29 Ağustos 2022

İthal Sigara Markaları İncelemeleri: Winston Blue Minyatür, Keno Club Blueberry Mint Click ve Indigo Apple

Winston Blue Minyatür, Keno Club Blueberry Mint Click ve Indigo Apple

Farklı ithal sigara tadımlarında bu yazımda size üç farklı markadan bahsedeceğim. Türkiye'de ara ara bulabileceğiniz ve fiyatları nispeten Tekel bandrollü sigaralara göre daha uygun olan bu tütün mamulleri arasında ben en çok Winston Blue Minyatür olanını sevdim diyebilirim. Diğer sigaralar ise Keno Club Blueberry Mint Click ve Indigo Apple olup bunlar bildiğiniz aromalı Slim klasik sigaralar olup Winston Blue Minyatür ise adı gibi Slender veya Slim sigaralardan bile boyut olarak ufak ve taşıması daha kolay olan, doyurucu bir sigaradır. Umarım bandrollü Tekel sigaralarından bir marka buna benzer bir sigara paketi çıkarır. Bence müşteri deneyimi için bu tarz farklı ürünler piyasaya sürülmesi lazım. O kadar markanın tutmayan mavi, gri veya Slender adında versiyonu çıkıyor bence minyatür sigarayı da denemeleri lazım. Yazıma ilk olarak Winston Blue Minyatür sigara ile başlamak istiyorum. Sigaranın barkodunu internet üzerinde arattığımda ufak veya minyatür ibaresi yoktu sadece Winston Blue olarak geçiyordu ve Almanya'da genelde satılan bir sigaraymış. Minyatür ifadesini ben ekledim ve özellikle yazın taşıması oldukça rahat ve tam aradığım sigara diyebilirim. Ufak olduğu için hemen biter ve doyurucu değildir ön yargısına kapılabiliyorsunuz fakat denedikten sonra gerçekten olmuş dediğim bir tütün mamulüdür. Özellikle az sigara tüketenler için kesinlikle bu boyutta sigara tercih edilecektir. Ben genelde Slender tipte sigara alıyorum ve bu boyutta bir sigara çıkarılırsa almayı düşünürüm.

Winston Blue Minyatür sigarasından biraz detaylı bahsedecek olursak; klasik Winston Blue Soft paketinde satılan bir sigara olup boyut olarak boyu 6.8 CM olup Slender sigaraların boyu ise 8.4 CM'dir. Aralarında yaklaşık 1.5 CM vardır ve çok iyi düşünülmüş minyatür bir boyuttur. En olarak ise Slender sigaradan birkaç MM sadece daha ufaktır fakat Slim sigara kadarda ince değildir. Eni Slim ve Slender arası bir boyuttadır diyebiliriz. Paket üzerinde American Flavor yani Amerikan Tütün Lezzeti ibaresi vardır fakat üretici Japonya asıllı Japan Tobacco International (JTI) firmasıdır. Filtresi klasik beyaz filtre olup sert ve kaliteli bir filtresi vardır. Filtreyi çiğnediğiniz zaman hemen kendini bırakmaz ve salmaz. Filtre üzerine koyu mavi şerit ve Winston yazısı mevcuttur. Sigara doyurucu olup içeriğinde ise 4 MG katran, 0.3 MG nikotin ve 2 MG karbonmonoksit bulunup çokta ağır ve boğaz öksürten cinsten değildir. Açıkçası tütün içeriği olsun, doyuruculuk hissiyatı ve boyutu olsun benim beğendiğim ve favorilerime aldığım bir sigaradır. Duty Free satışı olan bir tütün mamulüdür. Winston Blue Minyatür sigarasından bir karton aldım ve gerçekten hem hesaplı olup hem de normal sigara gibi hemen bitmiyor ve doyurucudur. Ufak sigara olarak düşünüp bu bizi kesmez diye düşünmeyin asla bildiğiniz normal sigara içim refleksi ve süresi ile aynıdır.

Winston Blue Minyatür

Winston Blue Minyatür

Winston Blue Minyatür

Sigara: Winston Blue Minyatür
Filtre: Beyaz Minyatür Sigara Filtresi ve Winston İbaresi.
Tütün İçeriği: Katran (Tar): 4 MG ve Nikotin 0,3 MG ve Karbonmonoksit 2 MG.
Üretim: Japan Tobacco International
Paket: Minyatür Soft Sigara Paketi.
Paket İçeriği: 20 Adet Minyatür Sigara Vardır.
Fiyat: 20 TL ve Karton 200 TL.
Barkod: 4034100063418 (Almanya EAN 13)

Winston Blue Minyatür

Winston Blue Minyatür

Diğer iki sigaramız Slim tipte sigaralar olup Keno Club Blueberry Mint Click ve Indigo Apple tütün mamulleridir. Keno Club Blueberry Mint Click sigarası yabanmersini ve nane aromalı olup bir adet patlatmalı Click mentol topu mevcuttur. Sigaranın adı ve tasarımı Kent markasına çok benzemektedir fakat ismi Keno olup Cahan Tobacco International (CTI) firması tarafından üretilen Azerbaycan asıllı bir sigara markasıdır. Aynı zamanda İran’da da satışı olduğu için sigara üzerinde Farsça açıklama ibareleri mevcuttur. Boyutu kısa Slim sigara olup mor renkte ve güzel tasarlanmış sigara paketi ve filtresi vardır. Filtre üzerinde mor renkli Click ibaresi olan patlatma topu mevcuttur. Ben Keno Club Blueberry Mint Click sigarasını fena bulmadım ve tekrar görsem fiyat ve performanstan dolayı satın alabilirim. Indigo Apple sigarası ise Güney Kore asıllı KT&G (Korea Tobacco & Ginseng Corporation) firması tarafından üretilen uzun Slim bir sigaradır. Elma aroması ve kokusunu sigarada alırsınız fakat patlatma topu yoktur. Ayrıca içerken de elma aroması gelmez sadece elma kokusu vardır ve pek beğenmediğimi söyleyebilirim. İki sigaranın detaylı özelliklerini aşağıda sizlerle paylaşıyorum.

Keno Club Blueberry Mint Click ve Indigo Apple

Keno Club Blueberry Mint Click ve Indigo Apple

Sigara: Keno Club Blueberry Mint Click (Less Smell)
Filtre: Slim Mentol Toplu Sigara Filtresi. (Fresher Taste & Capsule Filter)
Tütün İçeriği: Katran (Tar): 4 MG ve Nikotin 0,4 MG ve Karbonmonoksit 4 MG.
Üretim: Cahan Tobacco International (CTI) Azerbaycan
Paket: Slim Kısa Sigara Paketi.
Paket İçeriği: 20 Adet Kısa Slim Sigara Vardır.
Fiyat: 20 TL
Barkod: 47601727 (Azerbaycan EAN 8)

Sigara: Indigo Apple (Elma Aromalı)
Filtre: Slim Beyaz Sigara Filtresi.
Tütün İçeriği: Katran (Tar): 6 MG ve Nikotin 0,5 MG ve Karbonmonoksit 5 MG.
Üretim: KT&G (Korea Tobacco & Ginseng Corporation) Güney Kore
Paket: Slim Uzun Sigara Paketi.
Paket İçeriği: 20 Adet Uzun Slim Sigara Vardır.
Fiyat: 25 TL
Barkod: 8801116022342 (Güney Kore EAN 13)

Burak Avcıoğlu - Update: 13.09.2022

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.