21 Şubat 2023

West Sigara Markası, Çeşitleri ve Güncel Fiyatları

West Sigara

West sigara markası Birleşik Krallık merkezli Imperial Brands markasının yan kuruluşu olan Reemtsma Cigarettenfabriken GmbH firmasına ait Alman menşeli bir sigara markasıdır. Türkiye'de ise Tekel Bandrollü olarak Manisa fabrikasında Imperial Tobacco Türkiye tarafından üretilmektedir. West sigarasının ilk çıkış tarihi 1981 olup anlamı İngilizce Batı demektir. Hatta markanın sloganı Haydi Batı'ya Gidelim şeklinde olup Almancada bildiğiniz gibi Batı kelimesi Westen demektir. Türkiye'de markanın bilinirliği ise West Ice sigarası ile birlikte olmuştur. Özellikle Tekel bayilerinde buzdolabı içerisinde muhafaza edilip satılan nane aromalı ve filtre kısmında plastik bir aksam bulunan kendine özgü ilginç ve ferahlatıcı bir sigara modeliydi. Çok iyi hatırlıyorum; West Ice sigara paketinin rengi açık mavi olup üzerinde buzdolabı kapağı simgesi vardığı. Sigarayı aldığım zamanda evde buzdolabında muhafaza edip öyle içerdim ve aşırı keyifli bir sigaraydı. Tabii sigara paketlerine gelen yeni düzenleme ile birlikte birçok nostaljik ürününü ruhu gittiği gibi tütün mamullerinin de eski kalitesi ve ruhu kalmadı. Şu an günümüzde satılan West sigarası eskisi gibi popüler olmayıp tamamen ucuz sigara kategorisinde satılan, kalitesiz tütün ve sarım kalitesi ile üretilen bir sigara markasıdır. Aslında West markasını pek paylaşmayı düşünmüyordum fakat ekonomik krizden dolayı uygun fiyatlı bir tütün mamulü markasını sizler için paylaşmak istedim. West markasının eskiden Black, Silver, Blue, Red gibi birçok çeşidi vardı fakat günümüzde ucuz sigara kategorisine artık girdiği için pek üretilen çeşidi yoktur hatta ürettikleri arasından sadece West Navy olanını öneriyorum gerisini aşırı kalitesiz buluyorum.

West markası güncel olarak West Navy, White ve Grey çeşitlerini üretmektedir. İlk paragrafta belirttiğim gibi tütün ve sarım kalitesi çok kötü olan ucuz sigara kategorisindeki bu marka için ben sadece West Navy sigara versiyonunu fiyat performans açısından önerebileceğim. Onun dışında gerçekten tercih edilecek bir sigara markası değildir. Aşağıda sırasıyla West markasının güncel ürettiği sigara çeşitlerini ev fiyatlarını paylaştım. Bu bilgileri zaman zaman güncel tutmaya çalışacağım.

West Navy (Yerel & Tekel)
Filtre: Beyaz Filtre.
Üretim: Imperial Tobacco Türkiye (Manisa)
Paket: Standart Sigara Paketi (KS RC BOX)
Paket İçeriği: 20 Adet Sigara Vardır.
Fiyat: 30 TL (30.01.2023)
Barkod: 4030600192030 (TR)
Açıklama: West markasının beyaz filtreli ve filtre kısmı şeritli olan fiyat performans sigarasıdır diyebilirim. West Grey sigarasına göre daha iyidir. Beyaz filtre olması önemlidir ve filtresi klasik içi yarım boş normal tip filtrelerdendir. İçim hissiyatı ise orta içim hissiyatına sahip olup ne çok hafif nede çok ağır bir içimi vardır. Eğer fiyat performans sigarası arıyorsanız West Navy istediğiniz sigaralardan biri olabilir. Eski West Blue versiyonu Navy olarak güncellenmiştir. Fiyattan ötürü West markasını tercih ediyorsanız Navy versiyonu alacağınız tek sigaradır diyebilirim. Filtre kısımda zaten Camel ve Lark benzeri olup kabul edilebilir kalitede diyebilirim.

West Sigara

West Sigara

West Grey (Yerel & Tekel)
Filtre: Sarı Filtre. (Eski Tip)
Üretim: Imperial Tobacco Türkiye (Manisa)
Paket: Standart Sigara Paketi (KS RC BOX)
Paket İçeriği: 20 Adet Sigara Vardır.
Fiyat: 30 TL (10.01.2023)
Barkod: 4030600021453 (TR)
Açıklama: West marka sigara eski bir sigara markası olup Imperial Tobacco Türkiye tarafından Manisa’da üretilmektedir. Tekel sigara markalarından biri olup fiyatı ucuzdur fakat kalitesi çok kötüdür. Özellikle tütün sarımı ve Makaron kalitesi çok kötü olup sanki Adıyaman tütünü sarmışlar gibi bir hissiyat var. İçim kalitesi ise iç hafif ve içimi kolay bir tütün olmayıp Grey versiyon olduğu halde leş ve ağır bir tütündür bu yüzden almanızı asla tavsiye etmem. Aynı markanın West Navy sigarası olup belki bunu denerim ama fiyatı ucuz diye asla West Grey sigarası almayınız. Tütün kalitesi, sarımı, içim hissiyatı ve kıro gibi sarı filtresi ile berbat bir sigara.

West White (Yerel & Tekel)
Filtre: Beyaz Filtre.
Üretim: Imperial Tobacco Türkiye (Manisa)
Paket: Standart Sigara Paketi (KS RC BOX)
Paket İçeriği: 20 Adet Sigara Vardır.
Fiyat: 30 TL
Barkod: 42067214 (TR)
Açıklama: West Navy sigarasından kötü fakat Grey versiyonundan bir kademe iyi olan kötü bir sigaradır. Filtre kısmı Navy versiyonda olduğu gibi içi yarım boş değil tam dolu pamuklu bir yapıya sahiptir. Filtre kısmında iki şerit delik bulunup içim sırasında her daim kırılmaktadır ve sigara içimi oldukça zorlaştıran kalitesiz bir tasarım yapmışlardır. Orta hafif içim hissiyatına sahip olan sigaranın dediğim gibi filtre kısmının ucu birkaç çekimden sonra kopuyor. Eski adı West One olan sigara gün itibariyle White adı ile üretilip satılmaktadır. Aslında West sigaraları için Grey ve White versiyonlarını fazla konuşmaya gerek yok çünkü ikisi de çöp sigaralardır.

Imperial Tobacco Türkiye Sigaralar

Imperial Tobacco Türkiye sigaraları hakkında son olarak şunu söyleyebilirim; en iyi markası Davidoff olup zamanında çokça tercih ettiğim sigara markalarından biriydi. Bianca ve Polo markaları ise Süper Slims sigaralar olup daha çok kadınlara hitaben üretilmiş ve pazarlaması buna göre yapılan bir sigaradır. Imperial Classic Red ise denemediğim bir sigara çeşidi olup fiyat ve marka algısı açısından bakacak olursanız Imperial Classic Red, Polo ve Bianca markalarını bence asla almayınız. O fiyatlara daha kaliteli marka ve bilinirliği yüksek sigaralar alabilirsiniz.

Burak AVCI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.