19 Mayıs 2022

Happy Moon's Restoran & Cafe Et Yemekleri ve Alkollü İçecek Tercihleri

Cafe De Paris Soslu Bonfile

Happy Moon's restoran zincirinden ve konsepti hakkında daha önceki yazdığım makalede detaylı bilgiler vermiştim. Genelde alkollü veya alkolsüz olsun hem birçok içecek hem de her damak tadına uygun yemek servisinin olduğu Happy Moon's şubelerinde sizlere önerebileceğim et yemekleri ve yanında tüketebileceğiniz alkollü içecek önerisinde bulunmak istiyorum. Benim bu yazımda önereceğim yemek et yemeklerinden biri olup yanına ise şarap tavsiyesinde bulunacağım. Bildiğiniz gibi Happy Moon's menü içeriğinde bira veya birçok alkollü kokteyl seçenekleri vardır fakat et yemekleri ile giden en iyi içecek şarap olduğu için diğer alkollü kokteyl içeceklerini başka bir yazımda sizlerle paylaşacağım. Şarap içeceği genelde et yemekleri ile birlikte tüketilen bir içecek olup benim et yemeği olarak seçtiğim yemek ise Cafe De Paris Soslu Bonfile olmuştur. Orta pişmiş olarak söylediğim yemekte bildiğiniz gibi Bonfile içi çok pişmiş olmuyor ve et daha yumuşak olup lezzetini daha iyi alabiliyorsunuz. Çok pişmiş olsaydı bu sefer etin lezzetini tam alamıyorsunuz. Dana Bonfile bildiğini gibi dananın sırt ve arka kısmında bulunan yağsız bir parçadır. Birçok et yemeği olan menülerde ve Steakhouse restoranlarda Bonfile menüsünü görmeniz mümkündür.

Cafe De Paris Soslu Bonfile menüsü içerisinde etin üzerinde bulunan sarı renkte olan Cafe de Paris Sos bulunmaktadır. Etin saf tadı ile birlikte harika bir lezzet uyumu yakalayan bir sostur. Etin yanında patates tava ve nâr ekşili roka salatası mevcuttur. Oldukça doyurucu bir menü olup eğer alkollü bir içecek yanında tüketmek istemiyorsanız alkolsüz içecek olarak yanında su, kola veya başka bir alkolsüz ama meyveli olmayan bir içecek tercih edebilirsiniz. Şarap ile yenilebilecek en güzel et yemeklerinden biri olduğunu düşünüyorum bonfilenin. Şarap ile birlikte et yemeği olarak Dallas Pirzola ve Lokum Bonfile menülerini de tercih edebilirsiniz. Eğer alkolsüz bir yemek seçmek istiyor ve karar veremiyorsanız görsellerde bulunan ve klasik bir tat olan Moon's Usulü Izgara Köfte menüsünü de deneyebilirsiniz. Kebap ve köfte menü seçenekleri birden fazla olup hepsi kendi özgü tat ve sunumu ile başarılıdır diyebilirim. Et yemekleri yanında şarap önermiştim peki Happy Moon's'da şarap menülerinde hangi şarap çeşitleri mevcut bunlardan bahsetmek gerekirse.

Cafe De Paris Soslu Bonfile

Cafe De Paris Soslu Bonfile

Cafe De Paris Soslu Bonfile

İlk olarak şaraplar menüsünde kırmızı, Rose ve beyaz şarap seçenekleri mevcuttur fakat et yemeklerinde tercihiniz kırmızı şarap olacağı için kırmızı şarap seçeneklerinden sizlere bahsedeceğim. Eğer sadece yemekte siz alkol tüketiyorsanız kadeh şarap seçeneklerini inceleyebilirsiniz fakat ekipçe gittiyseniz şişede açtırtabilirsiniz. Kadeh olarak kırmızı şaraplardan; Angora Kırmızı, Yakut Kırmızı, Ancyra Merlot Kırmızı, Gato Negro Cabernet Sauvignon Kırmızı şaraplarından birini seçebilirsiniz. Ben Yakut Kırmızı şarabından yana tercihim oldu ve et yemeği ile birlikte süper bir uyum yakalıyor diyebilirim. Son olarak et yemekleri menüsünde olmayan fakat yine de kırmızı şarap ile birlikte tüketebileceğiniz bir diğer menü ise Meksika Yemekleri kategorisinde olan Fajitas Biftekli menüsüdür. Bu yemeğin yanında da kırmızı şarap tercih edebilirsiniz.

Burak AVCI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.