8 Ekim 2021

Honda Acil Servis Hizmeti, LPG Zammı ve 2018 Honda Civic Sedan Elegance ECO Teknik Özellikleri

Honda Acil Servis Hizmeti, LPG Zammı ve 2018 Honda Civic Sedan Elegance ECO Teknik Özellikleri

Honda Civic ile ilgili bu seferki yazımda üç konudan bahsetmek istiyorum. İlki Honda'nın acil servis hizmet numarası ve başıma gelen olayı sizlere anlatacağım. İkincisi geçen hafta yapılan büyük LPG zammı ve son olarak 2018 model Honda Civic Sedan Elegance ECO aracımın teknik özelliklerinden bahsedeceğim. İlk olarak Honda'nın acil servis hizmet numarasına neden ihtiyaç duydum ve nasıl bir hizmet aldım, başımdan geçen olayı anlatarak yazıma başlamak istiyorum. Park halinde duran Honda Civic Elegance ECO aracımda bagajımı düzenlerken anahtarı da içerisine kenara bırakmıştım fakat yan kapılarında açık olduğunu tahmin ediyordum, anlık bir gaflet ile bagaj kapağını kapattım ve anahtarı içeride unuttum tabii araçta kendini kitledi. Yedek anahtar İstanbul'da olduğu içinde aracı açamadım ve mecbur Honda acil servis numarası olan 0850 733 55 05 numarayı aradım ve durumu anlattım.

Garantili araçlarınızda anahtar ve benzeri mekanik sorunlarda kesinlikle üçüncü şahıs veya sanayide beyinci olarak bilinen kişileri çağırmayınız çünkü yanlış bir işlemden aracınız garanti dışı kalabilir. Bu tip durumlarda yetkili servisi arayınız ben de öyle yaptım. Honda genel merkezi beni Balıkesir Honda servisine yönlendirdi ve bir saat içerisinden gelip aracı açıp anahtarımı teslim ettiler. Bu işlem mesafeye göre değişkenlik gösterip ortalama 350-750 TL arası değişmektedir. Eğer servis size çok yakında olup yol mesafesi kısa olduğu zaman daha az para verirsiniz fakat servise çok uzak bir noktadaysanız mesafe parası biraz tutmaktadır. Bu arada aracın arkasında anahtar unutsanız dahi Executive paketlerde asla bagaj kapanmıyormuş bunu da öğrenmiş oldum benim aracım Elegance model olduğu için bu özellik yoktur. Servisin çalışma titizliği, hizmeti ve gün içerisinde gelmesi oldukça başarılıydı. Araca hiçbir zarar vermeden aracı açıp anahtarı aldılar.

Honda Acil Servis Hizmeti

Aracı açarken ben dijital bir anahtar veya benzeri bir alet ile açacaklarını düşündüm fakat ön kapıya iki adet tansiyon aletlerinde bulunan pompa ile birkaç MM esneterek aracın içerisine tel bir sopa sokarak düz kontak şeklinde açtılar, sorduğumda ise araca herhangi bir zarar vermediğini söylediler. Yedek anahtar bir adet olduğu için bir tane daha yaptırmak istediğimi söyledim ve Balıkesir Honda servisine gelerek 100 TL'ye yaptırabileceğinizi ilettiler belki ilerleyen günler bir adet daha yaptırırım. Anahtarın ucuz olma sebebi ise Elegance modellerin anahtarları Start/Stop özellikli değil manuel olduğundan dolayıdır. Özetle yolda veya park halinde başınıza bir olay geldiğinde 0850 733 55 05 numarayı arayarak Honda'dan destek alabilirsiniz. Eğer yolda akünüz biterse garanti kapsamında Akü değişimi ücretsiz diye biliyorum. Fakat bagajda anahtar unutma kullanıcı hatası olduğu için servis ücreti kesinlikle alıyorlar.

İkinci önemli gelişme ise geçen hafta LPG Oto gaza yapılan 71 Kuruşluk dev zamdır. Geçen hafta Petrol Ofisi PO Gaz'dan bildiğiniz gibi 4,65 TL'den LPG almıştım daha bir hafta geçmeden bugün güncel LPG kuru 5,36 seviyelerine gelmiş. Neredeyse 1 TL gibi ciddi bir zam geldi. Opet istasyonlarında ise fiyatlar daha yüksek olup 5,45 - 5,81 TL civarlarındadır. Normalde Honda Civic araçlar için LPG yakıtı oldukça tasarruflu bir seçenekti fakat son zamdan sonra LPG'nin de artık pek avantajı kalmadı diyebiliriz. Son yakıt alacağım zaman Güncel LPG ve Akaryakıt Fiyatları adlı yazımda sizlere bunu bilgi olarak güncelleyecektim fakat bu zammı açıkçası beklemiyordum. Tekrardan yakıt alacağım zaman artık buradan güncel yakıt fiyatını sizlerle paylaşırım.

LPG Kur: 5,36 TL
İstasyon: Petrol Ofisi PO/Gaz Burhaniye Balıkesir. (Küçükler Petrol)
Depo/Tarih: 10 Ekim 2021'de 35,7 Litre LPG Tankı 191,35 TL'ye Dolmuştur.

LPG Kur: 5,12 TL
İstasyon: Lukoil Gaz Tuzla-İstanbul.
Depo/Tarih: 17 Ekim 2021'de 35,2 Litre LPG Tankı 180,17 TL'ye Dolmuştur.

Benzin Kur: 8,29 TL
İstasyon: Class Pendik-İstanbul.
Depo/Tarih: 26 Ekim 2021'de 27,1 Litre Benzin Kurşunsuz 225 TL'ye Dolmuştur.

LPG Kur: 5,29 TL (Norm Gaz)
İstasyon: Class Benzin istasyonu Pendik-İstanbul.
Depo/Tarih: 27 Ekim 2021'de 27,8 Litre LPG Tankı 147 TL'ye Dolmuştur.

LPG Kur: 6,49 TL (Norm Gaz)
İstasyon: Class Benzin istasyonu Pendik-İstanbul.
Depo/Tarih: 22 Kasım 2021'de 34,8 Litre LPG Tankı 226 TL'ye Dolmuştur.

LPG Kur: 7,39 TL (Norm Gaz)
İstasyon: Class Benzin istasyonu Pendik-İstanbul.
Depo/Tarih: 10 Aralık 2021'de 31 Litre LPG Tankı 229 TL'ye Dolmuştur.

2018 Honda Civic Sedan 1.6 125 PS CVT Elegance ECO Teknik Özellikleri

2018 Honda Civic Sedan 1.6 125 PS CVT Elegance ECO Teknik Özellikleri

Model: 1.6i VTEC Eco Elegance (Sedan 1.6 125 PS CVT Elegance ECO)

Ticari Adı: HONDA CIVIC 4DR (E-Devlet)

Yıl: 2018 Model Olup 2018 Aralık Trafik Çıkışlıdır Yani 2019 Model Gibidir.

Donanım Paketi: Elegance ECO olup bir üst paketi Executive ECO'dur.

KM: 46,000 (Güncel)

Gövde Tipi: Sedan (Binek Araç)

Segment: C Segment

Yakıt: Benzin & LPG (LPG Fabrikasyon Honda BRC)

Yakıt Kapasitesi: Benzin Deposu 47 Litredir, LPG 40 Litredir.

Şanzıman (Vites): Otomatik, CVT (Değişken Oranlı) ve Önden Çekişli.

Jant: 16 Inç Çelik Orijinal Honda Jantlar.

Lastik Ebatları: 215/55 R16 ve Alaşımlı Jant Tipi.

Bagaj Hacmi (5 Koltuk): 519 Litre.

Silindir Hacmi ve Beygir Gücü (Toplam): 1597 CC ve 125 HP

Motor Tipi: İçten Yanmalı (Standart)

Motor Yakıt Püskürtme: PGM-FI (Direkt Enjeksiyon)

Motor Silindir Adedi: 4

Motor Besleme Tipi: Atmosferik

Azami Tork ve Hız: 152 NM ve 196 KM/S

Üretim: Japonya

Yakıt Kapasitesi: Benzin 47 Litre ve LPG 40 Litredir. (LPG Deposu 32-35 Litre Dolmaktadır.)

Multimedya: 5 İnç Renkli Ekran. USB Giriş mevcuttur. Executive paketlerde 7 İnç ekran olup iki adet USB ve HDMI girişi vardır. Elegance modellerde HDMI girişi yoktur. İki pakette de 6 adet hoparlör vardır.

Renk: Siyah (Özel Renk)

Navigasyon: Elegance paketlerde Navigasyon özelliği yoktur Executive'ler de vardır. Fakat ben araç içi Xiaomi 70Mai Kablosuz Şarj Özellikli Araç İçi Telefon Tutacağı kullanıyorum. Ekstradan Elektrikli camlar, Bluetooth özelliği, Radyo vardır.

Koltuk Döşemesi Tipi: Bej Kumaş olup Deri döşeme Executive paketlerde vardır.

Farlar: Halojen far tipi olup Executive modeller fabrikasyon LED Far çıkışlıdır. Ben sonradan kısa farları Photon H11 LED Xenon (Zenon) Beyaz Far taktırdım.

Sürüş Destek: Hız Sabitleme vardır. Sadece Executive modellerde ASL (Aktif Hız Sınırlayıcı) vardır.

Park Sensörü ve Arka Geri Dönüş Kamera: Var

Yolcu Emniyeti: Anahtarsız sistem Elegance modellerde yoktur. Anahtarsız çalıştırma ve giriş Executive paketlerde vardır.

Dış Gövde: Krom Ön Izgara vardır ayrıca Executive modelde olan Krom Kapı kenarlıkları benim Elegance modelde de vardır.

Açılır Tavan: Elektrikli Açılır Tavan Camı (Sunroof) Vardır.

Cam: Yan dört camda 2 numara (L2) siyah film vardır. Arka camlar fabrikasyon olarak karartmalıdır.

Garanti: 6 Yıl ve 150 Bin Km Mekanik Periyodik Bakım Şartı.

Honda Civic aracımda ekstradan Econ Mode, Navigasyon, Hız Sabitleyici (Cruise Control), Çift Bölgeli Dijital Klima, Deri Direksiyon, Isıtmalı Koltuklar gibi birçok özellik olup 2020 Ağustos ÖTV zamları öncesi aracımın piyasa değeri 207.500 TL olup bugünkü ikinci el fiyatı 400-450 bin TL civarlarındadır. İkinci el piyasası daha da artmakta olup yeni gelecek 11. jenerasyon Honda Civic ile beraber 10. jenerasyonların fiyatı biraz durgunlaşsa bile artmaya gene zamanla devam edecektir.

Burak AVCI - Update: 07.03.2022

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.