (Para İadesi) hizmetinin de avantajları azalır oldu. Artan maliyetlerden sonra açıkçası ben evdeki televizyonumda standart Türksat 4A ücretsiz uydu kullanıyorum. Hatta herkese bu uydu hizmetini önerip evinize kasalı şeklinde uydu alıcı olarak Dream Botech BS-5000, Magbox Forte veya Next 2023 HD Uydu Alıcısı almanızı önerebilirim. Neden kasalı önerdiğimi soracak olursanız, televizyon arkasına takılan ve yine televizyonun üst kısmına yapıştırmak suretiyle kumandayı algılaması için konan numerik algılama cihazları aşırı verimsiz olup daha bir yılını doldurmadan bozuluyorlar. Kaç adet uydu alıcısı değiştirdim ve kasalı olanların daha uzun ömürlü olduğunu deneyimledim. Bu yüzden kasalı HD uydu alıcı almanızı tavsiye ederim. Hem daha uzun ömürlü oluyorlar hem de ücretsiz spor ve haber kanallarını izleyebilirsiniz bu sayede boşuna D-Smart, Digiturk, Disney+ (Plus), Amazon Prime Video, GAİN, BluTV gibi platformlara parada vermeyiniz. Hepsine aylık para öde öde nereye kadar diye sizlere sorarım.

Türksat 4A platformunda izlediğim ücretsiz kanalların başını ise TRT Spor Yıldız HD kanalı çekmektedir. TRT Spor Yıldız kanalının en büyük özelliği Futbol dışındaki spor dallarının yayınlarını vermesidir. Buz Hokey, Güreş, Jimnastik, Yelken, Snooker gibi birçok spor dalında yayın vermektedir. TRT Spor Yıldız HD kanalını Türksat 4A üzerinde 11958 V 27500 5/6 frekansından ayarlayabilir veya uydu alıcınızın güncel Türksat Kanal Güncelleme Sistemi (TKGS) ayarını otomatik yaparsanız kanal listenize otomatik gelecektir. Açıkçası Futbol ve maç özeti veren kanal ve programlardan sıkıldım. Ama illaki maç diye tutturacak olursanız TRT Spor HD eski adı ile TRT 3 kanalını izleyebilirsiniz. TRT Spor Yıldız ise yeni bir kanal olup eski TRT Spor 2 kanalı güncellenerek bugün yayın hayatına yıldız olarak devam etmektedir. Bunun dışında belgesel ve haberlerden uzak yayınlar için DMAX Türkiye (Discovery Max Türkiye), TRT Belgesel HD veya TLC (Türkiye) kanallarını da Türksat 4A üzerinden ücretsiz izleyebilirsiniz. Özellikle haber, siyaset ve maçtan sıkılanlar için bu kanallar yeter artar bile. Boşu boşuna platformlara gereksiz aylık ücret ödemeyiniz.

Netflix ve YouTube Prime abonelik ücretlerinden biraz bahsedecek olursak; Netflix platformu bence güncel dizi ve film için şu an hizmette olan en iyi platformlardan biridir. Netflix abonelik paketleri aşağıdaki gibi olup Temel Paket kullanıyorum ve aynı andan tek bir kullanıcı izleyebiliyor. Eğer aynı anda iki kullanıcının izlemesini istiyorsanız Standart pakete geçmeniz gerekmektedir. Eskiden Papara temel paket için yarı yarıya Cashback avantajı sağlıyordu fakat şimdi hangi paketi alırsanız alın en fazla size geri ödeyeceği sabit Cashback ücreti 30 TL olup Papara üzerinden temel paket aldığınızda size maliyeti 33,99 yani 34 TL olacaktır. Bu arada Papara avantajları hakkında daha önce yazılar yazmıştım, Papara kategorisini takip ederek eski yazılarımı da okuyabilirsiniz.

Temel Paket Netflix Aylık Üyelik Ücreti: 63,99 TL.
Standart Paket Netflix Aylık Üyelik Ücreti: 97,99 TL.
Özel Paket Netflix Aylık Üyelik Ücreti: 130,99 TL.

Netflix ve YouTube Prime Abonelik Ücretleri

YouTube Prime abonelik ücreti ise aşağıdaki gibi olup evde dört kişi kullandığımız için Aile (5 kişi) YouTube Premium paketini kullanıyorum. Papara sabit Cashback ücreti ise 10 TL olup bununda maliyeti bana aylık 59,90 TL yerine 49,90 yani 50 TL’ye gelmektedir.

1 Aylık Öğrenci Youtube Premium Ücreti: 19,49 TL'dir.
1 Aylık Bireysel YouTube Premium Ücreti: 29,99 TL'dir.
1 Aylık Aile (5 kişi) YouTube Premium Ücreti: 59,90 TL'dir.
1 Yıllık Bireysel YouTube Premium Ücreti: 299,99 TL'dir.

Netflix ve YouTube Prime için Papara üzerinden ödediğim aylık fiyat toplamı ise 50+34 yani 84 TL’ye gelmektedir. Aynı şekilde müzik platformu olan Spotify içinde aylık sabit 10 TL Cashback geri ödemesi olup artık Papara yarı yarıya olan avantajlı Cashback hizmetini sağlamıyor. Çok merak edenler QNB Finansbank Enpara’nın yarı yarıya Cashback hizmetini inceleyebilir fakat orada da sorun kredi kartınızla aylık yapacağınız harcama minimum 5000 TL olması gerekmektedir. Bu şartı sağlamazsanız o zaman yarı yarıya avantajda geçersiz oluyor. İş bankası Premium kredi kartı kullandığım için bu seçenek bana uymuyor fakat hiç kredi kartı kullanmayan ve ödemeleri için kullanmayı düşünenler Enpara kredi kartını bir inceleyebilir. Kredi Kartları ve yatırım hakkında yazılarım içinse Para kategorisindeki eski yazılarımı inceleyebilirsiniz.

YouTube Prime üyelik aldığınızda tüm YouTube videolarını reklamsız şekilde telefon, televizyon (Smart TV) ve bilgisayardan rahatlıkla izleyebilirsiniz. Üyeliğiniz başladığı andan itibaren sağ üst köşede Premium logosunu göreceksiniz. Ayrıca YouTube Music (Google LLC) uygulamasını telefonunuza indirip reklamsız müzik uygulamasını da kullanabilirsiniz. Televizyon ve diğer yayın hizmetlerinin abonelik sistemlerinden bahsettikten sonra hazır konu açılmışken çok kısa mobil fatura ve Android yemek uygulamalarından da bahsetmek isterim.

Şu an Türk Telekom Prime faturalı hat kullanıyorum ve aylık ödediğim ücret vergiler dahil 106 TL olup özellikleri ise 20 GB internet, 2000 Dakika konuşma ve sınırsız SMS hizmetidir. Türk Telekom Prime hizmetinin ayrıca İSPARK ücretsiz park avantajı ve diğer bir dünya fırsat kupon avantajları olduğu için pek bırakmak istemiyorum fakat artan maliyetlerden dolayı Vodafone telekomünikasyon şirketinin paketlerini de inceleyebilirim. Turkcell ise bir hezimet olup elini verseniz kolunuzu kaptırırsınız mantığı ile çalıştığı için pek bulaşmak istemiyorum. Eğer mobil faturam için yeni bir numara taşıma işlemi gerçekleştirecek olursam yazılarımı takip etmenizi öneririm ayrı bir makalede bundan bahsederim. Bu yazılarımı açıkçası son zamanlarda artan enflasyon ve ona paralel artan maliyetlerden dolayı biraz yazmak istedim. Her ay sülük gibi bizi emen ve fazladan para ödediğimiz bu hizmetlere, vergilere açıkçası ben gibi sizlere de gına gelmiştir.

Android Yemek Siparişi Uygulamaları

Son olarak Android Yemek Siparişi Uygulamalarından bahsedip yazımı sonlandırmak istedim. Bildiğininiz gibi market, yemek ve E-Ticaret alanında şu an lider uygulama Trendyol ve Trendyol Yemek olup tek bir uygulama olan Trendyol Application üzerinden hepsini gerçekleştirebiliyorsunuz. Rakibi olan Getir firması ise çok geride kalıp son siparişimin gelmemesi ve hem uygulama arayüzünün kullanışsız olması hem de müşteri yönetimi kısmının başarısız olması sebebiyle Getir Account yani hesabımı sildirerek uygulamayı telefonumdan tamamen sildim. Getir hesabınızı tamamen silmek istiyorsanız kayıtlı tüm kredi kartlarınızı veya diğer kartlarınızı önce sistemden siliniz sonra kayıtlı adresinizi de siliniz en son Getir HQ müşteri hizmetlerini arayarak hesabımın komple silinmesini istiyorum talebinde bulununuz ve hesabınız tamamen kaldırıldıktan sonra uygulamayı telefondan siliniz. Yemek siparişi olarak şimdilik Trendyol Yemek ve Yemeksepeti (YEMEK SEPETİ ELEKTRONİK İLETİŞİM A.S.) uygulamalarını kullanıyorum. Tabii en iyisi Trendyol Yemek olup İstanbul gibi metropol bir şehirde artık en iyi uygulamayı kullansanız bile bir sipariş ortalama 30-40 dakikadan önce gelmiyor. Umarım İstanbul nüfusu içinde bir çözüm buluruz veya bir yazı bunun içinde yazarım. Aşırı nüfusta gına getirdi diyerek yazımı sonlandırıyorum.

Burak AVCI - Update: 30.04.2023

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.