9 Ekim 2021

Sigaraya Yapılan Yeni Zam, Mentollü Toplar ve Slender Tipi Sigara Markalarının Güncel Fiyatları

Sigara Mentollü Toplar

Gün geçmiyor ki her ürünü zam gelmesi ile birlikte sigara ve tütün mamüllerine de zam gelmesin. Geçen hafta LPG'ye yapılan büyük zamdan sonra şimdide tütün mamüllerine ve sigaralara 1 ile 1,5 TL arası zam gelmiştir. Piyasayı domine eden üç büyük firma olan British American Tobacco (BAT), Japan Tobacco International (JTI) ve Philip Morris fiyat listelerinde güncelleme yapıp yayınlamıştır. İlk zammı tahmin edebileceğiniz gibi Philip Morris firması yapmıştır, birkaç gün sonra da JTI ve BAT onları takip etmiştir. En pahalı sigara ise Philip Morris bünyesinde satılan Parliament olup 19,5 TL'den paketi satılmaktadır. Sigara tasarımları, görsel uyarılar ve paket üzerindeki bilgilendirmelerde ise bir güncelleme olmamıştır. İçilebilir en ucuz sigara paketinin fiyatı ise 15,5 TL olmuştur. Aynı markanın hem Slender hem de normal paket modeli aynı fiyattan satılmaktadır. Özetle ister normal kutu ister Slender kutu alın aynı fiyatı vermek zorundasınız. Eskiden Slender paketler 50 kuruş daha ucuz olurdu.

Slender kutu tipinde ve 15,5 ile 16 TL arası olan sigara markalarını aşağıda paylaştım, fiyatlarda bir güncelleme olduğu taktirde yazımı güncel tutacağım.

1) Japan Tobacco International (JTI) firmasına ait ve İzmir fabrikasında üretilen Camel, Winston ve Diğer markalarının Slender tipteki sigaraları;

* Camel Slender Gray Line (Fiyat: 21,5 TL)
Barkod: 86940337

* Camel Slender Blue Line (Fiyat: 21,5 TL)
Barkod: 86940320

* Winston Slender Blue (Fiyat: 22 TL)
Barkod: 86940573

* Winston Slender Dark Blue
Barkod: 86941938
Fiyat: 22 TL
Açıklama: Yeni beyaz filtresi ve tasarımı ile birlikte tavsiye edebilirim. Özellikle Marlboro Edge Sky ve Edge serisi içenlere öneririm.

* Winston Slender Gray
Fiyat: 22 TL
Barkod: 86940580
Açıklama: Beyaz filtreli ve hafif içime sahip bir sigaradır. Fakat tütün kalitesi ve yine filtre bakımından Camel Slender Gray Line sigarasını tercih ederim.

Monte Carlo Slender Night Blue
Barkod: 86935319
Fiyat: 21,5 TL
Açıklama: JTI Türkiye şirketinin ürettiği ve Camel Slender ile aynı fiyatta olan Monte Carlo'nun tüm sigaraları arasında en çok tutan serisidir. Açıkçası tütün kalitesi ve tadı bakımından bence sınıfta kalan bir sigaradır. Tadı saman gibi olup bence boşuna paranızı vermeyin aynı fiyata daha kaliteli bir sigara olan Camel Slender Gray Line almanızı tavsiye ederim. Üretim yeri ise İzmir fabrikalarıdır.

Philip Morris

2) Philip Morris firmasına ait Chesterfield markasının Slender tipteki sigaraları;

* Chesterfield Mode Navy (Slender Paket ve Fiyat: 21,5 TL)
Barkod: 86938198

* Chesterfield Navy Blue Long (Uzun Long Paket ve Fiyat: 21,5 TL)

British American Tobacco

3) British American Tobacco (BAT) Türkiye firmasına ait Kent markasının Slender tipteki sigaraları;

* Kent D-Range Blue (Fiyat: 22 TL)

* Kent D-Range Grey (Fiyat: 22 TL)
Barkod: 86940689

* Kent D-Range Grey Long (Fiyat: 22 TL)
Barkod: 86940702

Kent D-Range sigarasının paketi hakkında şunu belirtmem gerek; Slender tipte bir pakete sahip olup diğer markaların Slender paketlerine göre en olarak 1,3 MM daha kısadır. Sigaraları Slim kategorisinde değildir fakat Camel ve Chesterfield marka Slender sigaralara göre daha az hacme sahip bir kutuda satılmaktadır. Slender tipteki sigaralardan alıyorsanız ve biraz daha incesini arıyorsanız Kent markasını alabilirsiniz.

Sigaraya Yapılan Yeni Zam

Sigaraya Yapılan Yeni Zam

Sigaraya Yapılan Yeni Zam

4) Diğer Sigara Markaları ve Çeşitleri
* Kent D-Range Blue Long (Fiyat: 18 TL) Uzun ve Slender.
* Parliament Midnight Blue (Slender Paket)
* Muratti Blu Line (Slender Paket)
* Marlboro Touch Serisi (White, Gray, Blue)
* Marlboro Edge Serisi (Edge, Blue, Sky)
* Marlboro Edge Sky (Slender Paket ve 19 TL)
* Tekel 2000 D Range Mavi
* Camel Slender Gray (Barkod: 86937344, Üretimi Kalktı)
* Pall Mall (BAT & Tüm Mamülleri)
* Viceroy (BAT & Tüm Mamülleri)
* Samsun (BAT & Tüm Mamülleri)
* Maltepe (BAT & Tüm Mamülleri)

Son olarak Tekellerde satılan mentol toplarından bahsetmek istiyorum. Bildiğiniz gibi mentollü sigaraların satışı yasaklandı ve tekellerde 20 TL civarında aplikatör ile birlikte satılan böğürtlen ve nane aromalı patlatmalı toplar çıktı. Bir ucu ile sigaranın filtre kısmında delik açıp diğer ucu ile koyduğunuz mentol topunu ittirmek suretiyle sigaranızı mentol aromalı tüketebilirsiniz. Piyasada satılan birkaç marka ürün olup ben de internet üzerinden Crush Bomb markasını almıştım.

Kullanışlı bir ürün olup arada birkaç sigarayı mentollü bu şekilde tüketiyorum fakat gerçek mentollü sigaralar kadar kaliteli olmuyor tabii ki. Tekellerde genelde aplikatör içerisinde 40 adet mentol topu olacak şekilde satıyorlar. Bence toplu şişede almak yerine Tekellerde satılan ufak boyutlarda almanızı tavsiye ederim çünkü bir süre sonra keyif vermeyebiliyor. Sigara olarak da Camel Slender Gray Line öneririm çünkü uzun veya normal sigarada mentoller çok etkili olmayıp mentol topunun konulabildiği en iyi filtrede Camel sigarasıdır.

Mixball Switch Aroma Mentol Topu Kapsülleri

Tobacco Shop'lar da yeni satılmaya başlayan ve ufak cam hazneye benzer sigara boyutunda satılan Mixball Switch Aroma Mentol Topu Kapsüllerini önerebilirim eğer mentol kapsül kullanacaksanız. Boyutu sigara boyutunda olduğu için taşıması kolaydır ve Çeşitleri: Çarkıfelek Meyvesi, Böğürtlen, Çilek, Limon, Blueberry Yaban Mersini, Nane aromaları olup 7,5 TL'ye satılmaktadır.

Burak AVCI - Update: 03.03.2022

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.