14 Ekim 2020

Migros ve Macrocenter'daki Atıştırmalık Cips Ürünleri ve Türk Damak Tadı

Migros ve Macrocenter'daki Atıştırmalık Cips Ürünleri ve Türk Damak Tadı

Macrocenter marketler grubu bildiğiniz gibi Migros grubuna ait bir şirkettir. Ürün gamının çoğu Migros marketlerde de bulunmaktadır. Macrocenter'da bazı gurme ürünler satılmaktadır ekstradan ve ben genelde Viski-İçki reyonu için giderim. En son gidişimde aldığım birkaç atıştırmalık cips ve diğer ürünlerden sizlere bahsetmek istiyorum.

Atıştırmalık reyonundan aldığım Santa Marıa marka cipsler ve Doritos Dippas ürünlerinden başlayacağım. Öncelikle Türkiye'de satılan ve herkesin bildiği Cips markaları olan Doritos, Lay's, Pringles ve Ruffles en iyi markalardır. Bunlar dışında yurt dışı menşeli markalara boşuna para vermeyin. Özellikle Doritos ve Pringles markaları bence zirveyi oynar.

1) Doritos cipslerden başlamak gerekirse; Türkiye'de üretilmektedir ve oldukça kaliteli ve lezzetli cipslerdir. Taco, Nacho(Peynirli, Turuncu Paket) en sevdiğim ürünleridir. Kırmızı pakette satılan Hotcorn ise biraz acıdır ve tavsiye etmiyorum. Nacho olan peynirlisi favorimdir ve birçok yabancı menşeli cips markasından daha kalitelidir.

Migros ve Macrocenter'daki Atıştırmalık Cips Ürünleri ve Türk Damak Tadı

Doritos Dippas Nacho ürününden biraz bahsedecek olursak. Karton bir kutuda farklı tasarım olarak satılan ürünün içinde küçük bir Nacho cips paketi çıkıyor. Ek olarak içinden turuncu renkte Hot Spicy Dip Acılı Sos çıkmaktadır. Ben sosu çok beğenmedim ve Nacho ile aşırı uyumsuz bir sostur. Tadı ekşimsi, biraz baharat ve hardal karışımı olan sosu eğer beğenirseniz yanına bir adet daha normal paket Nacho almanızı öneririm çünkü paketin içinden çıkan cips gerçekten çok küçüktür.

Dippas serisine ait diğer ürün olan Doritos Dippas Taco 45 G & Mexicana Salsa Dip Sos versiyonu ise yeşil pakette satılan klasik baharatlı Doritos cipsi ve yanında kırmızı renkte domates ağırlıklı salsa sosu ile satılmaktadır. Açıkçası iki ürünü de pek beğenmedim ve Doritos'un Dippas ürün serisini aşırı başarısız buldum.

Doritos Serisi Cipsleri
* Doritos Nacho (Turuncu Paket ve Peynirli) Tavsiye Ederim.
* Doritos Taco (Yeşil Paket ve Baharatlı)
* Doritos Turca (Bordo Paket ve Haşhaş Domates) Tavsiye Ederim.
* Doritos Hot Corn (Kırmızı Paket ve Acılıdır)
* Doritos Extreme Mexicano (Siyah Paket ve Acılıdır) Tavsiye Etmem.
* Doritos Dippas Nacho (Hot Spicy Dip Acılı Sos) Tavsiye Etmem.
* Doritos Dippas Taco (Mexicana Salsa Dip Sos) Tavsiye Etmem.

Migros ve Macrocenter'daki Atıştırmalık Cips Ürünleri ve Türk Damak Tadı

2) Santa Maria cipslerinin menşei Belçika olup Santa Maria Tortilla Chips Chili ve Santa Maria Tortilla Chips Cheese olarak iki ürünü vardır. Cipsler biraz sert ve peynir aromalı olup ağızdan kıtır kıtır dağılan bir ürün değildir. Türk damak tadına hiç uygun olmayan cipsler gerçekten fiyatı pahalı bile olsa size kalitesiz gelebilir. Sosla deneyenler olabilir fakat sosla da denense sosun tadından dolayı anca kurtarır diyebilirim. Santa Maria markası yerine Doritos Taco ve Nacho ürünlerini ben öneririm, en azından hem daha kaliteli ve taze hem de daha lezzetli.

* Santa Maria Tortilla Chips Chili 185 Gram (Tavsiye Etmem Kötü Cipslerdir)
* Santa Maria Tortilla Chips Cheese 185 Gram (Tavsiye Etmem Kötü Cipslerdir)

Belçika menşeyli diğer cips markası olan Pringles ondan daha kaliteli, taze ve lezzetlidir. Sanırım Belçika'daki en ucuz cipsi Macrocenter'a en pahalı olarak getirmişler. Santa Maria cipsi Bira içeceği ile falanda gitmez sizi biradan soğutabilir hatta.

Arkadaşlar son olarak şunu söylemek isterim, bizim Türk mutfağı ve Türk damak tadı başta Avrupa'daki ülkeler olmak üzere birçok ülkeden daha ileridedir ve lezzet bakımından bizim ürünlerimiz daha kalitelidir. Cips ürün gamında bile adamlar sınıfta kalmış diyebilirim. Ara ara Macrocenter ürünlerini paylaşıyorum ve geçen yazılarımdan birinde Kombucha içeceğini paylaşmıştım. Bu asidik çay yerine bizimkilerin çıkardığı Torku No On içeceğini için emin olun daha çok keyif alırsınız.

Şimdi Kombucha içenler sindirime iyi geliyor diye yazmaya başlar ama onun yerine Probiyotik Yoğurt veya Yöresel Malatya Kayısısı yiyin daha iyi, lezzetli ve sağlıklıdır.

3) Pringles Markası
Kellogg's şirketine ait Amerikan bir markadır. Genelde üretim yeri Belçika veya Türkiye olabiliyor. Türkiye'de satılan en kaliteli cips markalarından biridir.

* Pringles Krema & Soğanlı (Sour Cream & Onion) (Tadım Puanı: 5/5): Açık yeşil kutuda satılır, soğanlı ve kremalı olup Pringles'ın en iyi cipsidir.

* Pringles Tortilla Sour Cream Fiesta (Tadım Puanı: 5/5): Premium cipstir.

Pringles Paprika (Tadım Puanı: 4/5): Turuncu kutuda, baharatlı, biber aromalı güzel bir cipstir.

Pringles Peynir & Soğan (Cheese & Onion) (Tadım Puanı: 4/5)

* Pringles Tortilla El Nacho Cheese (Tadım Puanı: 3/5): Premium cipstir.

Pringles Sade (Original) (Tadım Puanı: 3/5): Kırmızı kutuda satılan Pringles'ın klasik cipsidir. Tadı klasik patates cipsleri ile aynı olup ekstra bir aroma, baharat veya farklı bir tadı olmadığı için sevemediğim ve almayı tercih etmediğim cips türüdür.

Migros ve Macrocenter'daki Atıştırmalık Cips Ürünleri ve Türk Damak Tadı

Pringles Salt & Vinegar (Sirkeli, Mavi Paket, Tadım Puanı: 1/5): Pringles cipsleri arasında yediğim en kötü cipstir. Aşırı sirkeli ve tuzlu bir cips olup damakta ve dudakta yakıcı bir özellik bırakmaktadır. Cips mi yiyorsunuz yoksa zehir mi belli değil. Yeni bir ürün olup mavi Pringles kutusunda satılmaktadır. Denemek için aldım fakat almaz olaydım kesinlikle önermiyorum berbat bir cipstir. Vinegar İngilizce'de sirke demektir, cipsi bilmeyenler için bilgi vereyim.

Migros ve Macrocenter'daki Atıştırmalık Cips Ürünleri ve Türk Damak Tadı

4) Lay's Markası
Lay's Türkiye'de üretlen ve PepsiCo'nun Frito-Lay şirketinin sahibi olduğu bir cips markasıdır. Türkiye'de Kocaeli Suadiye ve Mersin Tarsus'taki fabrikalarında üretiliyor.

Lay's Baharat Patates Cipsi (Kırmızı Paket): Baharatlı ve kırmız renkte bir cipstir. Tadı güzeldir, bira ve benzeri içeceklerin yanında güzel gitmektedir.

Lay's Fırından Haşhaş Taneli Kırmızı Biberli (Özel Seri): Tadı fena değildir, haşhaş taneleri ve kırmızıbiber aroması vardır.

* Lay's Fırından Domates & Fesleğen Cips (Özel Seri): Tadı güzel bir cips olup fesleğen, biber ve domates aromaları vardır. Normal cipslere göre daha sağlıklıdır ve yağ oranı daha azdır. Kırmızı ve turuncu paketinde satılmaktadır ayrıca Fırından Haşhaş Taneli Kırmızı Biberli serisinden dah güzel bir cipstir. Ben olsam Fırından serisinin Domates & Fesleğen olanını tercih ederdim.

* Lay's Yoğurt ve Mevsim Yeşillikleri Çeşnili Patates Cipsi (Koyu Yeşil Paket): Tadı fena değildir ama çok güzel bir cipste değildir, ortalama bir cipstir. Tekrardan alacağımı düşünmüyorum.

5) Diğer Cips Markaları

* Ruffles Originals Patates Cipsi (Menşei: Türkiye-ABD) Mavi pakette satılan Ruffles'ın klasik patates cipsidir. Ben tadını pek sevmiyorum ve tercih etmiyorum.

* Ruffles Ketçaplı Patates Cipsi (Menşei: Türkiye-ABD) Kırmızı pakette satılan Ruffles'ın ketçap aromalı cipsidir. Bira ile yanında güzel giden bir aperitif olup almanızı tavsiye edebilirim. Ruffles'ın parti veya mega boy boyutundaki cipsleri yerine süper boy cipsi almanız yeterli olacaktır. Tek seferlik tüketim yapmanızı öneririm cips tipi ürünlerde, beklemeye gelmezler.

* Knorr Veggıe's Ürünleri (Menşei: Türkiye) Tavsiye etmem ve pek cipse benzemiyorlar.

* Pattes marka cips ürünleri Lay's benzeri cipslerdir. Lay's markasını almanızı tavsiye ederim.

* Pocoloco Tortilla Cipsi ve Pocoloco Yuvarlak Nacho Cipsi (Menşei: İsviçre) Tavsiye etmediğim ürünler arasındadır. Bizim Doritos ve Pringles daha kalitelidir.

* Freshbak, Kühne ve M-Life Ürünleri (Menşei: Türkiye) Bildiğimiz mısır veya patates cipsinden çok kurutulmuş meyvedir. Elma olanı atıştırmalık denenebilir.

* Anadolu Lezzetleri Ürünleri (Menşei: Türkiye) Kahramanmaraş Acılı Tarhana, Kahramanmaraş Tarhana Cipsi ve Kahramanmaraş Fırınlanmış Tarhana Cipsi olarak üç ürün olup hepsinin de tadı ekşimsidir ve bildiğiniz cips ile alakası yoktur. Bence denemeye değmez boşuna paranızı vermeyin.

Kelly's Wasabili Cips (Menşei: Avusturya): Aşırı acı Wasabi cipsidir. Normal cips gibi ben bunu kola içerken yerim diye almayın paranıza yazık olur. Zaten merak için bir sefer alıp bir daha almayacağınız bir üründür. Hem acı hem de naylonumsu bir tat vardır.

Argente Kinoalı Patates Cipsi (Menşei: İspanya) Lay's benzeri bir patates cipsidir.

Diğer Markalar: Çerezza, Patos, Cheetos, La Fiesta, Chips Master

Burak AVCI - Update: 10.02.2021

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.