7 Şubat 2023

İthal & Yerel Beğendiğim Sigara Markaları ve Çeşitleri Serisi 1

İthal & Yerel Beğendiğim Sigara Markaları ve Çeşitleri

Tütün mamulleri ile ilgili yazılarımda marka ve çeşit olarak denediğim birçok sigara ürününü zaman buldukça sizlerle paylaşıyorum. Bazı zamanlar Tekel bandrollü yerel sigaraları denerken bazı durumlarda da ithal sigaralar elime geçtikçe bunları deneyimleyip görselleri ile sizleri bilgilendiriyorum. Bundan sonraki süreçte tek tek sigaraları tanıtmak yerine yazı başı ortalama on adet beğendiğim ve tavsiye edebileceğim bazı ithal ağırlıklı tütün mamullerini seri makaleler şeklinde paylaşacağım. Benzer bir uygulamayı İthal & Yerel Tavsiye Etmediğim Sigara Markaları isimli makalemde yapmıştım ve devam ediyorum. Bu sefer beğendiklerim ile ilgili bir makale serisi başlattım. Merak ettiğiniz markayı sitemde veya Google üzerinden aratarak detaylı şekilde sitemden bulma imkanı yakalayabilirsiniz. Ayrıca Tobacco etiketi altındaki tüm tütün mamulleri ile ilgili paylaştığım yazıları takip edebilirsiniz. Merak ettiğiniz ve incelemeni istediğiniz bir tütün mamulü varsa onu da yorumlarda belirtebilirsiniz. Bildiğiniz gibi mentollü ve aromalı sigaraların satışı Türkiye’de yasal olarak olmadığı için ithal sigaralarda genelde tercihim bun yönde oluyor. Duty Free satışı olan ithal sigaraların temini her daim mümkün olmasa da ara ara elime geçtikçe deneme şansı yakalıyorum. Aşağıda tavsiye edebileceğim ve beğendiğim bazı sigara markalarını ve çeşitlerini sizlerle için güncelleyerek paylaşacağım.

1) Business Royals Crisp Mint (İthal)
Filtre: Super Slim Mentollü Filtre.
Tütün İçeriği: Katran (Tar): 4 MG ve Nikotin 0,4 MG.
Üretim: The Independent Tobacco FZE (Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri)
Paket: Super Slim Sigara Paketi.
Paket İçeriği: 20 Adet Super Slims Sigara Vardır.
Fiyat: 30 TL
Barkod: 6291108292303 (Birleşik Arap Emirlikleri, EAN 13)
Açıklama: Yakut yeşili Süper Slim sigara paketinde satılan mentol aromalı güzel bir sigaradır. Patlatma topu yoktur onun yerine filtre kısmı yeşil çizgili olup Crisp Mint yani gevrek nane tadı filtrede vardır. Business Royals sigara markasının logosu ise BR simgeli kraliyet armasına benzemektedir. Business Royals markası Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri menşeli bir sigara olup 35 yıllık tütün şirketi olan The Independent Tobacco FZE firması tarafından üretilmektedir. Nane aroması keskin olup Super Slim sigara severlere önerebileceğim güzel bir sigaradır diyebilirim. Nane aroması ile birlikte içim hissiyatı ise orta ve doyurucudur diyebilirim. Çok hafif bir içim hissiyatı yoktur fakat çok ağır ve öksürten bir sigarada değildir. Özetle nane aroma severlere önerebileceğim bir markadır.

Business Royals Crisp Mint Sigara

Oscar Chocolate Flavour (Fanpack) Sigara

2) Oscar Chocolate Flavour (Fanpack) (İthal)
Filtre: Super Slim Altın Filtre.
Tütün İçeriği: Katran (Tar): 2 MG ve Nikotin 0,3 MG.
Üretim: Oscar Tobacco Trading LLC in UAE (Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri)
Paket: Super Slim Sigara Paketi.
Paket İçeriği: 20 Adet Super Slims Sigara Vardır.
Fiyat: 30 TL
Barkod: 6294017900666 (Birleşik Arap Emirlikleri, EAN 13)
Açıklama: Altın renkli filtresi ve kahve çikolata aromalı Makaron yapısı ile oldukça güzel dizayn edilmiş ve içimi güzel çikolata aromalı orta hafif bir sigaradır. Süper Slim bir sigara olup kutu tasarımı oldukça orijinaldir. Birleşik Arap Emirlikleri menşeli bir sigara markası olup Fanpack yani popüler paketli olarak lanse edilen güzel bir sigaradır. Sigara paketinin tasarımı yandan açılmalı olup altın renkli filtre üzerinde Oscar imgesi vardır. Paket üzerinde hologram etiket bulunup çikolata aroması ise Süper Slim bir sigaraya göre yerindedir diyebilirim.

Milano Eject Double Capsule Sigara

3) Milano Eject Double Capsule (İthal)
Filtre: Super Slim Mentol ve Böğürtlen Filtre.
Tütün İçeriği: Katran (Tar): 5 MG ve Nikotin 0,4 MG ve Karbonmonoksit 5 MG.
Üretim: Gulbahar Tobacco International FZE (Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri)
Paket: Super Slim Sigara Paketi.
Paket İçeriği: 20 Adet Super Slims Sigara Vardır.
Fiyat: 30 TL
Barkod: 815082009465 (ABD, Kanada UPC A)
Açıklama: Milano Eject Double Capsule sigarası adından da anlaşılabileceği gibi iki adet patlatma yani mentol topu bulundurmaktadır. Super Slim bir sigara olup patlatma toplarından biri klasik mentol iken diğeri böğürtlendir. Slim sigaralarda genelde Ice Ball teknolojisine rastlamak pek mümkün olmasa da piyasada Cavallo markası gibi birkaç örneği vardır. Slim filtre üzerinde Milano marka ismi ve Eject yazısı bulunmaktadır ayrıca iki mentol topun mavi ve mor renkte simgeleri bulunup güzel tasarlanmıştır diyebilirim. Sigara paketi ise yandan açılan paketlerden olup yoğun mentollü sigara içmek isteyenler ve piyasada Double Fusion serisini pahalı bulanlar için bu tütün mamulünü önerebilirim. Çift mentol topunu patlatıp içerseniz zaten Slim bir Makaron yapısı olduğu için mentol ve böğürtlen tadı yoğun gelecektir. Paker rengi ise gri renkte olup mentol toplarının rengi ve aroma içim tercihine göre görsel barları kutu üzerinde resmedilmiştir. Açıkçası beğendiğimi söyleyebilirim.

Leader Red Sigara

4) Leader Red (İthal)
Filtre: Klasik Sarı Filtre.
Tütün İçeriği: Katran (Tar): 10 MG ve Nikotin 0,8 MG ve Karbonmonoksit 10 MG.
Üretim: Karelia Tütün (Karelia Tobacco Company) ve Yunanistan (Greece)
Paket: Standart Sigara Paketi (KS RC BOX)
Paket İçeriği: 20 Adet Standart Sigara Vardır.
Fiyat: 25 TL
Barkod: 52016370 (EAN 8)
Açıklama: Leader sigarası Yunan menşeli ve tütünleri ile ünlü olan Karelia Tobacco Company Inc. (Karelia) firması tarafından üretilen fiyat performans açısından güzel bir sigaradır. Red versiyonu ağır olup Marlboro Red sigarasından daha kalite olduğunu söyleyebilirim. Ağır fakat boğazı çok yormayan doyurucu bir sigara arıyorsanız Leader Red sigarası tam size göre diyebilirim. Nikotin derecesini kırmak için ekstra süzen filtre kullanabilirsiniz. Leader Red sigara paketi kırmızı renkte olup altın sarısı jelatini altında harika bir Yunan tütünü ve kokusu sizi beklemektedir. Kutu üzerinde Finest Tobaccos yani En İyi Tütünlerden yapılmıştır yazıyor. Kesinlikle taze olanlardan yani gümrükte 6-8 ay veya 1 yıl beklemeyen bulursanız almanızı öneririm. Markanın mavi ve açık mavi renklerdeki çeşitleri mevcuttur.

Hockey Blue Sigara

5) Hockey Blue (İthal)
Filtre: Slender Beyaz Tam Pamuklu Filtre.
Tütün İçeriği: Katran (Tar): 5 MG ve Nikotin 0,4 MG ve Karbonmonoksit 5 MG.
Üretim: Helios International Tobacco (Irak)
Paket: Slender Sigara Paketi.
Paket İçeriği: 20 Adet Slender Sigara Vardır.
Fiyat: 25 TL
Barkod: 655729319782 (Amerika Birleşik Devletleri & Kanada UPC A)
Açıklama: Hockey Blue sigarası Parlament mavisi renkte Slender kutuda satılan bir sigara olup orta hafif içime sahip fiyat performans sigarasıdır. Çokta aman aman bir tütün mamulü olmasa da arada içilebilecek fena olmayan bir sigaradır diyebilirim. Beyaz tam pamuklu filtre yapısına sahip olup filtre üzerinde buz okeyi oynayan adam simgesi vardır ve aynı ikon sigara paketi üzerinde de mevcuttur. Beyaz Slender bir makarona sahip olup Hockey Blue yazısı mavi renkte filtre üzerinde mevcuttur. Tütün yapısı tazedir ve içimi orta hafif olup Türkiye’de satılan Blue versiyon sigaralar ile hemen hemen aynı içim hissiyatını ve tadını verir. Sigaranın menşei Irak olup Helios International Tobacco firması tarafından üretilir. Aynı firma Tekel 3000 isimli sigara üretimi de yapmıştır. Sigaranın yapım yeri Irak olup üzerindeki uyarısı yazılar ise Ukrayna’ca yazılmıştır.

İthal sigaraların fiyatları birçok yere ve satıcıya göre değişkenlik gösterebilir. Günümüzde içilebilir Tekel sigaralarının en ucuzu son zamlar ile birlikte 31,50 TL olup daha da ucuzu ve en kalitesizi 30 TL’ye satılmaktadır. Bu fiyatları baz aldığınızda yukarıdaki fiyatlar normaldir diyebilirim.

Burak Avcıoğlu - Update: 27.02.2023

1 yorum:

  1. Üstad kapağa mond sigara koymuşsun yazıda bahsetmemişsin?

    YanıtlaSil

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.