3 Mayıs 2023

Gulbahar Tobacco International Tütün Fabrikası ve Sigara Markalarının İncelemesi & Milano Furious Red Sigarası

Gulbahar Tobacco International Tütün Fabrikası

İthal sigaralar hakkında bildiğiniz gibi çokça yazı yazdım ve yazmaya devam ediyorum. Özellikle tüm sigara, tütün mamulleri ve puro gibi denediğim ve sizlerle deneyimlerimi paylaştığım yazıların hepsine Tobacco kategorisi altından ulaşabilirsiniz. Bugün sizlere bir sigara markasından çok üreticisinden bahsedeceğim. Özellikle Türkiye'de markaları çokça satılan ve tüketin bu fabrikanın birkaç markası olup bunlar hakkında sizlere bilgiler vereceğim. Firmamızın adı Gulbahar Tobacco olup tam adı Gulbahar Tobacco International FZE olarak bilinmektedir ve sigara paketlerinde üretici kısaltma olarak GTI ibaresini kullanmaktadır. Bu firmanın merkezi Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri (UAE) olup firmanın Almanya ve diğer ülkelerde de üretim tesisleri mevcuttur. Firmanın web adresi mevcut olup buradan detaylı firma hakkında incelemede yapabilirsiniz. Gulbahar Tobacco firması sigara markası olarak Mond, Milano, Cavallo ve Momento markalarını üreten bir fabrikadır. Mond markasını daha önce denemiştim ve Super Slims aromalı sigaraları ile bilinen markanın sigaralarını pek beğenmediğim söylenebilir. Mond markası biraz kalitesi düşük ve içimi çok iyi olmadığından tavsiye etmediğim markalar arasında diyebilirim. Özellikle aromalı sigaraları boğazı birazcık yakan cinsten olduğu için Mond markasını pek tutmadım. Mond markasının Super Slims dışında Kings, Queen, Nano, Fan Pack ve New Arrival gibi diğer çeşitlerde vardır fakat dediğim gibi kalite olarak fabrikanın düşük Quality Brands dediğimiz markalarından biri olduğu için Mond marka sigarayı pek tavsiye etmiyorum. Gerçi iyi ve taze bir Mond sigara deneyimleme fırsatım olursa onu da sizlerle emin olun paylaşırım.

Gulbahar Tobacco fabrikasının diğer ürettiği markalar ise Milano ve Momento olup bu iki marka da orta düzey markalardır diyebilirim. Özellikle Milano markası Mond markasına göre bir kademe daha kalitelidir fakat bizim Türkiye’de satılan Tekel sigaralar ve tazeliği ile karşılaştırınca sınıfta kalıyor diyebilirim. Örneğin bu hafta Milano markasının klasik sigarası olan Milano Furious Red tütün mamulünü deneme fırsatım oldu. Milano Furious Red sigarası ile ilgili aşağıda bilgileri ekledim fakat Kırmızı yani Red versiyon olduğu için ağır sigara serilerinden biri olup bizim Tekel 2000 sigarasından bile kötü bir sigaradır. Bu yüzden pek tavsiye etmiyorum. Tabii Milano markasının iyi sigaraları yok mu diyecek olursanız birkaç tane Ice Ball yani mentol toplu sigarası fena değildi fakat Milano ve Momento markaları da orta kalite markalar olup Gulbahar Tobacco firması bu marka sigaralarını da çok beğendiğim söylenemez.

Milano Furious Red Sigara

Milano Furious Red Sigara

Milano Furious Red (Sigara İthal)
Durum: Tavsiye Etmiyorum.
Filtre: Slender Beyaz Tam Pamuklu Filtre.
Tütün İçeriği: Katran (Tar): 8 MG ve Nikotin 0,8 MG ve Karbonmonoksit 8 MG.
Üretim: Gulbahar Tobacco International FZE (Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri).
Paket: Slender Sigara Paketi.
Paket İçeriği: 20 Adet Slender Sigara Vardır.
Fiyat: 20 & 35 TL Arasıdır.
Barkod: 815082008420 (EAN 8)

Son olarak Gulbahar Tobacco firmasının bence en iyi üretim sigara markası olan Cavallo markasından biraz bahsetmek gerekirse; ürettiği en iyi sigara markasıdır diyebilirim. Cavallo markasının hem mentollü hem de aromasız sigaraları olsun tütün kalitesi, orijinal kendi has yandan açılan paket tasarımı olsun fabrikanın ürettiği en üst kalite marka Cavallo markasıdır. Fiyat ve performans açısından bakacak olursanız özellikle mentol toplu ve aromalı olanları denemenizi tavsiye ederim. Super Slims sigara çeşitleri ile genelde ünlü olan bu markanın mentol toplu sigaraları çok meşhurdur. Gulbahar Tobacco fabrikasına ait başka sigara marka ve çeşitleri inceleme fırsatım oldukça bunları sizlerle paylaşmaya çalışacağım.

Burak Avcıoğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.