15 Kasım 2020

Kavurmalı Kaşarlı Tost Tarifi Nasıl Yapılır?

Kavurmalı Kaşarlı Tost Tarifi Nasıl Yapılır?

Sabah kahvaltıları için alternatif tost önerisi olan kavurmalı ve kaşarlı tost tarifini ve yapım aşamasını sizlerle paylaşacağım. Kavurmalı tost yapımı diğer evde yaptığımız sucuklu, salamlı, jambonlu tostlar gibi hazırlaması bir tık daha farklı olan bir tosttur. Kavurmalı ve kaşarlı tost yapım tarifini tüm detayları ve malzemeleri ile sırasıyla anlatmaya o zaman başlayalım.

Kavurmalı Kaşarlı Tost Malzemeleri
* Geniş Tost Ekmeği (Çavdar veya Ayvalık Tost Ekmeği)
* Dilimlenmiş Kaşar Peyniri ve Çedar(Cheddar) Peyniri (Burger Peyniri Olarak da Bilinir)
* Teretağı
* 75 Gram Kesilmiş ve Dilimlenmiş Kavurma
* Biber Salçası

Tost için Dana Et Kavurma Ürün Önerileri;
Ürün: Emin Dana Kavurma (Premium 150 Gram)
Tedarik: Bim
Barkod: 8695077073662

* Apikoğlu Kavurma
* Erşan Dana Kavurma
* Namet Dilimli Kavurma 200 GR

1) İlk olarak dikkat edeceğimiz husus; tost ekmeği seçimi önemlidir. Ufak klasik tost ekmeğinde asla kavurmalı tost yapmayınız. Seçeceğiniz tost ekmeğinin genişliği büyük olsun. Ben ayvalık tostu ekmeği veya yine o boyutlarda olan yayvan çavdar tost ekmeğini kullanıyorum. Birçok marketten kolayca temin edebilirsiniz.

2) Tost makinesini ısıtın ve tabanına tereyağı sürerek kızmasını bekleyin. Sonra hazır kesilmiş veya kullanacağınız kadar dikine kestiğiniz kavurmayı bütün olarak ince ince değil de önce yatay olarak yuvarlak kavurmayı ikiye bölün ve bölünmüş parçayı salam keser gibi diklemesine ince kesiniz. Burada önemli olan husus kavurma dağılan bir et olduğu için dikine keserken çok ince değil de orta kararlılıkta kesiniz ki kavurma dağılmasın.

Kavurmalı Kaşarlı Tost Tarifi Nasıl Yapılır?

3) Kestiğiniz kavurmayı tabanına tereyağı sürdüğünüz tost makinesine dizin ve tost yüzeyinde kavurmanın pişmesini izleyin. Kahverengi ve pişmiş şekle gelince üzerine tüm kavurmayı kapsayacak şekilde Dilim Kaşar koyun ve hemen üzerine tost ekmeğinin ilk tabanını da koyarak tost makinesini kapatın ve bastırın. Burada dikkat etmeniz gereken husus kaşar, kavurma ve tost ekmeği bütünleşip yapışacaktır. Kavurmayı diğer et ürünleri olan sucuk veya salam gibi maşa ile alıp tostun içine koymak pek mümkün olmuyor bu yüzden bu bütünleştirme işlemini yapmanız gerekmektedir.

4) Kavurma, kaşar ve tost ekmeği bütünleşince maşa ile ters çevirin ve üstte kalan kavurmanın üzerine yine birkaç dilimlenmiş Kaşar Peyniri ve Çedar(Cheddar) Peyniri koyup diğer tost ekmeğinin kalan ikinci parçasını da üstüne ekleyerek tost makinesine bastırın ve pişmesini bekleyin. En üste koyacağımız tost ekmeğinin bu arada tabanına kırmızı biber salçası sürebilirsiniz. Oldukça lezzet katıyor hele ki ev yapımı salçanız varsa.

5) Tostun bütünü artık tost makinesi arasında pişmeye devam ederken ara ara tost ekmeğinin üst yüzeyine tereyağı sürüp tekrar pişirmeyi hızlandırabilirsiniz. Kaşar ve Çedar peyniri tost ekmeğinin kenarlarından çıkınca ve kavurma eti iyice kaşar ile bütünleşip pişince artık tostumuz hazır demektir. Tostunuzu dilimleyip servis edebilirsiniz, Afiyet Olsun :)

Burak AVCI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.