15 Kasım 2020

Heineken Hollanda Yapımı Bira Değerlendirmesi - Diplome D'Honneur Amsterdam 1883

Heineken Hollanda Yapımı Bira Değerlendirmesi - Diplome D'Honneur Amsterdam 1883

Heineken markası Hollanda'ya ait bir bira markası olup 1883 yılından beri başkent Amsterdam'da üretilmektedir. Heineken Lager Beer olarak da bilinen ürün yeşil kutuda satılmaktadır ve bar birası olarak da bilinen günlük içim için tercih edilen bir içecektir. Türkiye'de de birçok markette satışı vardır. Açık renkli bir bira olup köpük oranı oldukça iyidir. Sadece Hollanda değil birçok ülkeye ihraç edilen marka Amsterdam'da birçok mekanda çokça tüketilen bir arpa maltı birasıdır.

Heineken birasının içindekileri inceleyecek olursak; su, gluten içeren arpa maltı, şerbetçi otu, bira mayası ve arpa maltından kaynaklanan bir miktar kükürtdioksit bulunmaktadır. Serinlemek için günlük tüketilen bar birası olduğu için hem şişe versiyonu 33 CL hem de yeşil kutu versiyonu 50 CL ürünler olarak satılmaktadır. Alkol oranı ise hacmen %5 olup tadım olarak fena olmayan ve içimi hafif bir biradır. Şunu söylemem gerek tat olarak Tuborg Gold veya Carlsberg markalarından çok bir farkı yoktur. Hatta içim sırasında sanki aromalı hafif bir su içiyormuş hissiyatı verebilir. Bar birası olduğu için herhangi karakteristik bir içim hazzı beklemeyiniz klasik arpa birasıdır.

Heineken Hollanda Yapımı Bira Değerlendirmesi - Diplome D'Honneur Amsterdam 1883

Met edildiği kadar aman aman süper bir bira değildir. Şahsen Türk markası olan ve sarı 50 CL'lik kutuda satılan Tuborg Gold markasını ben öneririm. Hem fiyat olarak daha uygun hem de aroması ve malt oranı olarak daha iyidir diyebilirim. Şahsen Carlsberg, Budweiser ve Tuborg Gold gibi seçenekler varken fiyatı yüksek olan Heineken markasını Türkiye'de pek tercih edeceğimi sanmıyorum. İçilmez değil, çok kötü bira değil fakat ortalama bir bira markasıdır.

Son olarak şunu da önereyim; Carlsberg, Budweiser, Heineken ve Tuborg Gold gibi günlük içime müsait bar birası markalarından alırken 33 CL'lik şişe versiyonunu değil de 50 CL'lik kutu veya varsa şişe versiyonunu alınız çünkü 33 CL'lik hacim bu tarz içkiler için yetersiz kalabiliyor ve doyuma ulaştıramıyor.

Ürün: Heineken Diplome D'Honneur Amsterdam 1883 (Açık Renkli Bira)
Kutu: 50 CL'lik Yeşil Kutu ve 33 CL'lik Yeşil Şişe
Alkol: Alkol Oranı Hacmen %5
Fiyat: 21,95 TL (50 CL Kutu)
Üretim: Hollanda-Amsterdam
Barkod: 8712000900045

Günlük Bar Birası Sıralaması ve Marka Tavsiyesi;
1) Carlsberg (Almanya)
2) Budweiser Budvar B:Original (Çek Cumhuriyeti)
3) Tuborg Gold (Türkiye)
4) BUD-Budweiser (Amerika)
5) Heineken Diplome D'Honneur Amsterdam 1883 (Hollanda)
6) Tuborg Kırmızı Special (Türkiye)

Burak AVCI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.