7 Eylül 2022

İthal Sigara Markaları İncelemeleri: Marvel Compact Sweet, Keno Club Orange, 21 Age ve Cavallo By Gino Ferrara

İthal Sigara Markaları

Tütün mamullerine gelecek zamlardan sonra ithal sigara incelemelerine sizler için hız kesmeden devam ediyorum. Bu yazımda dört adet farklı marka yabancı tütün mamulü deneme fırsatım oldu. Tabii bu sigaralar fiyat olarak normal satılan Tekel sigaralarına göre kimisi ucuz iken kimisi daha pahalı olabiliyor. Özellikle Duty Free sigaraları döviz üzerinden satıldığı için fiyatlar ister istemez artış gösterebiliyor. Yazımda bahsedeceğim sigaralar aromalı ve aromasız sigaralar olup adlarını sıralayacak olursak; çilek ve limon aromalı Marvel Compact Sweet Mix, portakal aromalı Keno Club Click Orange ve Slim sigaralar olarak 21 Age Platinum Super Slim ve Cavallo By Gino Ferrara tütün mamullerinden bahsedeceğim. Türkiye'de son yasaklardan sonra mentol aromalı sigaralar yasaklandığı için bu tütün mamullerine ilgi daha fazla oluyor. Aromalı sigaralarda özellikle patlatmalı mentol topu bulunanlardan almanızı tavsiye ederim çünkü filtre içerisinde mentol topu olmayan diğer aromalı sigaraların sadece filtre kısımlarında çok az aroma tadı olup tütünü içim sırasında bir meye tadı almıyorsunuz bu yüzden verdiğiniz parada boşa gitmiş oluyor. Özellikle Slim boyutta çıkan mentol toplu sigaralar bu sıralar popülerlerim arasında olup sizlere de önerebilirim. Size bu yazımda da tanıtacağım sigaraların çoğu Slim boyutta olup Slender boyutta bir sigara vardır. İsterseniz ilk tanıtacağım sigara olan Marvel Compact Sweet Mix ile başlayarak detaylı inceleme sürecine geçebiliriz.

Marvel Compact Sweet Mix sigarası Slender boyutta bir sigara olup çilek ve limon aromalı bir sigaradır. Fakat sadece filtre kısmında aroması mevcuttur onun dışında tütünü içim sırasında bu aromayı pek almazsınız ve filtre içerisinde de patlatma topu bulunmamaktadır. Bu yüzden tekrar satın alır mıyım bilemedim fakat patlatma topu bulunsaydı favori sigaralarım arasında olabilirdi. Sadece filtre üzerinde aroma olması size ilk içimde anlık bir meyve tadı veriyor fakat sigaranın yarısına gelince artık aromadan bir eser pek kalmıyor. Paket tasarımından bahsedecek olursak; pembe yani çilek aromasını anımsatan Slender boyutunda bir pakete sahip olup Taste yani tadım kısmı için filtrenin simgesi gösterilmiş. Paketin hemen altında üretim tarihi mevcut olup bu önemli bir bilgidir ve ithal sigara paketi alırken paketin altındaki tarih bilgisini kontrol etmenizi öneririm. Sigaranın üretim yeri ve menşei Ukrayna olup 1772 yılında kurulan Marvel International Tobacco Group şirketi tarafından üretilmektedir. Üretim fabrikası ise Lviv kentinden bulunup Lviv Tobacco Factory (Vynnyky Tobacco Factory LLC) kısmında seri üretimi yapılan bir tütün mamulüdür. İçim olarak orta hafif bir içim hissiyatı size sunmaktadır fakat aroma tadı yarısından sonra gittiği için klasik Slender sigaralardan pekte bir farkı yoktur. Yine de ortalama üzerinde fena bir sigara değildir bir kerede olsa denemenizi tavsiye edebilirim.

Marvel Compact Sweet Mix Sigara

Marvel Compact Sweet Mix Sigara

Sigara: Marvel Compact Sweet Mix
Filtre: Slender Aromalı Sigara Filtresi.
Tütün İçeriği: Katran (Tar): 5 MG ve Nikotin 0,4 MG ve Karbonmonoksit 5 MG.
Üretim: Marvel International Tobacco Group & Lviv Tobacco Factory (Vynnyky Tobacco Factory LLC) Ukrayna
Paket: Slender Sigara Paketi.
Paket İçeriği: 20 Adet Slender Sigara Vardır.
Fiyat: 35 TL
Barkod: 4820192103169 (Ukrayna EAN 13)

İkinci tanıtacağım sigara ise Slim boyutundaki Keno Club Click Orange sigarasıdır. Keno marka sigarasından daha önce bahsetmiştim. Kent sigara markasına benzer tasarımda Azerbaycan menşeli bir tütün mamulü olup bir önceki yazımda Keno Club Blueberry Mint Click yabanmersini aromalı sigarayı incelemiştik. Orange yani portakal aromalı sigara ise aynı şekilde Slim filtre kısmında turuncu Click logosu altında bulunan patlatma mentol topunu patlatınca içim sırasında size portakal meyvesi tadı vermektedir. Hafif içimli bir sigara olup açıkçası portakal aroması biraz yakıcı olduğu için ferahlık hissiyatı pek vermediğinden dolayı ben yabanmersini aromalı versiyonunu daha çok beğendiğimi söyleyebilirim. Paket tasarımında ise turuncu metalik renkler hakim olup Click Orange ve Less Smell ibareleri mevcuttur. Kısacası portakal aroması biraz fazla keskin oluğundan ben pek bu tütün mamulünü tutmadım diyebilirim. Keno markasının başka birçok versiyonu ve çeşidi olup Azerbaycan’da yaşayan arkadaşlara önerebilirim, eminim fiyatlar bizim buradan daha ucuzdur.

Keno Club Click Orange Sigara

Sigara: Keno Club Click Orange (Less Smell & Portakal Aromalı)
Filtre: Slim Mentol Toplu Sigara Filtresi. (Fresher Taste & Capsule Filter)
Tütün İçeriği: Katran (Tar): 4 MG ve Nikotin 0,4 MG ve Karbonmonoksit 4 MG.
Üretim: Cahan Tobacco International (CTI) Azerbaycan
Paket: Slim Kısa Sigara Paketi.
Paket İçeriği: 20 Adet Kısa Slim Sigara Vardır.
Fiyat: 25 TL
Barkod: 47603677 (Azerbaycan EAN 8)

Üçüncü tanıtacağım sigara ise İsviçre menşeli ve İspanya'da satılan 21 Age Platinum Super Slim sigarasıdır. Sigaranın paket tasarımı çok şık olup Platinum gri renk hakimdir ve tasarımını Dontabako firması yapmıştır. Orta içim hissiyatına sahip olan sigara aromasız klasik bir tütün mamulüdür. Filtre kısmı beyaz standart Slim sigara filtresi olup mavi renkte 21 Age ibaresi vardır. Eğer fiyatını uyguna bulursanız almanızı tavsiye edebileceğim Slim versiyonda bir sigaradır. Açıkçası ben beğendim ve fiyatını uygun olduğu sürece almayı düşünebileceğim Slim versiyon sigaralardan biridir diyebilirim.

21 Age Platinum Super Slim

21 Age Platinum Super Slim

Sigara: 21 Age Platinum Super Slim
Filtre: Slim Beyaz Sigara Filtresi.
Tütün İçeriği: Katran (Tar): 4 MG ve Nikotin 0,4 MG ve Karbonmonoksit 5 MG.
Üretim: Tobacco International Holdings Switzerland, S.A (Zug, İsviçre)
Paket: Slim Uzun Sigara Paketi.
Paket İçeriği: 20 Adet Uzun Slim Sigara Vardır.
Fiyat: 25 TL
Barkod: 8437018886142 (İspanya EAN 13)

Dördüncü ve son sigaramız ise Cavallo By Gino Ferrara olup Slim bir sigaradır ve daha önce benzer versiyonu olan Cavallo By Tony Frank tütün mamulünü incelemiştim. Farklı paket tasarımı olan bir sigara olup İran menşeli G.T.I Corporation firması tarafından üretilmektedir. Hafif içim hissiyatına sahip Slim bir sigara olup filtre kısmında Kent sigaralarında olduğu gibi iki şerit delik mevcuttur. Paket tasarımından olayı üzerinde "Style Reviented" yani Stil Yeniden Tasarlandı ibaresi mevcuttur. İran menşeli bir sigara olduğu için Farsça uyarı ibareleri paket üzerinde mevcuttur. Genel itibariyle içimi fena olmayan aromasız klasik Slim boyutta bir tütün mamulüdür. Cavallo By Tony Frank orta hafif içim hissiyatı sunarken katran ve nikotin gibi diğer değerler Cavallo By Gino Ferrara sigarasında daha düşük olduğu için size hafif bir içim hissiyatı sunmaktadır.

Cavallo By Gino Ferrara Sigara

Cavallo By Gino Ferrara Sigara

Sigara: Cavallo By Gino Ferrara (Slim Sigara)
Filtre: Beyaz Slim Sigara Filtresi ve İki Şerit Delikli Filtre Yapısı.
Tütün İçeriği: Katran (Tar): 1 MG ve Nikotin 0,1 MG ve Karbonmonoksit 1 MG.
Üretim: G.T.I Corporation (İran)
Paket: Slim Sigara Paketi ve Yandan Açılır Orijinal Kutu.
Paket İçeriği: 20 Adet Slim Sigara Vardır.
Fiyat: 25 TL
Barkod: 815082008642 (ABD & Kanada UPC A)

Özetle dört adet ithal sigara incelemesini sizlerle paylaştım. Yeni yabancı markalı sigaralar aldıkça deneyimlerimi ve tadımlarını sizlerle paylaşacağım. Son zamanlarda popüler ve pahalı bir sigara markası olan Parliament tütün mamulünü tekrardan kullanmaya başladım. Bu yüzden Parliament sigara markasına ait Tekel ürünlerini güncel şekilde yazımda paylaşmaya başladım. Parliament sigarası tüketenler eski yazımda güncel şekilde okuyabilirler.

Burak AVCI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.