9 Aralık 2021

Philips Daily Collection HD9350/90 Su Isıtıcı (Kettle) Ürün İncelemesi

Philips Daily Collection HD9350/90 Su Isıtıcı (Kettle)

Küçük ev aletleri denilince akla ilk gelen ve en güvenilir markalardan biri olan Philips'in mutfak için tasarladığı ve benim de yeni aldığım bir su ısıtıcısı yani Kettle ürününü inceleyeceğiz. Kettle'ın çalışma mantığı genelde daldırma ısıtıcısı prensibine bağlı olarak metal borulu bir ısıtma bobininde bulunan bir cihazla çalışır. Isıtma elemanının bir taban plakasının altında olduğu cihazlarla temizlik daha kolaydır. Pratik ve çabuk bir şekilde kaynar su hazırlamak en kolay Kettle gibi ürünler sayesinde yapılabilir. Ocakta çaydanlık ile su ısıtmak hem uzun sürebiliyor hem de bazı zamanlar ocağın açık olduğunu unutma ihtimalinize karşın risk de oluşabiliyor. Özellikle sallama çay ve benzeri pratik ürünler için sıkça sıcak su kullananlara Philips markasının Philips Daily Collection HD9350/90 Su Isıtıcı (Kettle) ürününü kesinlikle tavsiye edebilirim. Su ısıtıcıları için daha uygun fiyatlı Sinbo marka ürünler var fakat bunların çoğu plastik dış ve iç kaplamaya sahip olup sadece taban kısımları çeliktir. Dış kısmı çelik olanlarında genelde malzeme kalitesi çok iyi değildir. Hem kaliteli hem de kullanım açısından kolay ve pratik olsun biraz da fiyatı makul olsun diyorsanız bu ürün tam size göre diyebilirim.

Philips Daily Collection HD9350/90 model su ısıtıcısı hakkında bilgi vermem gerekirse; rengi gri olup iç ve dış malzemesi birinci kalite çeliktir. Zaten ürüne dokunduğunuz an bu kaliteyi fark ediyorsunuz. Alabildiği su hacmi ise 1.7 Litre olup Kettle gibi ürünler için en ideal su kapasitesidir. Suyu doldurduğunuz an arka tarafında litre göstergesi vardır bu sayede içerisinde ne kadar su olduğunu görebilirsiniz. Kullanımı ise basit olup üst siyah kapağa basarak su haznesi girişini açarsınız ve suyu doldurduktan sonra kapağı kapatıp fişe takmanız yeterlidir. Sonrasında tutacak kısmının altındaki butonu aşağı doğru kaydırın ve mavi ışık yanacaktır. Su kaynadıktan sonra Kettle otomatik kapanacak ve buton kendini tekrardan yukarı atacaktır. Uyarı olarak şunu söylemeliyim, su kaynadıktan sonra Kettle otomatik kapanır ve suyun kaynama işlemi biter fakat siz tekrar su ısıtıcısını kullanmayacaksanız kesinlikle fiş de bırakmayınız çünkü sigortanın atması veya evdeki elektrik tesisatındaki kısa bir devre yangına sebebiyet verebilir. Su kaynatma işiniz bitince Kettle'ın fişini çıkarınız.

Philips Daily Collection HD9350/90 Su Isıtıcı (Kettle)

Philips Daily Collection HD9350/90 Su Isıtıcı (Kettle)

Ürünün menşeyi Çin olup iki yıl Philips garantisi vardır. Hazne tipi çelik olup tüm iç ve dış yüzeyde paslanmaz çelik Inox malzeme kullanılmıştır. Gizli rezistans özelliği ile suyu ısıtan mekanizma çelik tabakanın altında olup onu görmezsiniz. Kablosuz özelliğine sahip olup burada kablosuz demek fişsiz çalışmıyor anlamına gelmez. Fişin bağlı olduğu alt kısım ise suyun kaynadığı hazne ayrılabildiği için kablosuz denilmiştir. Kısacası kaliteli bir ürün olup Vatan Bilgisayar'dan 399 TL'ye satın aldım ve oldukça memnunum kaldım diyebilirim. Philips markası dışında pahalı ve bilindik markalar ise Arçelik, Smeg, Fakir, Bosch, Siemens, Tefal gibi markalar olup Kettle alırken mutlaka iç ve dış yüzeyin plastik değil çelik olmasına dikkat ediniz. Örneğin bu aldığım Philips su ısıtıcısında su kaynadıktan bir saat sonra bile Kettle içinde su halen sıcaktı oysaki plastik malzemeden yapılmış olanlar suyu çok iyi kaynatamıyor ve uzun süre sıcak tutamıyor. Fiyat ve performans açısından ise Sinbo markasını önerebilirim. Evde bir tane Sinbo SK-7353 model su ısıtıcısı vardı ve açıkçası dış yüzeyi çelik olduğu için oldukça iş görüyordu. İncelemek isteyenler için onun da detaylı bilgilerini aşağıya ekleyeceğim. Ayrıca Sinbo SK-7359 1.5 Litre ürünü en çok puan alan su ısıtıcılardan biridir. Fakat hakkında oldukça olumsuz yorum vardır bu yüzden almamanızı tavsiye ederim.

Philips Daily Collection HD9350/90 2200 Watt Su Isıtıcı (Kettle)

Ürün: Philips Daily Collection HD9350/90 2200 Watt Su Isıtıcı (Kettle)
Kapasite (Su Hacmi): 1.7 Litre
Otomatik Kapanma: Var
Rezistans: Gizli
Malzeme: Paslanmaz Çelik Inox ve Kaliteli Malzeme.
Fiyat & Tedarik: 399 TL (Vatan Bilgisayar & 06.12.2021)

Ürün: Sinbo SK-7353 Kablosuz 2200 Watt Su Isıtıcı (Kettle)
Kapasite (Su Hacmi): 1.7 Litre
Otomatik Kapanma: Var
Rezistans: Gizli
Ortalama Fiyat: 130-160 TL

Sunny Flora SN5KTL38 1500 Watt 1.7 Litre Çelik Kettle (Su Isıtıcı)

Ürün: Sunny Flora SN5KTL38 1500 Watt 1.7 Litre Çelik Kettle (Su Isıtıcı)
Kapasite (Su Hacmi): 1.7 Litre
Otomatik Kapanma: Var
Rezistans: Gizli
Fiyat & Tedarik: 229 TL (Migros & 20.09.2022)

Açıklama: Sunny Flora SN5 KTL 38 model Kettle fiyatına göre iyi bir su ısıtıcısıdır diyebiliriz. Yerli üretim yazan ürünün çelik kısmı sanki bana biraz daha ince ve kalitesiz geldi bu yüzden Migros’tan siyah kutuda satılan muadilinden satın aldım üzerinden yerli üretim ibaresi olmayanından. İçerisinde tel kablo ve ısıtıcı aksam yani rezistans yoktur ve kısa sürede suyu kaynar şekilde ısıtmaktadır. Bildiğiniz gibi Kettle dahil olmak üzere tüm ürünlere zam geldiği için Sunny Flora Kettle tam bir fiyat performans ürünü olup almanızı tavsiye edebilirim.

Burak AVCI - Update: 02.06.2023

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.