16 Mayıs 2022

Captain Black Dark Crema ve Kent Switch Less Smell İthal Sigara Markaları İncelemeleri

Captain Black Dark Crema ve Kent Switch Less Smell

Bu yazımda sizlere yeni aldığım iki adet ithal sigaradan bahsedeceğim. Birincisi Captain Black markasının puro görünümlü sigarası olan Captain Black Dark Crema tütün mamülü olup oldukça sevilen, aroması güzel ve birçok Captain Black sever tarafından tercih edilen bir üründür. İkincisi ise mentollü ve patlatmalı olan Kent Switch sigarasının Slender boyutundaki Kent Switch Less Smell nane aromalı sigarasıdır. İki sigarada ithal olup Duty Free'den bulabilirsiniz. Son zamanlarda ithal sigara markalarından Captain Black oldukça tercih edilen bir tütün mamülü olmuştur. Hem sigaraları hem de puroları olsun birçok tütün mamülü sever tarafından bu markanın kullanıldığına şahit oluyorum. Günlük tüketim olarak Captain Black markasının puro veya Sigarillo tütün mamülleri oldukça uygun olup içimi de oldukça hafif ve kolaydır. Başlangıç seviyesi ürünlerdir diyebiliriz. Yazıma ilk olarak Captain Black Dark Crema sigarasını inceleyerek başlayacağım. Captain Black Dark Crema sigarasının önce paket tasarımından başlayacak olursak; açık kahve renkte bir pakete sahiptir ve standart sigara ölçülerinde olup sadece normal sigaralara göre boyu biraz daha uzundur. Paket üzerinde Captain Black gemi arması vardır ve açma kısmında 20 Little Cigars yani 20 küçük puro yazmaktadır. Paket üzerinde pusula simgesi vardır ve tasarımı oldukça şıktır diyebilirim.

Paket üzerinde "Captain Black little cigars are crafted from a signature blend of tobaccos and known for their smooth taste" Captain Black purolarının özel bir tütün karışımından üretildiği ve pürüzsüz tadıyla bilindiği yazmaktadır. "These cigars are predominantly natural tobacco with non-tobacco ingredients added." Aynı zamanda kullanılan tütün yaprakları doğal olup katkı maddesi ve tütün türevi ürünler asla bulunmamaktadır. Paket üzerinde yazı ile "Smoking Seriously Damages Your Health" uyarısı da mevcuttur. Ön kısımda DEV. IN U.S.A. ibaresi mevcuttur. Üretim yeri olarak Scandinavian Tobacco Group şirketi yazarken adres ise Nueva Zona Franca (Chem Tec) San Pedro de Macoris 21000, Dominik Cumhuriyeti olarak belirtilmiştir. Ana şirket Danimarka merkezli iken bu tütün mamülünün üretim yeri ve barkodu Dominik Cumhuriyeti'dir. Ülkenin San Pedro de Macoris kentindeki fabrikada üretimi yapılmaktadır.

Captain Black Dark Crema

Captain Black Dark Crema

Captain Black Dark Crema sigarasının yapısından ve aromasından bahsedecek olursak; öncelikle açık kahve renkte bir sigara olup boyutları uzun (Long) olarak tabir ettiğimiz sigara boyutları ile aynıdır. Filtre kısmı daha koyu kahverenginde olup standart sigara filtresi vardır. Filtre üzerinde gümüş renkte Captain Black yazısı ve logosu mevcut olup oldukça şık düşünülmüş bir detaydır. Tadı ise vanilya, kahve ve çok hafif çikolata aromalı olup içimi oldukça keyifli ve hafiftir. Gün içerisinde sigara gibi birkaç adet rahatlıkla tüketebilirsiniz. Sertlik olarak orta hafif bir içim size sunmaktadır. Açıkçası kahve ve içki ile mükemmel uyum sağlayan bir tütün mamülü olup kahve severlerin kesinlikle yanında tüketeceğini düşündüğüm bir sigaradır. Hem aroması olsun hem de içim hissiyatının kolaylı benim sevdiğim bir puro türevi sigaradır. Aynı ürünün vişneli ve üzümlü olan versiyonları da vardır fakat onları henüz deneme şansım olmadı, eğer tadım etme şansım olursa onları da sizlerle paylaşacağım. Fakat yorumlardan okuduğum kadarıyla herkes üzümlü olan sigara versiyonunu övmüş.

Captain Black Dark Crema

Captain Black Dark Crema

Sigarillo: Captain Black Dark Crema
Filtre: Kahverengi Sigara Filtresi
Üretim: Scandinavian Tobacco Group (Dominik Cumhuriyeti)
Paket: Uzun (Long) Standart Sigara Paketi ve 20 Adet Sigarillo.
Fiyat: Tanesi 35 TL'dir.
Barkod: 7460402100136

İkinci bahsedeceğim sigara ise Slender boyutlarda olan ve Ice Ball olarak bilinen mavi mentol topu bulunan Kent Switch Less Smell sigarasıdır. Kent Switch sigarasının normalde patlatmalı sigarası olarak limon ve mentol aromalı olanı vardı normal sigara boyutlarında satılan fakat Slender boyutunda olanda sadece bir adet mentol topu vardır. Hafif içimli bir sigaradır fakat mentol topu ve nane hissiyatı çok kaliteli değildir. Marlboro markasının Double Fusion sigaraları ile karşılaştırırsanız Kent markası yanında baya vasat kalıyor diyebilirim. Sigara paketi ise güzel tasarlanmış olup koyu yeşil ve mavi karışımı desenli bir paketi vardır. Paket üzerinde QR kodları mevcuttur ve Click, Switch, Refresh ibareleri vardır. Filtresi bildiğimiz klasik Slender Kent filtresidir. Convertible Filter ibaresi vardır ve Taste yani tadım ederken mentol topunu patlatmanız istenir. Paketin içerisindeki koruma jelatini, bilgilendirme kodları ve sigaranın üzerindeki Kent Switch yazısı ve logoları oldukça kaliteli tasarlanmıştır. Keşke mentol hissiyatı daha fazla olsa dediğim bir tütün mamülüdür.

Kent Switch Less Smell

Kent Switch Less Smell

Kent Switch Less Smell

Sigara: Kent Switch Less Smell (İran)
Filtre: Beyaz Slender Filtre ve Mentol Top Ice Ball Vardır (Convertible Filter)
Üretim: British American Tobacco İran (BAT Pars)
Paket: Slender Paket
Fiyat: Tanesi 27-28 TL
Barkod: 6260931400469

Kent Switch Less Smell

Kent Switch Less Smell

Kent Switch Less Smell sigarası İran merkezli British American Tobacco İran (BAT Pars) tarafından üretilmektedir. Ülkemizde mentollü sigaraların satışı yasak olduğu için mentol toplu bu tip sigaraları Duty Free'den satın alabilirsiniz. Aynı sigaranın bir başka versiyonu olan ve çift mentol toplu versiyonu Kent Mix Aroma sigarasını da ayrıca inceleyebilirsiniz.

Burak AVCI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.