27 Şubat 2022

Happy Moon's Restoran & Cafe Ne Zaman Kurulmuştur? Şubeleri Nerededir ve Menü İçeriği Hakkında Bilgiler

Happy Moon's Cafe

Happy Moon's, 22 yıl önce Türkiye'de ilk restoranını İstanbul Kadıköy ilçesinde açmıştır. Konsepti Amerikan tarzı restoran ve kafe işletmesidir. Hüseyin Aymutlu tarafından kurulan işletme bugün grup bünyesi içerisinde olup Happy Moon's, Bob’s ve İkon restoran markaları ile genişlemeye çalışmaktadır. Tabii Bob’s ve İkon yeni Franchising markaları olduğu için birer şubeleri vardır ve ana restoran zinciri halen Happy Moon's markası üzerinden gitmektedir. Happy Moon's ve benzeri işletmeler olan Big Chefs, Midpoint gibi restoran kafeler genel olarak arkadaşlarınız ile gidip ister kafe şeklinde ister restoran şeklinde zaman geçirebileceğiniz ve dünya mutfaklarından yemek çeşitleri bulunan güzel dizayn edilmiş işletmelerdir. Alkollü ve alkolsüz olarak içecek seçenekleri vardır. Başta İstanbul olmak üzere Türkiye'de gelir durumu orta ve orta üst sınıfa hitap eden işletmeler bu kritere göre şubelerini belirlediği lokasyonlara açmaktadır. Tabii şubeden şubeye her zaman fark vardır. Menü ve içerik olarak genelde şubeler aynı olsa bile çalışan garson takımı, şube müdürü, gelen müşteri kitlesi ve sınıfı bölgeye göre değişiklik göstermektedir. Kimi şubelerde bu seviye çok yüksek ve kaliteli iken kimi şubelerde ise biraz daha orta sınıfa hitap eder biçimde kalmaktadır. Bunu sadece Happy Moon's markası için söylemiyorum aynı şekilde muadili olan diğer rakiplerinin şubeleri içinde geçerlidir.

Bunu ufak bir örnekle anlatmak gerekirse; Big Chefs'in Emaar Square şubesi bazı zamanlar yoğunluktan mı olsa gerek kalite ve hizmet seviyesi orta dereceye hitap edebilecek şekilde düşebiliyor. Tabii burada Türkiye ve Türk insan faktörünü de işin içine katmak lazım. Özetle orta üst sınıfa hitap eden restoranlar olsa bile zaman zaman normal kafe restoran ayarında bir hizmette alabilirsiniz bu yüzden gözünüzde çok büyütmeyin. Fakat genel olarak yemekleri olsun, servis hizmeti olsun iyidir diyebilirim. Happy Moon's restoran zinciri hakkında detaylı bilgiler için internet sitesini takip edebilir ve anlık gelişmeleri ise Instagram hesabı olan @happymoonscafe üzerinden takip edebilirsiniz. Genel olarak kaliteli ve doyurucu yemek yiyebileceğiniz, aynı zaman farklı alkollü ve alkolsüz içecekleri deneyimleyebileceğiniz modern Amerikan tarzı biraz da Türkiye'ye uyarlanmış restoran zinciri şeklinde özetleyebiliriz. Arkadaş grupları ile gidebileceğiniz restoranlardan biridir. Ben genelde akşam yemeği için bu tarz yerleri tercih ediyorum. Pandemi öncesi genelde şubelerine gittiğinizde sizi ansiklopedi gibi bir menü karşılardı. Artık bu konsept Pandemi süreci ile birlikte kaldırılmış olup telefonunuzdan masa üzerinden okutturacağınız QR Kodu ile menü listesine ulaşabilirsiniz.

Happy Moon's restoran zincirinin şubelerinden bahsedecek olursak; bugün İstanbul başta olmak üzere Ankara, İzmit, Mersin, İzmir, Antalya, Bursa, Samsun, Çorum, Gaziantep, Bakü, Bodrum, Bandırma ve Adapazarı gibi birçok ilde şubeleri mevcuttur. Tabii en çok ve güncel olan restoran şubeleri İstanbul'da dır. Ben de İstanbul'daki şubelere genelde zaman zaman gidiyorum. Dediğim gibi ister aileniz ister arkadaşlarınız ile gidip vakit geçirebileceğiniz güzel bir restoran zinciridir. Gerçi sadece yemek değil sigara ve kahve içmeye gelen genç tayfada bazen mevcuttur fakat buralara yemek yemeye gitmeyecekseniz bence boşuna işgal etmeyiniz. Sadece kahve içmek için zaten Starbucks, Gloria Jean's Coffees gibi milyon tane kafe vardır buralara gidiniz bir zahmet fakirlik yapmayınız. Aynı şekilde Happy Moon's, Big Chefs, Midpoint dışında benzer restoran zinciri konsepti olan yeni markalar ise Harvard Cafe, The Hunger gibi restoranlar olup buraları da ziyaret edersem sizler için detaylı inceleyeceğim.

Happy Moon's şubeleri olarak genelde ben İstanbul'daki İst Marina Happy Moon's şubesine gidiyorum. Diğer gittiğim ve İstanbul'da bulunan şubeleri sıralayacak olursak;

* İst Marina Happy Moon's (İst Marina AVM, Kartal): Geniş alana sahip Happy Moon's şubelerinden biridir. Sigara içmek için büyük balkon bölümü bulunan Happy Moon's restoran zincirinin güzel ve kaliteli bir şubesidir. Balkon bölümü genelde hafta içi bile kalabalık olduğu için eğer sigara içmiyorsanız iç kısım ve localar daha rahat ve lüks olup burada yemeğiniz yiyebilirsiniz. Sigara içilen kısım daha büyük ve biraz daha konfor alanı bakımından lüks olsa güzel olabilir. Anadol yakasındaki birçok Happy Moon's şubesine nazaran hizmeti ve mekanın dizaynı fena değildir gitmenizi önerebilirim.

* Happy Moon's Akasya AVM (Akasya AVM, Acıbadem): Akasya AVM içerisinde bulunan ve pek beğenmediğim bir Happy Moon's şubesidir.

* Viaport Tuzla Marina Happy Moon's (Viaport Tuzla Marina, Tuzla): Tuzla Marinada bulunan vasat Happy Moon's şubelerinden biridir. Düzgün sigara içme yeri yoktur sadece dışarıya atılmış ufak masalar vardır ve kışın asla tercih edilmez. İç mekanın dizaynı ise çok ferah değil biraz tıkış bıkış bir mimari dizayna sahiptir. Özetlemek gerekirse Google Maps puanı 4 altında olan vasat ve bence kötü bir daha asla gitmem dediğim Happy Moon's şubesidir. Zaten Tuzla Marinanın sosyokültürel seviyesi düşük olup Pendik Marina ile aynı seviyededir bu yüzden gitmenizi önermem.

Viaport Happy Moon's

Viaport Happy Moon's (Viaport AVM Pendik, Kurtköy): Viaport AVM içerisinde bulunan ve iki katlı aşırı geniş ve Anadolu yakasındaki lüks Happy Moon's şubelerinden biridir. Özellikle ikinci kattaki sigara içme bölümü tam kışlık olup sadece yazın değil soğuk havalarda bile tercih edebileceğiniz bir restorandır. Aynı mekanın önünde mini bir ikon Happy Moon's ek kafesi daha vardır fakat ben ana restoran kısmını daha çok beğendim. Ortadaki ek restoran kısmı daha çok mağazaları gezip yorgunluk atmak için tasarlanmış mini bir mekandır diyebiliriz. Asıl Viaport Happy Moon's şubesini çok beğendim ve sanki herkese göre bir köşe bir konsept var gibi geldi bana. Sevgiliniz, arkadaşınız, ekip veya iş arkadaşlarınız olsun her müşteriye göre bir köşe var. Sigara alanının aşırı genişliği ve konseptini baya baya beğendim. Hafta sonu Viaport AVM aşırı kalabalık olup hafta içi uğramanızı öneririm. Happy Moon's Viaport AVM Menü üzerinden güncel menüye ulaşabilirsiniz.

* Happy Moon's Hilltown Avm (Hilltown AVM, Maltepe)
* Happy Moon's Caddebostan (Bağdat Caddesi Üzerindedir)
* Happy Moon's Watergarden (Watergarden AVM, Batı Ataşehir)
* Happy Moon's Fenerbahçe (Kalamış)
* Happy Moon's Lens (Kurtköy)

Happy Moon's restoranların menüsünden ve sunduğu seçeneklerden biraz bahsedecek olursak; Öncelikle restoranlarına gittiğinizde masa üzerindeki QR kodu okutarak menüye ulaşabilirsiniz. Genelde menünün bulunduğu Mobil Application ise Google Android Diner uygulaması olup Publisher: ARt Labs tarafından geliştirilen bir uygulamadır. Uygulamayı ayrıca yükleyip sadece Happy Moon's değil diğer restoranlarında menülerini buralardan inceleyebilirsiniz. Eskiden mekân içeriği ve menü hakkında bilgi almak için Foursquare, Foursquare Swarm, Zomato, Yelp gibi uygulamaları kullanırdık fakat günümüzde bunlar eskimiş olup çoğunlula Google Maps (Google Haritalar) kullanıyoruz. Hatta haritalarda dört ve üzeri puan alan yerlere gitmenizi tavsiye ederim.

Happy Moon's Restoran & Cafe

Happy Moon's menü içeriğine ayrıca https://app.diner.com.tr/happy-moons-istmarina adresi üzerinden de erişebilir ve Web arayüzü üzerinden menü seçeneklerini inceleyebilirsiniz. Genelde sabah öğünü için kahvaltı menüsü, salatalar, Burgerler, Meksika Yemekleri, Makarna, Tavuk ve Et Yemekleri, Pizza, Balık, Dürüm ve Krepler, Hafif Terciler (Kalori Kontrollü) gibi yemek seçenekleri mevcuttur. Ben genelde akşam yemeği için gittiğimden dolayı size önerebileceğim birkaç yemek çeşidi aşağıdaki gibi olacaktır. Eğer çok aç değilseniz fakat bir şeyler atıştırmak istiyorsanız Başlangıçlar menüsüne bakmanızı tavsiye edebilirim. Başlangıç ve hafif yiyecekler olarak; Mac and Cheese, Kinoa Köftesi, Cheddar Soslu BBQ Etli Patates, Nachos Tavuklu gibi tatları deneyebilirsiniz.

* Colorado Burger (Burgerler)
* Enchilada Combo (Meksika Yemekleri) BBQ Etli ve Renkli Biberli.
* Burritos Biftekli (Meksika Yemekleri)
* Fajitas Combo veya Biftekli (Meksika Yemekleri) Combo olan Et ve Tavuk Karışımıdır.
* Enchilada Beef Asada (Meksika Yemekleri) BBQ Beef Asada Eti, Tavsiye Edilir.
* Happy Moon's Kebap (Et Yemekleri)
* Cafe de Paris Soslu Bonfile (Et Yemekleri) Tavsiye Edilir.
* Somon Izgara (Balık Yemekleri)
* Cheddarlı Etli Dürüm (Dürüm & Krepler)

Viaport Happy Moon's

Viaport Happy Moon's

Yukarıdaki ana yemekler dışında tatlı, alkollü ve alkolsüz içecek seçenekleri de menüde bulunmaktadır. Alkolsüz içecekler içerisinde çay, kahve çeşitleri, soğuk içecekler, tonik, yemeklerin yanında giden Fesleğenli Ayran, mineralli su ve soda çeşitleri, enerji içeceği, limonata gibi birçok seçenekler vardır. Alkolsüz içeceklerden birkaç öneri yapacak olursak;

* Fesleğenli Ayran
* Meyveli Limonata (Çilekli)
* Passion Limonata
* Red Forest Ice Tea
* Angel (Alkolsüz Kokteyl. Çilek, Limon ve Portakal)
* Mürver & Çilek (Limonata)
* Apple Fresh (Buz Parçacıklı İçecektir)

Sıcak kahve ve muadili için birkaç farklı örnek sizlerle paylaşacağım. Genelde Türk Kahvesi sunumu pek güzel olmadığı için Türk Kahvesi ve klasik kahveler yerine aşağıdaki sıcak içecekleri sizlere önerebilirim.
* Red Forest Tea
* Hazelnutl (Aromalı Filtre Kahve)
* Banana Cappuccino (Special Kahveler)
* Strawberry Cappuccino (Special Kahveler)

Uygun Fiyatlılar
* Günün Çorbası (38 TL)
* Bardak Çay (15 TL)

Alkollü içecekler olarak yerli biralardan Efes, Beck's, Bomonti, Bud, Efes Özel Seri bulunmaktadır. Açıkçası ben bira pek önermiyorum Happy Moon's gibi bir mekânda bence bira içmek biraz gereksiz. Onun yerine yemeklerin yanında Şarap veya yeni tatlar denemek için alkollü kokteyller daha doğru bir seçim olacaktır. Kırmızı, Beyaz veya Rose şarapları ister şişe olarak açtırabilirsiniz isterseniz kadeh şeklinde alabilirsiniz. Alkollü kokteyller olarak da Aperol Spritz, Mojito, Red Berries Mojito gibi farklı içecekler deneyebilirsiniz.

Sonuç olarak kaliteli bir restoran ve kafe zinciri olan Happy Moon's markasını sizler için inceledim ve düşüncelerimi paylaştım. Burada tadım ettiğim farklı yemek ve içecekler olursa ayrıca da bunları sizlerle paylaşacağım.

Burak AVCI - Update: 26.12.2022

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.